Ústí nad Labem - Draci jsou na nohou, v ústecké Zlatopramen Areně vyhráli sedmé střetnutí v řadě. Obránce Martin Dudáš zajistil Šumperku šest sekund před koncem prodloužením hostům druhý prémiový bod do tabulky I. hokejové ligy ČR. "Naším cílem je co nejvíce vyhrávat. V současnosti nám to jde a jsme za to rádi," nechal se slyšet pravý bek ze druhé formace.

V duelu, který uzavřel první polovinu základní části, Šumperk přelstil Ústecké Lvy poměrem 4:3 po prodloužení. „Byl to hodně vyrovnaný zápas, i když jsme měli trochu horší nástup do utkání. Zasekli jsme se, na půl jsme byli ještě v autobuse. Šlo vidět, že jsme se rozjížděli dlouho, ale později se k nám přiklonilo štěstí. Věřili jsme tomu, že ve Zlatopramen Areně můžeme body urvat, Lvům se poslední kola příliš nevydařila. Ústí nad Labem moc nestřílelo a snažilo se góly dávat do prázdné branky. To nám pomohlo, kdyby soupeř vedl po první třetině 5:0, nemohl by se nikdo divit,“ hodnotil souboj třináctého celku prvoligové tabulky se sedmým Martin Dudáš, jenž se v nastaveném čase zasloužil o prémiový druhý bod pro hosty.

„Měli jsme k dispozici přesilovou hru, ale do konce prodloužení nezbývalo moc času. S pukem nešlo nic jiného dělat než vystřelit. Gólman domácích měl ztíženou pozici, protože moji střelu přizvedl do horní části branky obránce domácích,“ připomněl si vítěznou trefu šestadvacetiletý zadák, jenž se podílel na dvou nejdůležitějších brankách zápasu, když přihrál na vyrovnávací branku na 3:3 Aleši Staňkovi.

„Na osobní statistiky příliš nehledím. Pro nás je důležité, že jsme jeli do Ústí nad Labem velkou dálku a vezeme domů dva body. Jsem rád, že jsem získal dva kanadské body, ale souvisí to s tím, že dostávám hodně prostoru na ledě. Šťastný jsem, ale snažím se pouze splatit důvěru, kterou dostávám,“ komentoval skromně svoji produktivitu obránce extraligových Vítkovic, který působí v mužstvu Šumperka v rámci střídavých startů.

„Ve Vítkovicích jsem toho v letošní sezóně příliš neodehrál (6 zápasů - 0+1; pozn. red.). Jsem vděčný a chtěl bych poděkovat vedení Šumperka a trenérovi Radku Kučerovi za to, že zde mohu hrát. Tréninky absolvuji ve Vítkovicích. Co se extraligy týká, oproti první lize je o hodně rychlejší a hrají v ní chytřejší hráči. Hraje se více kombinačně, rychleji se pohybuje puk a tolik se nebruslí,“ porovnal závěrem obě soutěže hokejista s číslem osmdesát osm na zádech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže