Žlutomodří proti modrožlutým. I tak by se dal popsat zápas Písku s Ústím. Na tiskovce po utkání se sešli bývalý a současný trenér Ústeckých Lvů. Jindřich Setikovský byl vstřícný hostitel a dovolil Vítu Borůvkovi, svému nástupci, odvést si domů na sever tři body. Příliš však nezuřil, Písek totiž předvedl po delší době výkon, za který se stydět nemusí. I Vít Borůvka musel uznat: „…čekali jsme v Písku trochu něco jiného.“
„Hlavně jsem čekal lepší výkon našeho týmu a nečekal jsem, že Písek předvede výkon jaký předvedl,“ konstatoval Vít Borůvka. „Výkon týmu je vždycky závislý na tom, co druhý tým dovolí, Písek hrál tvrdě a disciplinovaně dozadu, takže nám toho moc nedovolil, jsme za ty tři body hodně rádi,“ potvrdil. Ústečtí trenéři museli své svěřence často během zápasu burcovat, výsledek byl stále na vážkách, Písek byl na dostřel.

Zkušeností a hokejovou vyspělostí se však domácí s hosty měřit po celý zápas nemohli. „Strategie se odvíjela od toho, že hráčská kvalita je na naší straně. Hráče jsme tak varovali před nějakým podceněním nebo volnějším přístupem, hráči to ostatně poznali hned v úvodu, že to tady žádná procházka nebude,“ říká Borůvka a postěžuje si na „…kombinaci. Bylo tam mnoho ztracených nahrávek, Písek však moc volného prostoru nenechával.“

Chytal Zikmund, většinu času si jen rovnal sníh před brankou a měřil tyčky, když však Písek zaútočil, tak hořelo. Zikmund ale mnohokrát tým podržel. „Tak chytal proto, že minulý zápas podal výborný výkon, chtěli jsme mu dát šanci znovu. Chceme mít pro play-off dva připravené brankáře. Může se stát nedej bože zranění nebo cokoliv jiného a kdyby nebyl druhý brankář připraven, tak by to bylo kritické,“ naznačil Borůvka, že už spolu s Hynkem myslí do budoucna.

V ní čeká Ústí šlehačka na dortu - play-off a Ústí se chce prokousat až k třešničce úplně nahoře. To na Písek nezbyly ani drobky, na 99% míří do baráže. Vít Borůvka to Písku nezávidí a hodnotí šance domácích: „Já můžu posoudit Písek pouze podle našich vzájemných zápasů. Nedokážu posoudit, jak se Písku hraje proti Třebíči, nebo jak se Písku bude hrát proti Jindřichovu Hradci, ale každopádně ta baráž bývá zpočátku vyrovnaná do té doby, než se oddělí dvě mužstva, která prostě po pár zápasech ukážou, že jsou lepší než ostatní. Písek se asi bude snažit sehnat do konce ledna, kdy končí přestupní termín, nějakou posilu. No a pak už to záleží na víc okolnostech, bude to hra nervů…,“ vyprovází Písek do baráže Borůvka.

Ty nervy čekají na Jindřicha Setikovského. Bývalý ústecký trenér už svůj tým moc nepoznával. „Mužstvo je úplně jiné. Přišlo několik nových hráčů jako Jankových, Barus, Mazanec a mnoho dalších… Beci jsou tam z loňska snad jen tři - Drábek, Kříž a Pavlas,“vzpomíná. „Když jsem tam trénoval já, tak už tehdy jsme vyměnili 80% mužstva a letos vyměnili dalších 60%. Ten kádr je teď tak kvalitní, že to mužstvo je o dvě třídy jinde než většina mančaftů v první lize,“ uznává sílu Ústí písecký trenér.

Borůvka tipoval píseckou baráž, Setikovský se na oplátku pustil do prognóz na play-off. „Myslím si, že bude hodně důležité, jestli začne NHL. Pakliže začne, tak si myslím, že Budějovice nemají šanci a Ústí se stane ne jednoznačný, ale výrazný favorit postupu. Jestli nezačne NHL, tak těžko tipovat, bude důležité, kdo bude mít ve finále výhodu domácího zápasu, pokud to bude tak, že by Ústí narazilo ve finále právě na Budějovice. Pak by mohl ten zápas doma být klíčový. Vidím to tak, že Ústí má kvalitnější kádr globálně vzato. Zatímco Budějovice mají dvě špičkové pětky, ta třetí a čtvrtá jsou už trošku slabší. A kdyby začala NHL, tak Budějovičtí nemají v okolí žádné špičkové hráče, které by si mohly stáhnout.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže