Ú s t í n/L. - Po deseti měsících se v Ústí objevil gólman Michal Valent. Zatímco v jarní baráži proti Mladé Boleslavi kryl záda týmové jedničce Schwarzovi, tentokrát přijel na ústecký led v dresu Berouna. A zaznamenal solidní výkon. „Kdybychom proměnili některé ze svých šancí, mohli jsme tu bodovat,“ hodnotí sobotní duel.

Kmenový brankář Mladé Boleslavi v letošním ročníku vypomáhá v prvoligovém Berouně. Medvědi sice ve Zlatopramen Areně prohráli 1:3, sám Valent si ovšem připsal několik skvělých zákroků a dlouho držel naděje Středočechů na bodový úspěch. „Škoda, že jsme nevstřelili více branek v přesilovkách,“ lituje pětadvacetiletý gólman.

Vstup do zápasu vám přitom příliš nevyšel. Inkasovali jste už ve druhé minutě...
Ústí je kvalitní tým. Vlétli na nás hned od začátku. Byli aktivní, tlačili se před branku. Při gólové akci se puk dostal k volnému Handlovskému, který stál mezi kruhy a prostřelil mě.

Přes porážku 1:3 jste však v Ústí zanechali solidní dojem...
Mohlo to pro nás dopadnout i lépe. Především v první třetině jsme měli řadu slušných šancí. Orct však všechno pochytal. Kdybychom proměnili alespoň některou ze svých příležitostí, mohli jsme tu třeba bodovat. Škoda.

V utkání se často vylučovalo. Především pak v první třetině.
Nám to vyhovovalo. Hra se často kouskovala a Ústí se alespoň nemohlo dostat k souvislejšímu tlaku. Rozhodčí navíc trestali na obou stranách. Jednou byli vyloučeni domácí, vzápětí my. Málokdy uplynul celý trest, bez toho, aby se znovu vylučovalo. Jednu přesilovku jsme využili, škoda, že jsme v nich nepřidali více gólů.

Vy osobně jste si na nedostatek práce stěžovat nemohl, mířilo na vás 44 střel...
Pro gólmana je vždy lepší, když na něj jde hodně střel a je v tempu. Spoluhráči mi navíc pomáhali, vrhali se do střel. Odehráli jsme slušný zápas, jen škoda, že jsme nějaký ten bod nezískali.

Jste brankářem Mladé Boleslavi, jak jste se dostal do Berouna?
Letos jsem odehrál i dva zápasy za Most. Posléze však angažovali lotyšského brankáře a já se vrátil zpět do Boleslavi. Nyní se naskytla možnost pomoct Berounu. Nedávno jsem byl nemocný, takže se tu vracím do formy.

S Mladou Boleslaví jste se nedávno odlepili z posledního místa v extraligové tabulce. A nyní se blíží nejdůležitější část sezóny...
Především se chceme vyhnout baráži, kterou jsme hráli v posledních čtyřech letech. Nedávno jsme změnili systém hry a začali střílet góly. Ani předtím jsme nehráli špatně, ale nedokázali jsme se střelecky prosadit. Naopak z posledních sedmi zápasů jsme šest vyhráli. Možná škoda, že je nyní reprezentační přestávka, která nás může zbrzdit. Snad ale navážeme na formu z poslední doby a hned po pauze nás čeká důležité derby v Liberci. Nevzdáváme ani boj o play-off, ale soustředíme se hlavně na to, abychom zvládli play-out, které bude nejvyrovnanější za poslední roky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže