Ústí nad Labem - Ústí nad Labem se poprvé od sestupu z extraligy umístilo po základní části na horší pozici než první. I tak se ale Jaromír Šindel spolu s ústeckým týmem připravuje na vrchol sezóny, kterým je play-off. V úvodním kole vyřazovacích bojů narazí Slovan na jihlavskou Duklu, ve vzájemných zápasech v letošní základní části byl vždy úspěšnější domácí celek. Hlavní trenér Lvů zatím zatajil otázku brankářů.

Letošní 52. kolo I. hokejové ligy ČR nabídlo souboj mezi Ústeckými Lvy a Salithem Šumperkem, ve kterém zvítězili domácí v poměru 5:1. „Z naší strany bylo povinností důstojně odehrát poslední kolo. Úvodní třetina se Šumperkem byla trochu poznamenána zraněním Ondřeje Holomka, který se zranil v předchozím zápase s Litoměřicemi. Nechtěli jsme, aby se zranili i další hráči. Od druhé části šel náš výkon podstatně nahoru a s konečným výsledkem můžeme být spokojeni. Šumperk hrál tvrdě a byl nepříjemným soupeřem,“ komentoval "generálku" před play-off Jaromír Šindel, jenž aktuální ročník zatím hodnotit nechtěl.

„Sezóna se bude hodnotit podle play-off. To, že jsme vloni byli první po základní části nakonec nic nevyřešilo, protože jsme se nedostali ani do baráže o extraligu. Pro nás je důležité letos uspět ve dvou sériích play-off v první hokejové lize ČR, a pak se dostaneme do baráže. Myslím si, že není až tak důležité, jestli jsme skončili třetí nebo druzí. V tomto soutěžním roce jsme nastavili nějaký trend. Máme mužstvo, které je jinak složené. Tým jsme omladili a chceme dát příležitost hráčům, kteří u nás budou hrát dlouhodobě. Nyní budeme hrát tak, abychom se dostali co nejdále. Náš cíl v play-off je odehrát co nejvíce utkání. Chceme, aby poslední utkání sezóny letos pro nás dopadlo lépe než minulý rok, kdy jsme prohráli. Chceme jít od zápasu k zápasu, a kam se dostaneme, uvidíme. Momentálně nás zajímá čtvrtfinále play-off s Duklou Jihlava a dále se zatím nedíváme,“ pokračoval vůdce ústecké smečky.

„Play-off bude úplně jiné a otázkou je, jak do vyřazovacích bojů jednotlivé týmy vstoupí. Důležité bude, jakou budou mít formu brankáři a jaký bude zdravotní stav všech účastníků play-off. Na rozdíl od předchozích sezón máme užší kádr a budeme se spoléhat především na hráče, které nyní máme. Play-off může rozhodovat spousta aspektů, které mohou vše ovlivnit,“ pokračoval třiapadesátiletý kouč, jehož mužstvo oproti předchozím letům nijak výrazně během základní části neposilovalo.

„Martin Frolík byl pro nás dar, který k nám přišel z Litvínova. Podstatné je to, že Martin Frolík k nám chtěl a my měli o něj zájem. Jsme s ním spokojeni, jeho zásluhou se náš útok zkvalitnil. O Ondřeje Šmacha jsme měli zájem již před rokem těsně před koncem přestupního termínu, ale Ondřej Šmach chtěl zůstat ve slovenské Skalici. Od nového ročníku začal hrát v Mladé Boleslavi a jsem rád, že se nám podařilo Ondřeje Šmacha získat na vrchol sezóny, protože naší obraně hodně pomůže,“ konstatoval k posilám ze závěru přestupního termínu ostravský rodák.

„V play-off bude záležet zejména na vůli, srdci hráčů, jak všichni zapojí hlavu, a jak hlava bude fungovat. Jestli máme někde rezervu, tak v tom, že naši hráči jsou někdy v zápasech neukáznění. Musíme v play-off zlepšit kázeň a sebeobětování. Pokud chceme uspět, musí se všichni hráči podřídit týmu. Nechám si pro sebe, zda budeme gólmany točit nebo určíme někoho brankářskou jedničkou,“ dodal někdejší gólman z české reprezentace.

„Nedokážu odhadnout, jak dlouhá bude série s Jihlavou. Klíčové pro vývoj série budou naše domácí zápasy. S Duklou to nebude jednoduché, pro nás je podstatné, abychom postoupili, i kdyby čtvrtfinále play-off mělo jít na sedm zápasů. Jak jsem již zmínil, cesta k postupu přes Jihlavu vede přes sebeobětování všech hráčů pro tým a hlavně dobrou disciplínu. Máme silný útok a velmi dobré brankáře. To jsou aspekty, které mohou rozhodnout v náš prospěch,“ předesílá hlavní trenér Ústí nad Labem, jenž zavzpomínal na loňské semifinále play-off, ve kterém Lvi změřili síly právě s jihlavskou Duklou.

„Neuspěli jsme v prvním utkání, které se nám nepodařilo otočit. Myslím si, že v dalších zápasech se projevila kvalita našeho týmu, kterou jsme potvrdili v dalších čtyřech střetnutích, které jsme ovládli,“ uzavřel Jaromír Šindel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže