Ú s t í n/L. - Juniorský tým do skupiny o baráž nevstoupil pravou nohou. Na ledě Českých Budějovic inkasoval pět branek a prohrál. V pozápasovém rozhovoru se kapitán smečky Lvíčat zamýšlel na důvody neúspěchu, ale také prozradil, co čeká od dalšího utkání, protože již v pátek ve Zlatopramen Areně přivítají Mladou Boleslav.

Začala skupina o baráž. Je těžké se motivovat, když víte, že se baráži nevyhnete?

Motivace tam je, i když víme, že budeme hrát baráž. Musíme se na ni co nejlíp připravit. Chtělo by to udělat v play-outu nějaké body, abychom si před baráží zvedli náladu a hlavně sebevědomí.

Poslední dva zápasy odchytal Michael Formánek. Vnímáš nějak změny v brankovišti?

Je jedno, kdo chytá, my se musíme na každý zápas soustředit a snažit se gólmanům pomoct, aby měli co nejméně práce. Což se nám moc nedaří.

V úvodu zápasu dostala hráčská lavice Ústí menší trest za nesportovní chování, co se tam stalo?

Na ledě došlo k podražení našeho hráče, rozhodčí tento zákrok jako faul neposoudil, a tak kluci ze střídačky chtěli hlavního sudího na chybu upozornit, ten ale stál blízko a všechno slyšel a potrestal nás. I když to faul byl, takových věcí bychom se měli vyvarovat.

V 17. minutě jste hráli přesilovou hru, jenže skóroval soupeř, byl to klíčový moment zápasu?

Byl to smolný gól, tam si nerozuměl obránce s gólmanem a soupeř měl po špatné rozehrávce odkrytou branku. Klíčový moment to ale rozhodně nebyl, měli jsme před sebou ještě 2 třetiny.

Podařilo se vám vyrovnat, poté jste měli další šance. V čem byl hlavní problém?

Problém je v tom že málo střílíme, proto se na jeden gól hodně nadřeme. Kdybychom za stavu 1:1 dali gól do prázdné branky a místo trefení tyče by to spadlo do brány, zápas by se vyvíjel jinak.

V zápase mělo Ústí devět vyloučených, proč tomu tak je? Nestíháte se soupeřem bruslit?

Fauly pramení z našich chyb, ztrácíme puky jak ve středním tak i v našem pásmu, někdy děláme i zbytečné fauly. Musíme se jich co nejvíce vyvarovat. Soupeři přesilové hry hrát umí.

V pátek doma hostíte Mladou Boleslav, co od zápasu očekáváš?

My hlavně musíme dobře bránit, snažit se střílet co nejčastěji. Já věřím, že konečně vyhrajeme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže