Ú s t í n/L. - V pořádné drama se proměnilo severočeské derby mezi Ústeckými Lvy a Mostem. Žlutomodří dlouho nemohli naplnit roli favorita a nakonec svého soupeře zdolali až po samostatných nájezdech. „Chtěli jsme hrát svou hru, což se nám ale nedařilo,“ říká obránce Slovanu Vadimír Brož.

I díky spolehlivému výkonu Vladimíra Brože nakonec žlutomodří zdolali bojovný tým Mostu. A mohli být vzhledem k průběhu zápasu rádi za zisk svou bodů, protože se soupeřem prohrávali o dva góly. „Podržel je gólman Volke, který znovu potvrdil, že platí za kvalitního branáře,“ ohlíží se za derby ústecký obránce, který letos nastupuje ve své první kompletní sezóně v dresu Ústí.

Byli jste favoritem utkání, nakonec jste Most zdolali až po nájezdech. Váš soupeř neodevzdal body lacino...
Nebyl to vůbec snadný zápas, jak by se na první pohled mohlo zdát. Chtěli jsme na Most vlétnout a brzy rozhodnout. Měli jsme za cíl hrát svou hru, což se nám ale nepodařilo. Naopak Most nám vstřelil dva góly. Dlouho jsme nemohli také překonat Volkeho, ale nakonec jsme soupeře přetlačili a vzhledem k zisku dvou bodů to dobře dopadlo.

Čím si vysvětlujete, že vás Most v úvodu zápasu přehrával?
Most hrál dobře, rychle přistupovali k našim hráčům a byli důrazní. Ze začátku jsme k utkání nepřistoupili zodpovědně. Kdybychom se dostali do vedení, zápas by vypadal jinak.

Skvělý zápas zaznamenal mostecký brankář Volke. Bylo těžké ho překonat?
Volke je kvalitní gólman, což nyní znovu potvrdil. Na každého brankáře platí jiný recept, jak ho překonat. Měli jsme hodně šancí, ale skoro nic nám tam nespadlo.

Samostatné nájezdy se protáhly až do jedenácté série. Už to vypadalo, že je pojedou všichni hráči z týmu...
Nájezdy byly nervy, ale pořád jsme věřili, že někdo z našeho týmu Volkeho překoná. Nakonec rozhodl Lukáš Poživil. Jsme proto rádi alespoň za dva body.

Po porážce Mladé Boleslavi s Berounem jste znovu snížili bodové manko na vedoucí pozici v tabulce. Myslíte na první místo?
Především chceme jít zápas od zápasu a pravidelně vyhrávat. Potřebujeme zůstat nahoře a zatím nezáleží, jestli budeme v tabulce první nebo druzí.

V minulé sezóně jste nakoukl do první ligy v dresu Třebíče, letos pravidelně nastupujete za Ústí. Jakou prožíváte sezónu?
Hraju doma, z čehož mám radost, navíc se mi zatím daří. Trenér mi dává prostor, za což jsem rád a určitě se chci v týmu udržet. Tato sezóna je jiná oproti minulé, kdy jsem nastupoval v Třebíči, kde jsem se rozehrával. Třebíč mi ale dala také herní prostor a díky angažmá na Vysočine jsem nyní tady a pravidelně hraji.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže