Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi v prestižním regionálním derby nestačili na Litoměřice, přesto nemusí smutnit. Vzhledem k ostatním výsledkům se totiž udrželi na osmém postupovém místě. Trenér lvího souboru Milan Skrbek ale ví, že žlutomodří mají rezervy a na úspěšném závěru sezóny je ještě třeba pořádně zapracovat.

Utkání s Litoměřicemi mělo poměrně solidní úroveň, body si ale odvezl soupeř. Proč?
Přestože jsme byli do utkání správně motivovaní, inkasovali jsme úvodní branku už po dvaceti sekundách. To nás zmrazilo a soupeř si postupem času vytvořil poměrně vysoký náskok. Což nechápu, protože jsme si ráno před utkáním a na tréninku jasně ukazovali, co máme hrát. Zaměřovali jsme se na práci v předbrankovém prostoru a pak jsme přesně z tohoto místa dostali šest branek. V podstatě jsme byli na ledě jen posledních deset minut, což je málo. Padesát minut chybělo nasazení.

Nakonec i přes porážku jste zůstali v tabulce na osmé příčce…
I přes naší porážku jsme zůstali v kontextu ostatních výsledků na osmém místě. Za to jsme rádi. Protože se stále musíme koukat spíše v tabulce pod sebe.

Skutečně stále sledujete spíše pozice pod vámi? Je pro vás baráž strašákem?
Předposlední Budějovice na nás ztrácí deset bodů, což není nesmazatelný náskok. Takže monitorujeme soupeře pod námi a chceme se vyhnout baráži. Ta je strašákem. Kdybychom nepostoupili do play-off, ve skupině play-out by bylo na programu ještě hodně zápasů, takže se musíme ohlížet i na předposlední Budějovice.

V minulém týdnu došlo ke zdárnému jednání představenstva klubu a situace uvnitř organizace se uklidnila. To by na tým mělo mít pozitivní dopad…
Poslední dny byly pro mužstvo hektické, situace se ale zklidnila a za to jsme rádi. Jen je škoda, že jsme nenavázali na dobrý výkon z Kadaně a nyní odevzdali body Litoměřicím.

Každopádně sezónu tým dohraje, s tím musíte být spokojen…
Doufám, že výsledek z jednání valné hromady se na mužstvu pozitivně projeví a budeme pracovat s větším klidem. Proti Litoměřicím to ale znát nebylo.

Z italského Bolzana se do Čech vrátil Rok Pajič. Byla ve hře možnost, že by se po čase opět ukázal v ústeckém dresu?
Nemáme peníze. Návrat Roka Pajiče do týmu v plánu nebyl.

Je možné, že kádr ještě před koncem přestupního termínu posílíte?
O žádném příchodu nejednáme a doufáme, že už žádný z hráčů neodejde. Loskot se vrátí do Mladé Boleslavi, s tím se počítá. Nemáme mnoho obránců, s tím by chtělo něco udělat.

V Litoměřicích je na hostování útočník Budínský. Vrátí se zpět do Ústí?
O návratu Budínského zatím nevíme.

Z jakého důvodu není k dispozici brankář Orct?
Orct je ještě zraněný a nemůže se zapojit do tréninku. Proto nyní hrajeme s dvojicí Petrásek – Dlouhý.

FOTO: Michaela Odložilová
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže