Ú s t í n/L. - Nevídaný moment rozhodl severočeské derby mezi Ústím a Kadaní. Brankář Slovanu Vladislav Koutský se za vyrovnaného stavu snažil rozehrát puk. Jenže! Při své přihrávce zlomil hokejku a naservíroval kotouč přímo na hůl kadaňského forvarda Stoklasy, který vstřelil rozdílový gól na 2:3. „Tohle se mi ještě vážně nestalo,“ kroutil hlavou po zápase ústecký gólman.

Divoký týden zažil brankář Slovanu Vladislav Koutský. Zatímco ve středu s týmem absolvoval díky sněhové kalamitě problematickou cestu do Jihlavy, v sobotním duelu ve 47. minutě při rozehrávce zlomil hokejku a poslal tak kotouč přímo na hůl soupeřova útočníka Stoklasy, který přisoudil tři body Kadani.

Kurióznější branku jste asi ještě nedostal...
To vážně ne. Chtěl jsem přihrát puk spoluhráčům a v tom se mi zlomila hokejka. Snad jsem si takovou smůlu vybral do budoucna. Možná už hůl byla předtím štíplá, každopádně to byla velmi smolná situace. Přitom se jednalo o dva dny starou hokejku. Normálně se hokejky při přihrávce nelámou, nyní se mi to stalo v nejméně vhodný okamžik.

Navíc skončila vaše osobní série. V Ústí jste nastoupil do osmi zápasů, pokaždé vítězných. Devátý pokus už nevyšel...
Každá série jednou končí, někdy to přijít stejně muselo. Bohužel zrovna takovým smutným gólem. Je to škoda.

Po devíti zápasech prohrál i Slovan. Přitom jste v utkání vedli 2:0...
Kadaň nehrála špatně. Byla těžkým soupeřem. Takový náskok jsme si ale přece jen měli už pohlídat. Navíc jsme byli často vylučovaní, což Kadaň dokázala potrestat.

Polevili jste za solidního vedení?
Nemyslím si. Při první kadaňské brance jsme si nepohlídali jejich hráče. Při druhém gólu Kůs náhodně nahazoval puk na branku a mně to proklouzlo.

Za nepříznivého stavu v poslední části jste se hnali za vyrovnáním, nakonec marně...
Ve třetí třetině jsme měli skutečně hodně gólových příležitostí. Jarina ale podal výborný výkon, všechno vychytal.

Ve středu jste zažili krušný výjezd do Jihlavy. Jak jste složitou cestu na Vysočinu za sněhové kalamity prožívali?
Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli se zápas uskuteční. Domácí utkání chtěli odehrát, volali nám, že na nás počkají. Cesta do Jihlavy nám trvala šest a půl hodiny, takže nic příjemného.

Jak bylo složité po takové cestě nastoupit do zápasu?
Měli jsme ztuhlé nohy, naštěstí jsme přežili první třetinu a Orct chytil spoustu šancí. A poté ve třetí třetině jsme je jasně přestříleli na střely 18:2 a zápas dovedli do vítězného konce. Bylo sympatické, že fanoušci i po dvouhodinovém zpoždění na stadionu zůstali. A mezitím naprázdno bubnovali (smích).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže