Ú s t í n/L. - Starší dorostenci odehráli utkání proti týmu SK Kadaň. Stav po první třetině nebyl pro domácí Lvíčata nejpříjemnější, 2:2. Ve zbytku zápasu ovšem gólman Tomáš Burkovec svoji branku zamkl, a tak nedovolil soupeři skórovat. I díky jeho jistým zákrokům vyhrálo Ústí 5:2. Po zápase jsme se maskovaného mladíka zeptali na pár otázek.

Od trenérů dostáváš plnou důvěru. Jak se ti chytá, když víš, že ti důvěřují?
Chytá se mi dobře. Jsem moc rád za to, že mi dávají důvěru, snažím se odvděčit co nejlepšími výkony.

Kadaň ti vstřelila dvě branky v 1. třetině, jak k nim došlo?
První gól byl takový smolný. Kadaň nastřelila tyčku a bohužel se puk odrazil přímo na hůl soupeře. Druhá branka neměla platit. Soupeř vystřelil a bojovalo se o puk před brankovištěm. Náš obránce zablokoval hokejku soupeři, a tak do kotouče kopl a puk skončil v síti. Rozhodčí branku bohužel uznal. Řekl, že soupeř nastavil jen brusli. Puk ale ležel před brankovištěm, takže i kdyby nastavil hůl, tak by se puk do branky nedostal. Naštěstí jsme to ve zbytku zápasu ubojovali a vyhráli.

Často bývá Ústí v oslabení, proč spoluhráči faulují?
Fauly vyplynou ze hry. Každý někdy udělá faul. Někdy je zbytečný, jindy záchranná brzda. Důležité je, že se nám docela daří hra v oslabení.

Co podle tebe zápas rozhodlo?
Po první třetině byl stav nerozhodný 2:2. Během přestávky jsme se s klukama a s trenéry vyhecovali a snažili jsme se co nejrychleji strhnout zápas na naši stranu. To se nám naštěstí povedlo, soupeře jsme do žádné velké šance nepustili.

Docela hodně diriguješ své obránce, jak to vnímají?
Komunikace je při zápase důležitá. Například gólman musí komunikovat s obránci a hráči před sebou. Nesmí mu clonit a tak. Například, když protihráč najíždí za obránce, tak klasicky křičím záda, záda (smích).

Jak bys zhodnotil probíhající sezónu?
Začátek sezony jsme neměli úplně nejlepší. Pohybovali jsme se na 3.až 4. místě. Po nějaké době jsme začali vyhrávat a nyní bodujeme pravidelně. Věřím, že první místo udržíme až do konce sezóny. Vše se bude odvíjet od našeho výkonu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže