Ústí nad Labem - Dvacet čtyři roky, dva měsíce a šest dní. Takový byl věkový rozdíl obou aktérů z brankoviště pondělního klání. Teprve sedmnáctiletý Daniel Dolejš stanul v duelu s Ústím nad Labem jako starší dorostenec proti jednačtyřicetiletému veteránovi Zdeňkovi Orctovi. Dolejš inkasoval pět branek, zneškodnit ale dokázal třicet šest střeleckých pokusů nejlepšího útoku
I. hokejové ligy ČR. Procentuální úspěšnost zákroků talentovaného mladíka činila za střetnutí 87,8 %.

Celek HC Rebel Havlíčkův Brod padl ve Zlatopramen Areně 0:5. Za šedesát minut si svěřenci Karla Dvořáka připravili devatenáct střel, prosadit se ale proti Orctovi nedokázali. „Nedokázali jsme vstřelit branku. Soupeř byl silný, prokázal své kvality, přehrál nás a zaslouženě zvítězil. Přijeli jsme v oslabené sestavě, někteří kluci hráli v neděli extraligu a měli toho plné zuby,“ komentoval představení Havlíčkova Brodu Daniel Dolejš.

Jak již bylo zmíněno, oba gólmany od sebe dělily více než dvacet čtyři roky. Proti zkušenému mazákovi Orctovi se na protější straně objevil sedmnáctiletý Dolejš, který si bitvou na severu Čech odbyl premiéru v I. hokejové lize ČR. „Věk není rozhodující, a tak jsem to ani raději nevnímal. Před začátkem jsem měl trochu strach, ale chtěl jsem v brance zůstat, co nejdéle. Věděl jsem, že to bude těžké, ale jsem rád, že jsem vydržel až do konce. Mrzí mě inkasované góly,“ smutnil reprezentační brankář české mládeže.

„V Kotlině jsem od začátku sezóny trénoval dvakrát týdně. Poté přišel Jarmo Laitinen (FIN) a s „A“ týmem jsem chvilku netrénoval. Nyní přestoupil Jarmo do Chomutova a já opět začal. Jelikož je zraněný Jaroslav Suchan, byl jsem v domácích střetnutích proti Benátkám nad Jizerou a proti Šumperku v zápise o utkání uvedený jako dvojka. V Ústí nad Labem jsem od trenéra dostal důvěru již od úvodu,“ popisuje své působení na Vysočině, kde trénoval ještě za Petra Nováka. Nově příchozí kouč Karel Dvořák má za sebou dobrý vstup, z devíti bitev šest vyhrál.

„Petr Novák byl již v Havlíčkově Brodě dlouho. Kluci se zvedli, zřejmě tým potřeboval nový impuls,“ komentuje změnu v realizačním týmu ambiciózní maskovaný muž.

„Chtěl bych podávat nejlepší výkony v Pelhřimově, kam jezdím akorát na zápasy. (v Pelhřimově Dolejš nastupuje v extralize SDO a 2. lize mužů; pozn. red.) Pokud se naskytne možnost, rád bych si zachytal ještě nějaký zápas druhé nejvyšší české seniorské soutěže,“ uzavřel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže