Ústí nad Labem - Celek Ústeckých Lvů se musel smířit s faktem, že Zlatopramen Arena byla už i v letošním ročníku dobyta. Přemožitelem Slovanu v domácím prostředí se stal celek IHC KOMTERM Písek. Celkově zaznamenávají svěřenci Petra Rosola a Milana Skrbka v aktuální sezóně čtvrtou porážku. Daniel Boháč litoval nevyužitých a zbytečně promarněných přesilových her. Severočeši jich měli k dispozici celkem sedm, neboť osmé vyloučení hostů bylo uděleno současně s vyloučením domácího hráče. Boháč rozhovor alespoň pozitivně zakončil, když si pochvaloval ústecké zázemí.

„Jednou první domácí porážka přijít musela, ale nechtěli jsme, aby to bylo zrovna v duelu s Pískem. Začali jsme velmi špatně první polovinu utkání, nebyla to naše hra a od Písku jsme obdrželi laciné góly. Ve třetí třetině jsme soupeře k ničemu nepustili, vytvořili si velký tlak, ale branku se nám vytěžit nepodařilo. Pravděpodobně jsme byli uspokojení šňůrou vítězství,“ smutnil bezprostředně po skončení klání jednatřicetiletý forvard, který ve 26. minutě vyrovnal na 1:1.

„Miroslav Třetina mi puk krásně přihrál před Vojtěcha Sedláčka, kterému jsem to poslal na teploměr a propadlo to až za něj,“ komentoval svůj jedenáctý zásah v dresu Ústí nad Labem Daniel Boháč, jenž za klíčovou záležitost šedesátiminutové bitvy označil trefu do černého Davida Nedorosta, která přišla o čtyřicet pět sekund později.

Zlom nastal, když jsme krátce po vyrovnání obdrželi gól na 1:2. Mohli jsme během zápasu využít početní výhody, hráli jsme sedm přesilovek. Motivace je vždy, ale v sobotu jsme nějakým způsobem byli podvědomě uspokojení. Nesmí se to opakovat a v pondělí to musíme napravit a fanoušky si udobřit. Připravovat se na Havlíčkův Brod budeme stejně jako na každé jiné střetnutí, jen budeme mít v hlavách extra motivaci. Sil máme dost a náš mančaft musí vyhrávat doma i venku,“ pokračoval.

Sám Boháč měl ale ve 33. minutě na holi druhý gól, když v přesilové hře, kdy na něj zívala odkrytá svatyně hostů, trefil jen boční síť. „Nechci se na to vymlouvat, ale bylo to ve velkém úhlu,“ líčil akci z vlastního pohledu.

Od 27. kola se zaměnily dresy, v domácím prostředí si ambiciózní tým odbyl nešťastnou premiéru ve žlutých dresech. Podle Boháče to vliv ale nemá. „Jsme zvyklí hrát v obou sadách dresů, na mě to žádný vliv nemělo a pověrčivý proti tomuto nejsem,“ prohlásil čtrnáctý nejproduktivnější hráč soutěže.


Rodák z Opavy také prozradil, že ústecká kabina možné rozšíření Tipsport extraligy nijak zvlášť nevnímala. „Zprávu jsme z médií slyšeli, ale ani já osobně jsem tomu vůbec nevěřil. Tolik jsme to nesledovali, ale věděli jsme, že by to od příštího roku určitě nerozšířili,“ zmiňoval se o přípravě na následující duel někdejší útočník Mladé Boleslavi.

„V Ústí nad Labem jsem spokojený, zatím nám to jde, vyhráváme. Je tu výborná parta kluků a věřím, že se to projeví v play-off. Zázemí je na špičkové úrovni, oproti Mladé Boleslavi je to v Ústí nad Labem v mnoha ohledech i lepší,“ uzavřela sebevědomě žlutomodrá osmička.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže