O l o m o u c - V sobotu se Ústí nad Labem vydalo do Olomouce, kde ho čekalo střetnutí o druhou pozici patřící právě Hanákům. Severočeši sice na Moru před zápasem ztráceli pět bodů, avšak díky vítězství 4:1 se dotáhli na rozdíl pouhých dvou bodů. „Přijeli jsme do Olomouce vyhrát, čemuž jsme se i přizpůsobili, hráli jsme na tři lajny a dobře do obrany. Podařilo se nám vstřelit několik gólů, výborně nás podržel Zdeněk Orct,“ těšilo útočníka Miloslava Čermáka.

Ústečtí Lvi v důležitém souboji o druhou příčku první ligy zdolali Olomouc 4:1, a stáhli tak ztrátu právě na hanácké mužstvo na pouhé dva body. „Přijeli jsme do Olomouce vyhrát, čemuž jsme se i přizpůsobili, hráli jsme na tři lajny a dobře do obrany. Podařilo se nám vstřelit několik gólů, výborně nás podržel Zdeněk Orct. V závěru jsme už výsledek kontrolovali,“ hodnotil duel Miloslav Čermák.

Slovan hrál velmi zodpovědně směrem dozadu a spoléhal se na rychlé protiútoky. Ty byly místy opravdu smrtící. „V pátek jsme to na tréninku tak nějak trénovali, chtěli jsme to tak hrát. Akorát byla škoda, že jsme dělali hodně faulů. To se nám jaksi nepodařilo uhlídat. Výborně jsme ale hráli oslabení a výtečně také zachytal Zdenda (Zdeněk Orct),“ pochválil šestadvacetiletý hokejista svého spoluhráče v bráně.

Čermákovi se povedlo otevřít skóre utkání, když ve druhém hostujícím oslabení v zápase ujel spolu se Sýkorou do přečíslení. Sýkora poté namazal Čermákovi na pravý kruh, odkud se ústecký útočník nemýlil.

„Věděl jsem, že je půlka brány volná. Tomáš mi výborně nahrál, takže stačilo jen trefit bránu. Navíc to bylo v oslabení, takže to bylo ještě lepší.“

Severočeši dokázali v první třetině zaúřadovat ještě jednou, když se v jejím závěru perfektně trefil do horního růžku Boháč. Do šatny tak Lvi odcházeli s dvoubrankovým náskokem. „Tento gól byl samozřejmě také důležitý, protože jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Mohli jsme však sami inkasovat ze začátku třetiny, kdy měla Olomouc tlak. Její přesilovky, které neproměnila, ji ale zřejmě položily. Trochu přestala hrát, a my jsme pak z toho dali druhý gól,“ konstatoval Čermák.

Prostřední dějství sice nabídlo několik příležitostí na obou stranách, avšak ani jednomu týmu se nepodařilo skórovat. Přičemž kdyby se prosadilo Ústí, mohlo být definitivně po zápase. Naopak v případě trefy Mory by mohlo být utkání ještě hodně dramatické.

„Trenér nás v první přestávce pochválil v kabině, trošku jsme pak přestali hrát. Olomouc nás tak první střídání zamkla v třetině. Ale jak jsem již říkal, výborně nás podržel Zdenda. Díky němu jsme vyhráli,“ poděkoval Čermák ještě jednou ústeckému gólmanovi Zdeňku Orctovi.

O svém vítězství nakonec Slovan rozhodl na začátku poslední dvacetiminutovky, kdy dokázal v krátkém časovém rozmezí překonat Kašíka hned dvakrát. Nejprve se Handlovský prokličkoval až před olomouckého gólmana, kterému následně protlačil kotouč pod tělem. Poté Rod těsně před Kašíkem tečoval Handlovského nahození z rohu kluziště přímo mezi tři tyče.

„Olomouc už otevřela hru, chtěla dát kontaktní gól. To se jí ale vymstilo. Je ale škoda, že Zdenda neměl nulu. Ani nevím, jak padl ten gól, co jsme inkasovali. Pořád jsme však zbytečně faulovali, a dostávali jsme tak Olomouc do hry. Bylo to úplně zbytečné,“ mrzelo odchovance královéhradeckého hokeje.

Díky vítězství na Hané a prohře Mladé Boleslavi doma s Třebíčí může Ústí stále snít nejen o druhé příčce, ale dokonce i o první. Do konce základní části zbývá ještě sedm zápasů, během kterých se může stát cokoliv.

„My se snažíme vyhrát každý zápas a určitě by bylo hezké, kdybychom byli druzí, a hráli tak semifinále doma. Samozřejmě by to pro nás bylo lepší,“ připustil Čermák.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže