Ú s t í n/L. - Jako zkušený kanonýr si počínal kapitán Ústeckých Lvů Jan Klobouček v úterním střetnutí proti Třebíči. V polovině zápasu ujel hostující obraně a při samostatném úniku přesnou střelou mezi betony nedal Hrubcovi šanci. „Takový gól je velmi povzbuzující,“ ohlíží se za gólovou situací ústecký obránce, která znamenala čtvrtý gól Slovanu a upevnění pozice v utkání.

Za takovou trefu by se nestyděl ani extraligový snajpr Petr Nedvěd. Nejproduktivnější obránce základní části první ligy Jan Klobouček si při svém sólu vychutnal třebíčskou obranu i brankáře Hrubce. „Přetáhl jsem střídání a nakonec z toho byl gól. Chtěl jsem odjet na střídačku, udělal jsem oblouk ve středu hřiště a chtěl střídat. V tom mě Honza Alinč našel na polovině kluziště a najednou jsem jel sám na branku,“ ohlíží se za gólovou situací Klobouček.

Ústecký obránce se netradičně objevil před soupeřovým gólmanem a svou úlohu vyřešil parádně. Chladnokrevně propálil Hrubce mezi betony. „Takový gól je velmi povzbuzující. Vystřelil jsem mezi betony. Nad jiným zakončením jsem ani neuvažoval. Na blafák jsem dřevěnej (smích). Věděl jsem, že budu střílet, jen jsem nevěděl kam,“ vypráví kapitán Slovanu.

I díky výkonu ústecké obranné stálice vedou žlutomodří ve čtvrtfinálové sérii nad Třebíčí 2:0 na zápasy. „Obě domácí utkání se nám narámně povedla. Ale ještě záleží, co předvedeme v Třebíči. Oni umí v domácím prostředí hrát dobrý hokej. Pro vývoj série bude velmi důležitý hned první zápas na jejich ledě,“ věští Klobouček.

Šagát: V Třebíči to nebude lehké

Do střelecké listiny se v úterním utkání zapsal i Martin Šagát. Ten si nakonec připsal i vítěznou trefu, když otočil vývoj utkání na 2:1 ve prospěch Slovanu. „Naše lajna točila Třebíč většinu střídání. Už před tím gólem jsme si vypracovali šance. Při gólové situaci se ke mně odrazil kotouč a já ho dopíchl do branky,“ popisuje svůj střelecký úspěch slovenský forvard.

Ústí si nakonec přes prvotní potíže připsalo klidné vítězství. „Zase tak jednoznačný zápas to ale nebyl. Podržel nás gólman, postupem času nám tam napadaly i góly. Od toho se to odvíjelo,“ komentuje Šagát.

„Vstup do zápasu se nám nepovedl, ale nepodléhali jsme panice. Naštěstí jsme dokonce první třetiny dokázali vstřelit dvě branky a zápas otočit. Ani bych neřekl, že bychom přepli na vyšší rychlostní stupeň, jen jsme proměňovali šance,“ má jasno sedmadvacetiletý útočník.

Ústí zatím ve čtvrtfinále předvádí slušný hokej. „V play-off jsou všechny zápasy kvalitní. Domácí utkání nám vyšla, doufám, že to potvrdíme i v Třebíči. Tam jsme to letos v základní části neměli snadné a určitě to nebude lehké ani tentokrát. Ale oba zápasy tam hodláme vyhrát,“ vzkazuje.

Šagáta nechává v klidu boj konkurenčního Chomutova, který to v sérii s Havlíčkovým Brodem nemá jednoduché. „Možná se trochu trápí, ale myslím, že se ještě dostanou do formy. Nepředpokládám, že by nepostoupili do finále,“ myslí si Šagát.

Ten může stále nastupovat i za extraligové Pardubice. „Zatím jsem tam odehrál osm zápasů. Mohl bych tam ještě nakočit, ale žádné takové zprávy nemám,“ informuje na závěr.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže