Ústí nad Labem - Šestý nejproduktivnější hráč Salithu Šumperk Jakub Hulva byl jediným exekutorem, který si v zápase s Ústeckými Lvy věděl rady s překonáním Zdeňka Orcta. Na severočeském brankáři, který inkasoval v první třetině čtyři trestné minuty + za jeho další faul bylo nařízeno trestné střílení, si vylámal zuby i Adam Červenka právě z penalty. Někdejší útočník Ústí nad Labem mimo jiné prozradil, že zápasy se Slovanem už nebere tolik prestižně.

„Poslední zápas letošní základní části hodnotím negativně, protože jsme prohráli. V první třetině jsme nepodali špatný výkon, ale od druhé části jsme přestali hrát svoji hru. Ústí nad Labem nás začalo přehrávat a nakonec zaslouženě zvítězilo,“ řekl bezprostředně po skončení duelu Lvů a Draků ve Zlatopramen Areně Jakub Hulva, jenž se v utkání zasloužil o jediný přesný zásah hostů.

„Bylo to v přesilové hře pět na tři, když jsme si nahrávali s beky, kteří následně vystřelili. Puk se jim ale odrazil znovu zpět. Ve druhém případě jsem dostal přihrávku na tyč a vystřelil z první. Tušil jsem, že v tomto prostoru branky bude mít Zdeněk Orct místo, a tak jsem neváhal,“ popsal osmadvacetiletý útočník třináctou trefu v této sezóně.

V pondělním souboji Ústí nad Labem a Šumperku zůstala zachována tradice z aktuálního ročníku, že celek, který jako první inkasoval, nakonec zvítězil. „Ničím si to nevysvětluji, byla to shoda okolností a náhod,“ míní exústecký Hulva.

„Na Ústí nad Labem vzpomínám dobře, prožil jsem na severu Čech povedený rok, protože jsme postoupili do extraligy. Sice jsem poté tolik nehrál, ale byl jsem spokojený. Utkání s Ústeckými Lvy už tolik neprožívám, i v pondělí to byl pro mě normální zápas, většina kluků, co zde působila, je už pryč. V kabině jsem tak nevypisoval ani žádnou odměnu na výhru,“ prozradil šestý nejproduktivnější hokejista Salithu Šumperk (51 zápas; 13+11).

„Když to srovnám s loňskou sezónou, tak moc spokojený být nemůžu. Mohlo to být ale i horší, soustředit se musíme převážně na týmové ambice. Naším cílem je nyní jednoznačně záchrana, jiná varianta neexistuje. Byly časy, kdy jsme sahali i po play-off, ale musíme se držet v klidných dobách,“ pokračoval opavský rodák a odchovanec tamního Slezanu.

„Nedá se říct, jestli jsme spokojeni s umístěním po základní části, vždy to může být lepší, ale i horší. Důležité je play-out uhrát. V Šumperku je podle mého názoru výborná parta, zázemí je též dobré, i když se nedá srovnávat s Ústím nad Labem nebo jinými mužstvy. Myslím si, že si širší baráž o extraligu letos uhraje Mladá Boleslav a tipoval bych to i na Olomouc, která na mě ve vzájemných zápasech působila nejvyzralejším dojmem,“ uzavřel Hulva.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže