Ú s t í n/L. - Ačkoliv to dlouhou dobu vypadalo na remízu, derby mezi Slovanem a Kadaní dopadlo nakonec lépe pro Ústečany. Devět minut před závěrečnou sirénou se postupně prosadili domácí hráči Kloz, Vávra a Baránek a gólman Kostúr lovil puk z brány hned třikrát. Černožlutí se už na závěrečný odpor nezmohli a domů tak odjeli s prázdnou.

Běžela padesátá minuta utkání a stav byl stále vyrovnaný. Už už to vypadalo, že se čas bude nastavovat, když kadaňského strážce svatyně Kostúra překonal Kloz a odstartoval žlutomodrou radost. Hostujícímu gólmanovi po zápase do smíchu příliš nebylo. V závěru inkasoval v rozmezí několika minut hned třikrát. „První dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas. Myslím si, že jsme v té první byli lepší. V té druhé ale Ústí mělo více šancí. My jsme tam začali dost propadávat. Ve třetí části prvních deset minut bylo přesně o tom, kdo dá první gól. Bohužel jsme chybovali a napadalo nám to tam,“ odhalil příčinu neúspěchu svého týmu maskovaný muž.

Pouhé tři minuty rozhodly o tom, že body zůstanou v Ústí nad Labem. Co se tedy na ledě odehrálo? „Udělali jsme individuální chyby. Prohráli jsme souboje jeden na jednoho a z toho to celé vzniklo. Dostaneme gól na 1:0 a v následujícím střídání uděláme další chybu. Možná to bylo způsobeno tím, že máme mladé mužstvo. Myslím, že se kluci z toho poučí do dalších utkání,“ objasnil situaci hráč s číslem dvaaosmdesát.

Lvi před deseti dny měnili trenéra. Bylo to na jejich hře patrné? „Abych pravdu řekl, přijde mi, že zapracovali na obranné hře. Dříve dostávali celkem hodně gólů. Dnes to bylo vidět vždy na začátku první a druhé třetiny, když jsme se párkrát dostali do brejku. Poté už jsme se špatně dostávali do šancí. Oni hráli kompaktně a nedělali individuální chyby. To byl asi největší rozdíl oproti tomu, jak hráli u nás,“ pochválil protihráče slovenský rodák.

V předchozích dvou vzájemných duelech byla vždy úspěšnější Kadaň. Předzápasové pokyny byly koučem Soudkem jasně dané. „Přijeli jsme sem s tím, že určitě nebudeme pouze bránit. Pokud máme šanci, budeme se snažit soupeře napadat. Věděli jsme, že Ústí nemá v obraně žádné matadory. Dařilo se nám to i doma. Když jsme je napadali, oni ztráceli puk. Dnes jsme jim to v první třetině ukázali a kroutili jsme je,“ přiblížil taktiku gólman sportovního klubu.

Ve druhém měření sil se postavil do klece právě Kostúr. „To už bylo dávno. Už si to ani moc nepamatuji. Vím, že jsme vyhráli se štěstím. Prohrávali jsme 2:3 a na konci jsme dali zase my dva rychlé góly. Oni nám to dnes vrátili a věřím tomu, že v Kadani zase vyhrajeme my,“ neztrácí optimismus třiatřicetiletý hráč.

Krušnohorci prohráli čtyři zápasy v řadě. Taková bilance pro psychiku asi není příliš přívětivá. „Nevím. Myslím si, že jsme měli takové soupeře, které jsme neměli bodově daleko. Byli to naši sousedé z tabulky. Ale když na ni koukám, tak ta mužstva jsou blízko u sebe a každý s každým kromě prvních třech, čtyřech, které jsou odskočené může vyhrát,“ dodává závěrem zkušený harcovník.

Fotografie: Roman Pauer

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže