Zítra přijede na ústecký led jeden z největších rivalů, celek SK Kadaň. Na toto utkání bylo vedením klubu stanoveno jednotné vstupné pouze 30 Kč. Letos se v kadaňském dresu objevuje hned několik hokejistů, kteří v loňské sezóně hájili barvy Ústeckých Lvů. Jedná se hlavně o dva litvínovské hráče, kteří jsou v Kadani na hostování, brankáře Michala Fikrta a útočníka Stanislava Stavenského. Tito dva jsou zároveň největšími oporami svého týmu.
Michal Fikrt odchytal v kadaňské brance zatím všech 18 utkání letošní sezóny a s dlouhodobou úspěšností zákroků nad hranicí 93 % patří mezi nejlepší brankáře 1. ligy. Stanislav Stavenský se od vydařeného úvodu sezóny až do minulého kola stále držel na pozici lídra kanadského bodování celé soutěže. Nyní mu s 23 body za 9 branek a 14 asistencí patří 2. místo. Nejen vůdce první formace Kadaňských však bude pro ústeckou branku znamenat velké ohrožení. Jiří Kuchler na něj v kanadském bodování ztrácí pouhé dva body a patří mu průběžná 3. pozice. Bojovnost do řad týmu dodávají také mladí extraligoví hráči Karlových Varů (Punčochář, Toms, Kukla, Tvrdek, Pech), kteří jsou v Kadani formou střídavých startů a hostování ze svého mateřského oddílu.

Po problémech se sestavou i financemi v období přípravy, kdy odborníci považovali Kadaň za jednoho z možných adeptů na baráž o udržení, patří našemu zítřejšímu soupeři v prvoligové tabulce zatím překvapivě 5. příčka. První letošní měření sil dopadlo příznivěji pro Kadaňské, v utkání plném nervozity zvítězili na domácím ledě těsně 3:2. Nejen kvůli tomuto faktu se tak budou chtít hokejisté Slovanu proti tradičnímu soupeři vytáhnout. Utkání začíná na ústeckém zimním stadionu ve středu od 18,00 hodin.

Poslední zápas SK Kadaň:
Kadaň - Třebíč 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 11. Polanský, 36. Müller, 60. Pelán - 48. Valko.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže