Ústí nad Labem - Ofenziva by mohla být doménou ústeckého celku v letošních vyřazovacích bojích. Ústečtí Lvi mají po skončení základní části na kontě nejvíce vstřelených branek, navíc tři hokejisté Slovanu se nachází v první desítce nejproduktivnějších hráčů v základní části této sezóny. Tím se letos nemůže chlubit žádný jiný prvoligový celek.

Roubík podruhé v řadě nejproduktivnějším hráčem

Jaroslav Roubík ovládl podruhé v kariéře kanadské bodování základní části I. hokejové ligy ČR, když se mu podařilo obhájit prvenství z loňského ročníku.

Pětatřicetiletý forvard nastřádal během padesáti zápasů základní části 2011/2012 padesát osm kanadských bodů (26+32), letos ústecký kapitán zaznamenal během třiačtyřiceti utkání o tři kanadské body více (28+33). Zajímavostí je, že odchovanec pražské Sparty musel v probíhající sezóně vynechat některá střetnutí ze zdravotních důvodů (zranění), přesto jeho individuální statistiky vykazují vyššího čísla kanadských bodů, i když odehrál o sedm duelů méně.

Článek s Jaroslavem Roubíkem naleznete zde.

Poživil statistickým králem obránců v základní části

Lvi mají v týmu nejen nejproduktivnějšího hráče (útočníka), ale také nejčastěji bodujícího obránce, kterým je Lukáš Poživil.

Třicetiletý zadák v loňské základní části nastřádal za čtyřiačtyřicet utkání čtrnáct kanadských bodů (2+12), čímž se řadil mezi průměr. Karty se ale obrátily v této sezóně, kdy odchovanec litvínovského hokeje nevynechal zatím jediný zápas a za dvaapadesát utkání má na kontě bilanci jedenácti přesných tref a dvaceti osmi gólových přihrávek. S devětatřiceti kanadskými body se rodák z Mostu řadí na osmé až desáté místo v produktivitě všech hráčů, prvenství mezi beky ale ústecké dvanáctce již letos nikdo vzít nemůže. Poživil pouze v rozhovoru (odkaz níže) litoval, že nevyrovnal o jeden kanadský bod bilanci Jana Kloboučka z minulého ročníku.

Článek s Lukášem Poživilem naleznete zde.

V TOP 10 nejproduktivnějších tři ústečtí hráči

Slovan má po úvodní části sezóny v první desítce nejproduktivnějších hokejistů hned tři hráče, čímž se nemůže pyšnit žádné jiné prvoligové mužstvo. Kromě výše uvedených hráčů Jaroslava Roubíka a Lukáše Poživila obsazuje šestou příčku v kanadském bodování soutěže Robin Kovář. Odchovanec hokeje Valašského Meziříčí bodoval za čtyřicet devět klání třiačtyřicetkrát (26+17) a po většinu základní části se s Jaroslavem Roubíkem předháněli o titul nejlepšího ústeckého střelce.

Nejlepší útok I. hokejové ligy ČR má Slovan

Ústí nad Labem nastřílelo během základní části ročníku 2012/2013 svým soupeřům 192 branky, což znamená, že Lvi mají nejlepší útok ligy. Lídr soutěže Bruslařský klub Mladá Boleslav je o jednu trefu pozadu, druhá Olomouc poté se 190 góly ztrácí na Slovan dvě trefy.

Pohledem ústeckého kouče Tomáše Mareše

„Oba dva (Jaroslav Roubík, Lukáš Poživil; pozn. red.) jsou nesmírně zkušení hráči. Jaroslav Roubík je dlouhodobě produktivní, je to tahoun mužstva a klobouk dolů, když se mu podařilo dvakrát po sobě vyhrát kanadské bodování celé soutěže. U Lukáše Poživila se jedná asi o jeho nejpovedenější sezonu ve Slovanu, je to velmi ofenzivní obránce, letos hodně dobře "potrénoval" a nyní sklízí úrodu. Oba hráči by potřebovali zlepšit trochu obrannou činnost, ale potom by nebyli nejlepší mezi útočníky, respektive mezi obránci.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže