Ústí nad Labem – Především skalním fanouškům Ústeckých Lvů se při vyslovení jména Jan Eberle vybaví dvaadvacetiletý hokejista, jenž zasáhl do dvou bitev finále I. hokejové ligy ČR v sezóně 2009/2010. Jednalo se konkrétně o zápasy číslo šest a sedm, na které talentovaná mladá krev v dobrém jistě nevzpomíná. Slovan posílený v útočných řadách o reprezentačního útočníka Eberleho totiž nakonec podlehl Chomutovu 2:6 (v chomutovském ČEZ Stadiónu) a o dva dny později i ve Zlatopramen Areně poměrem 1:2.

V posledním souboji, kdy síly s týmem HC Slovan Ústečtí Lvi změřil IHC Komterm Písek, se písecké ofenzivě podařilo na ústeckou defenzivu vyzrát po 131 minutě. Poslední gól Jihočechů shlédli diváci
24. 11. 2010 v Komterm Areně, když Písečtí nakonec udolali Ústí nad Labem po samostatných nájezdech (5:4). „Vítězství v sobotu jsme rozhodně nečekali. Do utkání jsme šli s tím, že to proti lídrovi zkusíme. První dvě třetiny jsme byli vyrovnaný soupeř, třetí část jsme se soustředili výhradně na obranu. Závěrečné dějství jsme přežili a o to více se to cení. Je hezký pocit, že jsme letos jako první na severu Čech zvítězili, ale pro nás jsou důležité tři body. Na rozdíl od domácích má pro nás každý bod v tabulce cenu zlata,“ zhodnotil ve zkratce Eberle šedesát minut bojovného klání. Forvard Kladna přiznal, že si Severočeši v závěrečném dějství vytvořil velký tlak. I díky vynikajícímu Vojtěchu Sedláčkovi, hájící brankoviště Písku, se Lvi prosadili jen jednou a na vysněné vyrovnání ani ve hře bez brankáře nedosáhli.

„Posledních dvacet minut jsme nevěděli, kam dříve skočit. Tlak Slovanu se nám ale podařilo rozkouskovat a dopadlo to dobře. Navíc jsem přesvědčen, že mančaft Písku má na mnohem více než, kde se nyní nachází. Jsou tam výborní hráči, kteří na tréninku hodně dřou. V Chomutově nás srazily dva slepené góly, což je známka toho, že špatně nehrajeme. Nedaří se nám ale využívat vytvořené šance,“ litoval Eberle, který v minulosti oblékl také ústecký dres. Nástup proti bývalému celku ale prestižně nebral.

„Od doby, co jsem tu hrál (2009-2010), se kádr hodně obměnil. Se zbylými hráči se pozdravím, ale nějak jsem to neprožíval,“ vzpomínala písecká dvaaosmdesátka, která společné v útoku nastupuje s kapitánem Tomášem Nouzou a hrajícím asistentem, mistrem světa z roku 1996 Radkem Bělohlavem.

„Radka Bělohlava znám už delší dobu z Kladna. Hraje se mi s oběma výborně, jsou to vynikající hráči, kteří mají obrovské zkušenosti. O to víc je to pro mě jednodušší a mám se od nich, co učit,“ pochvaloval si spolupráci Jan Eberle, jenž zhodnotil i své působení v extraligovém klubu Rytíři Kladno.

„Držíme se kolem osmé příčky a cílem, stejně jako v Písku, je play-off. Tým Kladna udělal oproti loňskému ročníku velký pokrok,“ mínil středočeský rodák, který obě nejvyšší české hokejové soutěže porovnal.

„První hokejová liga ČR je soutěž rychlá, ale kontaktnější než naše nejvyšší soutěž. Píská se mnohem méně faulů, na které se v Tipsport extralize dává větší pozor. Jedná se například o hákování. Navíc zde nastupujete proti týmům, které nejsou třeba až tak zkušené, ale o to více to dohánějí bojovností. Rozšíření extraligy jsem nevnímal,“ konstatoval závěrem Jan Eberle.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže