Ú s t í n/L. - Hokejisté Slovanu a jejich příznivci ještě nestačili vstřebat příval euforie po výhře Lvů v Budějovicích v poměru 3:1 a již je tu další atraktivní klání. Do Lví arény míří dlouholetý severočeský rival SK Kadaň. Bojovný tým bude Lvům překážkou za získáním jubilejní desáté letošní domácí výhry. Pojďme tedy podpořit Lvy a zároveň jim poděkovat za výborný sobotní výkon proti lídrovi tabulky. Utkání se hraje v pondělí 15.listopadu na ústeckém zimním stadiónu a začíná v 18:00 hod.
Porovnání týmů

17-0-1-2-2 celková bilance 8-1-2-2-9
4-0-0-1-0 posledních 5 zápasů 2-0-1-0-2
8-0-1-2-0 zápasy venku 1-1-1-1-7
9-0-0-0-2 zápasy doma 7-0-1-1-2
2. postavení v tabulce 8.
54 získané body 30
76 vstřelené branky 54
31 inkasované branky 56
žádné utkání bez vstřelené branky 3
5 utkání se shotoutem 2
7:1 (Hradec) nejvyšší výhra 7:2 (Opava)
2:3 (Č. Budějovice, Beroun) nejvyšší prohra 0:4 (Ústí)
D.Hodek; 14b (7+7), P.Fink; 14b (6+8) nejproduktivnější hráč M.Postl; 13b (6+7)
V.Jankových; 9 nejlepší střelec M.Postl, M.Klaus, Z.Žák; 6
A.Vála, P.Fink, M.Koudelka; 8 nejvíce asistencí M.Kajer, J.Jabrocký; 8
D. Pazourek; 47 nejtrestanější hráč S.Stavenský; 70
L.Sáblík – 94,55% úspěšnost brankáře P.Jež – 92,57%
průměr inkas. branek P.Jež - 2,42

Kadaň

V Kadani se letos, přes skromné podmínky, opět podařilo vybudovat dobrý tým, který znovu a tradičně víří prvoligové vody v oblasti hranice vstupu do play-off. Tým se zatím drží na poslední osmé postupové pozici, kde je zatím relativně velký přetlak. V rozmezí pěti šesti bodů je zde namačkáno šest týmů a tak boj o setrvání v elitní osmičce bude ještě velmi tuhý. Kadaňští většinu svých bodů vybojovali na domácím stadiónu, kde se jim podařilo vyhrát v sedmi utkáních z jedenácti. Jednu ze tří domácích porážek jim uštědřili právě hokejisté Slovanu v poměru 0:4, a zároveň tak připravili Kadani nejtěžší letošní porážku. V utkáních na hřištích soupeřů již tak úspěšní nebývají. Výjimku potvrzující pravidlo představuje hlavně senzační výhra v Českých Budějovicích, kde se černožlutým povedlo v prodloužení po brankách Jabrockého a Pospíšila vyhrát 2:1 a odvezli si tak dva body.
Před začátkem letošní sezóny se v Kadani rozloučili se dvěmi největšími oporami z předešlého ročníku Stanislavem Stavenským a Jiřím Kuchlerem, kteří odešli vyzkoušet svůj um do Trenčína. Tam se však ani jeden z nich neprosadil a tak zamířili zpět na sever Čech. Loňskou formu však zatím oba hledají marně. Stavenský si vloni připsal celkem 43 bodů (16+27) a byl druhým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Kuchler nasbíral jen o bod méně (14+28) a celkově byl osmý. S těmito statistikami ostře kontrastují jejich letošní úroda šesti bodů (4+2) v případě Stavenského a Kuchler si zatím připsal jediný bod (0+1).
Zabrat tak museli jiní. Oporou je hlavně gólman Petr Jež, držící šestou pozici v hodnocení úspěšnosti brankářů celé soutěže. Chytly se také dvě letní posily. Martin Postl z Mladé Boleslavi nasbíral již třináct bodů (6+7), a z amerických soutěží přicházející Jaroslav Jabrocký bodů dvanáct (4+8). Naopak další posila, tentokráte z Hradce Králové, Jaroslav Polák neuspěla a byla odeslána na měsíční rozehrání do Benátek. K oporám se řadí též kapitán týmu a někdejší extraligový hráč Kladna Miloš Kajer s dvanácti body (4+8). Mezi beky zatím nejvíce naskakují body Martinu Klausovi, má jich také dvanáct (6+6).
Derby s Kadaňskými bývají vždy vyhecovaná a také tento zápas slibuje napínavou bitvu. Bude tak zajímavé sledovat, zda se Slovanu podaří Kadaň porazit, a prodat tak svou vynikající sportovní formu.

Vzájemné zápasy

2003/2004
Kadaň - Ústí 3:2
Ústí - Kadaň 4:3
2004/2005
Kadaň - Ústí 0:4

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík - Mazanec, Pavlas, Kříž, Kočí, Drábek, Vála - Hodek, Koudelka,Šaffer - Fink, Pazourek, Švík - Jankových, Sýkora, Kudrna - Buďa,Lipina, Jelínek.
Kadaň: Hübl - Pospíšil, Hlavatý, Klaus, Staněk, Špelda, Vobořil - Hlusička, Pelán, Tvrdek, Pech, Kajer, Polák, Derfler, Polanský, Žák, Jabrocký, Postl, Bednařík, Kuchler, Kreuzman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže