Ústí nad Labem - Daniel Hodek ovládl produktivitu mezi hráči Jihlavy v letošní základní části, když za devětačtyřicet zápasů nastřádal třicet devět kanadských bodů (20+19). Bývalý hráč Ústí nad Labem navázal na svoji produktivitu i v úvodním zápase čtvrtfinále play-off, kdy jihlavský forvard obstaral přihrávkou obě trefy Dukly.

Ústečtí Lvi zdolali v prvním zápase úvodního kola play-off Duklu Jihlava 4:2. „Pro nás je porážka trochu hořká, protože jsme se dopustili pár chyb, které soupeř dokázal potrestat. O to nás prohra mrzí více, je to škoda. Jinak se jednalo o vyrovnané utkání, vytvořili jsme si i nějaké šance, které jsme ale neproměnili,“ zhodnotil čtvrteční duel Daniel Hodek.

„Klíčovým momentem zápasu bylo, když jsme inkasovali branku na 1:3 z našeho pohledu. Do konce druhé třetiny jsme na ni nedokázali gólově odpovědět a Ústí nad Labem si už výsledek pohlídalo,“ dodal devětatřicetiletý útočník Dukly, jenž extraligu okusil v dresu Znojma, Havířova, ale i Jihlavy.

„Dva góly jsme vstřelili v přesilové hře, na tyto herní situace jsme spoléhali. Venku musíme více bránit a hrát dobře od obrany. Při hře pět na pět se nám vstřelit branku nepodařilo, naopak jsme udělali nějaké chyby v defenzivě a Slovanu jsme nabídli šance sami,“ nechal se slyšet bezprostředně po skončení klání hokejista s číslem devadesát sedm na zádech.

„Do Zlatopramen Areny jsme přicestovali s taktikou, že nemůžeme hru moc otevírat. Máme mladé mužstvo, podle mého názoru na play-off i trochu nezkušené. Pokud ale začneme od zavřené obrany, budeme dobře bránit a nepouštět soupeře do nějakých příležitostí tím, že budeme dobře nabruslovat už ve středním pásmu a budeme prostor hustit, můžeme pomýšlet na úspěch. Musíme co nejdéle držet stav 0:0 a góly těžit například z přesilových her,“ pokračoval odchovanec jihlavského hokeje, jenž ve čtvrtečním souboji byl u obou vstřelených branek, když zaznamenal dvě asistence.

„První gól padl po vyhrané buly, kotouč jsem si vyměnil na modré čáře s Tomášem Ficencem. Někdo puk následně dorazil, takto to většinou hrajeme. Druhá branka padla také po důrazu,“ popsal své kanadské body nejproduktivnější hráč Dukly z letošní základní části.

„Těší mě to, je to třešnička, takové plus. Hokej je ale týmová hra a všichni se dívají na výsledky mužstva. Je to kolektivní sport a my se musíme dívat na to, co tým dokázal,“ řekl skromně někdejší hráč Ústí nad Labem. Na severu Čech strávil jihlavský rodák dvě sezóny (2003 - 2005)

„Vnímám to, že hraji proti svému bývalému celku. V Ústí nad Labem jsem byl spokojený, byli jsme zde s rodinou. Vzpomínám na toto působení v dobrém a rád se sem vracím. Zápasy nějak zvláštně už neprožívám a beru to jako každé jiné utkání. Pravdou ale je, že v play-off se to prožívá trochu více,“ zavzpomínal na angažmá v krajské metropoli Ústeckého kraje Daniel Hodek.

Vzájemné zápasy Ústeckých Lvů a Jihlavy v této sezóně vždy ovládl celek, který hrál doma. „Je to náhoda. Navíc play-off je něco jiného a nedá se to už takto brát. Hraje se na čtyři vítězná utkání a ta se musí uhrát. Věřím, že v pátek výjimka potvrdí pravidlo a stav série srovnáme. Poté, když doma vyhrajeme, se budeme do Ústí nad Labem vracet za stavu 3:1,“ spekuloval pravý křídelní útočník elitní formace Dukly.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže