Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi napravili po nepovedeném výkonu proti Benátkám nad Jizerou svou reputaci. V utkání proti severočeskému Mostu vyhráli vysoko 8:2. Velký podíl na výhře má i mladý útočník Jakub Pořický, který vstřelil modrobílým tři góly. Další hattrick zaznamenal i forward David Tůma.

Slovan si nemohl přát lepší úvod. V první třetině nadělil poslednímu Mostu pět gólů. „Do zápasu jsme šli s tím, abychom dali co nejdříve gól a to se nám povedlo. V první třetině jsme jich dali pět a myslím, že v podstatě nebylo o co hrát. Nechtěli jsme ale soupeře podcenit, protože se nám moc nedaří. Ale dopadlo to dobře, naštěstí,“ přiblížil průběh zápasu mladý forward.

Ústečané ve druhé třetině přidali soupeři další dvě branky a zajistili si sedmibrankové vedení. Nabízí se tedy otázka, zda je ještě možné se na utkání soustředit při tak vysokém náskoku. „Koncentraci jsme neztratili, ale ten zápas se hraje jinak, když vedete. Hráli jsme co nejvíce dopředu. Chtěli jsme pomoci Petráskovi. To se nám moc nepovedlo, dvakrát jsme inkasovali. Ale vyhráli jsme a tři body jsou výborné,“ vysvětlil Pořický.

Hráč s číslem dvacet ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu. „Puk si vyměnil Loskot s Přeučilem. Já už jsem jenom vystřelil přes hráče. Gólman neviděl a spadlo to tam,“ vylíčil gólovou situaci sympatický útočník. Druhý úspěšný zásah zaznamenal tento hráč v sedmnácté minutě. „Grin mi přihrál na hokejku, ale trochu mi to poskakovalo. Tak jsem si s tím pohrál a se štěstím jsem to zasunul do brány,“ popsal druhý gól dvaadvacetiletý hráč.

Tento sportovec se znovu prosadil minutu před první sirénou. „Bylo to v přesilové hře. Přeučil si vyměnil puk s Loskotem. Byl to domluvený signál. Dali mi to před branku a já jsem to jen doklepl do klece,“ prozradil tajemství úspěchu útočník.

Trefit se třikrát v jednom klání se přeci jen nestává pokaždé. „Na svůj poslední hattrick si nevzpomenu. Je to už hodně dlouho. V A - týmu se mi to ještě nepovedlo. Jsem za hattrick rád, ale za všechny góly vlastně vděčím klukům,“ pochválil spoluhráče Pořický. A kolik peněz do kasy bude tento úspěch stát? „To ještě nevím. Musím se zeptat Sklendy (Zbyněk Sklenička – pozn. Autora), ale doufám, že to moc nebude,“ dodal s úsměvem mladík.

Slovan se pohybuje na devátém místě. Od osmé příčky šelmy dělí šest bodů. „Nám se nepodařilo uspět v Benátkách, kde jsme chtěli vyhrát. Přijeli jsme tam pozdě, všechno hrálo proti nám. Benátky navíc dnes vyhrály nad Boleslaví. Takže je stále rozdíl o dost bodů. Ale ještě se o play-off popereme a snad se nám to podaří,“ neztrácí naději na postup do vyřazovacích bojů autor tří gólů.

Foto: PHOTOALEX

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže