Třebíč/Ústí n.L. - Tohle vítězství bylo hodně důležité. Vždyť Ústečtí Lvi prohráli šest zápasů v řadě, a ani na ledě Třebíče Slovan nemělo čekat nic snadného. Ústečtí hokejisté to ale zvládli a po výhře 3:0 doslova vyloupili třebíčský led.

Poslední duely byly ze střeleckého pohledu Slovanu hodně dietní. Lvi v posledním utkání s Rebely z Havlíčkova Brodu zaznamenali jedinou branku. A poté žlutomodré čekalo střetnutí na ledě šesté Třebíče.

Lvi si ale připsali cennou výhru a dokonce neinkasovali! "Na vítězství jsme čekali dost dlouho, takže jsme tříbodový zisk potřebovali. Hráčům chci poděkovat za perfektní přístup, nasazení a bojovnost," hodnotil utkání na Vysočině staronový kouč Ústeckých Milan Skrbek.

"Skutečně se jedná o cennou výhru. Zápas byl vyrovnaný, ale dokázali jsme vstřelit tři branky, což samozřejmě rozhodlo," pokračoval Skrbek v rozboru sobotního mače.

Ten se k ústeckému "A" týmu posunul z pozice hlavního lodivoda juniorského celku. Když naposledy Skrbek vedl spolu s Petrem Rosolem lví smečku, přemýšlel jak ve finále první ligy vyzrát na dnes extraligový Chomutov. Nyní spíše musel dumat nad tím, jak Slovan dostat z pásma sestupu.

"Vždycky se očekává, když dojde ke změně na trenérském postu, že to mančaft nabudí, povzbudí a podaří se mu vyhrát v prvním zápase. To se nám doma proti Havlíčkovu Brodu nepovedlo. Jsme tak alespoň rádi, za výhru v Třebíči," řekl.

Na vítězství v Třebíči Slovan začal pracovat už v první třetině, ve které se bleskurychle ujal vedení 3:0. "V dalším průběhu zápasu jsme přečkali jsme sedm oslabení v řadě, takovou porci trestů jsme opravdu nečekali. Na to jsme se skutečně nepřipravovali," krčil rameny.

A kouč Horácké Slavie Kamil Pokorný si pouze posteskl. "Měli jsme špatný vstup do utkání, to není možné. Nevyužili jsme přesilovky a dvě velké šance, soupeř nás pak potrestal a brzy vedl o tři góly."

Autorka TOPfotky: Michaela Odložilová
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže