Ú s t í n/L. - První liga má v sobotu na pořadu velký hit. Hraje první s druhým. České Budějovice hostí Ústecké Lvy. Ti si v generálce vedli dobře. Podruhé za sebou zvítězili, aniž by obdrželi branku. Po Třebíči, kterou doma smetli 6:0, si poradili s Havířovem. Na severu Moravy triumfovali 3:0. „Nebylo to až tak těžké. Soupeř neměl moc šancí. Spíš jsme bojovali sami sebou,“ poznamenala k zápasu ústecká opora, brankář Lukáš Sáblík.
„Ráno jsme odjeli bez rozbruslení. Čekala nás dlouhá cesta,“ poodhalil Sáblík nejtěžší okolnost utkání. „Zápas jsme měli pod kontrolou. Oni zahrozili možná až v závěru. Jinak jsme to kontrolovali. Výsledek 3:0 je možná ještě mírný. Mohli jsme dát i víc branek a dohrávat to v tréninkovém tempu, více v klidu. Trošku jsme si to zkomplikovali.“ Takhle definitivně ztvrdil vítězství Lvů až v závěrečné power play soupeře kapitán Daniel Hodek. Předtím se do černého trefil ve druhé třetině Kudrna a ve třetí Patrik Fink.

Sáblík udržel druhou nulu v řadě. Celkem již pátou a je v této statistice druhý nejlepší v celé soutěži za českobudějovickým Cháberou. „Je to super, přestože si soupeř moc šancí nevypracoval. Jak Třebíč, tak včera Havířov. Přišel jsem k tomu celkem lehko, ale i tak je to super,“ poznamenává ústecká gólmanská jednička ke své úspěšné bilanci posledních dní.

Jak se tým připravuje na sobotní šlágr? „Dnes jsme na to ještě vůbec nemysleli. Přijeli jsme v noci. Ale zítra určitě vše začne směrovat k sobotě. Budeme nacvičovat zřejmě něco specialního. Trenéři se zaměří více na taktiku. Čím blíž sobotě, tím bude atmosféra napjatější. Na sobotním rozbruslení to již bude vyhecované. Bude to určitě kvalitní zápas. Věříme si. Doufám, že bude mít lepší konec pro nás než posledně,“ uzavírá Sáblík. To by znamenalo, že Lvi nepřijedou z jihu Čech s prázdnou. Doma totiž prohráli o gól, 2:3. Každý lepší výsledek znamená minimálně remízu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže