Z dvacátého kola vzešel vítězně sok Ústí nad Labem. Mladá Boleslav mohla slavit i díky střele Milana Mikulíka, který v minulosti oblékal dres Ústí nad Labem. V závěru zápasu Lvi bruslařský klub doháněli a cestu k vítězství mu pěkně znepříjemnili. Na dnešní utkání se podíváme očima posily Jiřího Zemana: „Začátek byl hodně špatný.“

V letošní sezóně obléká dres Litvínova, předtím však hájil žlutomodré barvy. A tak není divu, že se v tomto případě obrátilo vedení právě na Jirku Zemana. Na duel s mladoboleslavským týmem dorazil spolu s Robinem Hanzlem a Jakubem Lvem. Lvi i přes vydatnou pomoc podlehli. „Prohráli jsme. Samozřejmě mě to mrzí, protože tím pádem jsme my, kteří jsme tu dnes hráli navíc, byli k ničemu. Na druhou stranu si myslím, že jsme si to prohráli sami začátkem, který byl hodně špatný. Pozitivně bych hodnotil třetí třetinu. Ale takhle by to asi chtělo hrát od začátku. Není možné to pak honit za stavu 0:3. Soupeři hráli, co potřebovali, vyhazovali puky. My jsme do nich tlačili, což je samozřejmě dobře, ale ve finále už to nestačilo," shrnul setkání prvních dvou týmů setkání Jirka.

Na jedné straně Zdeněk Orct, na konci druhém Roman Will. Ani jeden ze zmíněných mužů neuhájil čisté konto. „Myslím si, že oba gólmani chytali perfektně. Ori sice dostal tři góly, ale ty následovaly po našich hrubých chybách, které by se v takovýhle zápasech neměly stávat. Pokud v nich budeme pokračovat, tak dostaneme tři branky a nemůžeme vyhrát,“ má jasno obránce známý dvojkou na dresu.

V první třetině dostali Ústečtí Lvi šanci změnit skóre trestným střílením a to hned dvakrát. Avšak ani Čermák ani Lev nezakončili ke spokojenosti publika. „Těžko říct, proč se nepovedlo. Asi brankář chytal dobře, nebo jestli my jsme to udělali špatně nevím. Ale trestné střílení je loterie a nám to dnes nevyšlo. Je možné, že toto rozhodlo celý zápas,“ pojmenoval bolavé místo utkání jednatřicetiletý Jirka.

Boleslav na nic už nečekala, první branku vstřelili téměř jako odpověď na nezdařený nájezd. Druhý gól padl v oslabení Ústí. „Já si myslím, že u obou gólů jsme udělali hrubé chyby. A není podstatné, zda to bylo v přesilovce. Puk se dostal k Výbornému, který tyto situace umí řešit, ten nahrál Kafkovi, který to měl prakticky do prázdné,“ má perfektní přehled o hře Jiří Zeman.

O druhé přestávce byla atmosféra na zimním stadionu velmi napjatá. Slovan se měl vrátit na posledních dvacet minut, a na domácí půdě zvrátit nepříznivý výsledek 0:3. „My jsme si prostě řekli, že to musíme změnit. Ale to jsme si řekli i po první třetině a nějak to nevyšlo. Ale jak říkám, prohrávat doma s Boleslaví o tři branky je moc,“ potvrdil konstalaci nyní již Litvínovský bek.

A téměř jako by tahle „terapie“ zafungovala. Ústeckým se podařilo vsítit hned dva puky. „Dostali jsme se do tlaku, stáhli jsme to na tři lajny, člověk je pořád v tempu, což si myslím, že také pomohlo. Mladá Boleslav trochu zalezla a začala bránit výsledek. My jsme se do nich tlačili, hodně jsme hráli u nich a z toho pak padaly góly,“ ví rodák ze středních Čech.

Napětí ve třetí třetině bylo téměř hmatatelné a to nejen v publiku, ale projevilo se i na ledové ploše. Přibývalo strkanic, ale i větších potyček. Zblízka je mohl pozorovat i Jiří Zeman: „ První byla po tom, kdy brankář hostí upadl za bránou, což si myslím, že mělo být oceněno dvěma minutami jako zalehnutí puku za brankovou čarou. Dokonce po téhle šarvátce jsme my byli ve čtyřech. Asi vždycky, když je v tom gólman, tak se není čemu divit. A pak tam byla ještě jedna, kdy byl na ledě Sklenda a to se vlastně také není čemu divit.

Dvě vteřiny před koncem sudí přerušili hru. Co padlo za pokyny před posledním vhazováním? „Zaznělo, že Robin Hanzl musí vyhrát buly. Měli jsme tam tři praváky. Robin Hanzl buly ani nevyhrál ani neprohrál, ale času bylo opravdu málo. Ten zápas se prohrál někde jinde než v posledních dvou sekundách,“ není na pochybách opora zadních řad.

Poprvé v letošní sezóně oblékl žlutomodré barvy. Ústeckému klubu přijel na pomoc z nedalekého Litvínova. „ Já s tím nemám problém. Já jsem tady zažil supr léta, hrál jsem tady strašně rád. Kdy mi zavolali, ať přijdu, tak jsem neměl žádný problém. V Litvínově jsem samozřejmě spokojený. Je to trošku jiné, ale velké rozdíly bych neviděl. Parta je tam podobná jako tady, takový rodinný podnik, bych řekl,“ porovnal Jiří Zeman.

Jirka Zeman má i vzkaz pro ústecké fanoušky: „ Určitě by měli přijít, protože Ústí patří stále ke špičce první ligy a já si myslím, že bude bojovat o postup!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže