Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi mají na svém kontě již dvanáct výher v řadě, ale ve středu je čeká těžký soupeř z Třebíče. SK Horácká Slavia Třebíč se sice pohybuje na posledních místech tabulky, ale svým rivalům dokáže pekelně zatopit a zápasy se musí rozhodovat většinou až v prodloužení. Jak dopadne další kolo první hokejové ligy, se dozvíte ve středu 23. listopadu 2011 od 17,30 hodin v ústecké Zlatopramen Areně.

26. kolo

středa, 23. 11. 2011,
17:30 hod.
20-2-1-2
celková bilance
3-5-7-10
1.
postavení v tabulce
13.
65
získané body
26
118:37
skóre
55:74
0
utkání bez vstřelené branky
2
5
utkání se shut-outem
1
9:0 (Most)
nejvyšší výhra
6:4 (Havlíčkův Brod),
5:3 (Most) a 2:0 (Kadaň)
1:3 (Chomutov)
nejvyšší prohra
1:5 (Olomouc) a
0:4 (Benátky nad Jizerou)
Jan Alinč; 28 b. (8+20)
nejproduktivnější hráč
David Dolníček; 15 b. (8+7)
Jaroslav Roubík; 12
nejlepší střelec
David Dolníček; 8
Jan Alinč; 20
nejvíce asistencí
Marek Laš; 9
Jan Klobouček; 52
nejtrestanější hráč
David Dolníček; 50
Pavel Francouz - 95,25 %;
Zdeněk Orct - 93,61 %
úspěšnost brankáře Šimon Hrubec - 93,13 %;
Martin Štefl - 90,48 %
Pavel Francouz - 1,40;
Zdeněk Orct - 1,58
průměr inkas. branek Šimon Hrubec – 2,75;
Martin Štefl - 3,33
24 góly v přesilovkách 23
21,82 % využití přesilovek 20,18 %
4 góly v oslabení 1

Aktuální forma Třebíče

SK Horácká Slavia Třebíč

  • Rok založení: 1928
  • Klubové barvy: červená, modrá, bílá
  • Předseda: Dr. Daneš Burket
  • Trenér: Kamil Pokorný
  • Asistent: Radek Novák

Již delší dobu se tým Třebíče drží na chvostu tabulky a nejinak je tomu i po pětadvacátém kole, kdy Třebíč zaujímá předposlední třinácté místo s šestadvaceti body. Bilance odehraných zápasů Horácké Slavie je vcelku tristní. Vyhrát za plné tři body dokázali Třebíčští pouze třikrát, pětkrát urvali dva body, sedmkrát jeden bod a desetkrát odjížděli z ledu s prázdnou. Z pětadvaceti kol muselo dojít dvanáctkrát k prodloužení či nájezdům. Z dvanácti venkovních zápasů vyhráli třebíčští hokejisté za tři body pouze jednou (2:0 s Kadaní), jednou urvali dva body v samostatných nájezdech s Havlíčkovým Brodem (4:3sn), pětkrát vybojovali pouze bod a pětkrát na ně nezbylo nic. Dalo by se tedy říci, že polovinu venkovních zápasů nedokáže Třebíč rozhodnout během šedesáti minut a se svou taktikou dospějí do následného prodloužení. Během posledních šesti venkovních zápasů dospěla hra pětkrát do prodloužení, kde ale nakonec Třebíč stejně padla.

Opory Horácké Slavie

Z útočných řad patří mezi čtveřici nejúspěšnějších dvaatřicetiletý David Dolníček, jenž vévodí týmovému bodování s patnácti body za osm gólů a sedm asistencí. O devět let mladší Vilém Burian má na kontě o bod méně za sedm gólů a stejný počet asistencí. Ústeckým fanouškům známý Marek Laš má bodů dvanáct, kdy vstřelil tři góly a na devět jich nahrával. A posledním jmenovaným je ústecký Ondřej Havlíček s jedenácti kanadskými body, které mimo jiné nasbíral i v Mostě.

Z obránců vyniká třiadvacetiletý David Rangl s devíti kanadskými body a celkově pátou pozicí v týmové tabulce. Po pěti bodech mají Jakub Kania (2+3) a Lukáš Sláma (1+4), o dva body méně vlastní Martin Sobotka za dvě branky a jednu asistenci.

Na celkově sedmé příčce se v tabulce nejlepších prvoligových brankářů umístil dvacetiletý Šimon Hrubec, který v letošním ročníku soutěže prozatím odchytal také nejvíce minut a je jasnou jedničkou v bráně Třebíčských.

Vzájemná střetnutí

Loňská vzájemná střetnutí Ústeckých Lvů s Horáckou Slavií pokaždé nabídla divákům přehlídku samostatných nájezdů, při nichž byl vždy úspěšnější domácí celek. V Ústí nad Labem vyhráli Lvi 3:2sn, ale venku naopak prohráli 4:5sn.

První letošní střetnutí Ústí nad Labem a Třebíče se konalo na západě Moravy zhruba před pěti týdny a bylo vítězné právě pro domácí tým. Skóre zápasu otevřeli ve 4. minutě Třebíčští a po druhé dvacetiminutovce odcházeli do kabin za stavu 2:0. I když se díky střele Robina Kováře a Lukáše Handlovského podařilo skóre vyrovnat a zápas poslat do prodloužení, ex-ústecký obránce Vladimír Brož se před svým bývalým zaměstnavatelem chtěl vytáhnout a vstřelil vítězný gól. Ústí nad Labem tak odjíždělo z Třebíče s prohrou 2:3 po samostatných nájezdech.

Statistiky, reportáž a ohlasy trenérů z minulého vzájemného utkání naleznete zde.

Poslední utkání obou celků

  • HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústečtí Lvi 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
    Branky a nahrávky: 54. Loskot (Belay, Martinka), 60. Stříteský (Hlusička) - 11. Roubík (Šagát), 26. Ludvík (Šagát, Pavlík), 37. Boháč (Třetina, Klobouček), 45. Třetina (Gureň, Pazourek), 55. Handlovský (Rod).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - L. Poživil, Holomek, Klobouček, A. Sedlák, F. Pavlík, Gureň, Jiří Suchý - R. Kovář, Majdan, Sklenička - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pazourek, Daniel Boháč - Lev, Rod, Handlovský.
  • SK Horácká Slavia Třebíč – Piráti Chomutov 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
    Branky a nahrávky: 34. Burian (Laš, Čech), 47. Havel (Laš, Dočekal) - 3. Hromas (Heřman), 19. Kraft (Ondřej, Sikora), 23. Palin (Kraft, Seman), 32. Gajovský (Hruška, Mrázek), 59. Bartejs (Hruška).
    Sestava SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Sláma, Valenta, Brož, Dietz, Stejskal, Kadela - Havel, Dočekal, Laš - Heřman, Havlíček, Burian - Přibyl, Fořt, Čech - Vondráček, Kovalský, Vítek.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže