Ústí n/L. - Poslední kolo základní hrací části přineslo fanouškům přehlídku ukázkových branek. Slovan přehrál Šumperk vysoko 8:2. Čtyřmi body k výhře Ústí pomohl právě útočník Tomáš Rod: „Pety nás dnes opravdu podržel, proto mě mrzí, že jsme mu nepomohli k nule a dvěma slepenými góly jsme mu to pokazili.“

Gólový koncert

Již v první třetině se domácí příznivci radovali čtyřikrát. Po přestávce proložené promítáním olympijského utkání USA: ČR, zvýšili náskok o další dvě branky Jarda Roubík a Tomáš Rod. V poslední dvacetiminutovce se opět dvakrát zachvěla síť v brance hostí. Šumperk se snažil Slovan přesto ještě potrápit a v závěru utkání se v rychlém sledu dvakrát radovali Draci. Žlutomodří si přesto připsali tři cenné body a domácí fanoušci si tak mohli spravit chuť. Tři branky a jednu asistenci má na kontě právě Tomáš Rod. „Při první brance mi to tam dobře přenechal Tůmič. A z mého pohledu to vypadalo, že mi střelu ještě malinko přizvedl jejich obránce. Při druhém gólu Bari (Martin Baránek, pozn. red.) dobře přečetl hru, s Alim (Jan Alinč, pozn. red) jsme se dostali do přečíslení dva na jednoho a Honza mi to dal vlastně úplně na prázdnou bránu. Tahle branka byla asi nejsnazší. Ve třetím případě jsme s Tůmičem posunuli puk za branku, on mě výborně viděl a dal mi to vlastně taky na prázdnou branku. Takže to byly vcelku jednoduché góly, když se to takhle sešlo,“ se skromností popsal sovu střeleckou plejádu Tomáš Rod.

Opěrná soustava

Ústečtí střelci v žádném případě nešetřili gólmany hostí. Po čtyřech brankách vyměnil Štůrala místo na střídačce s Vajnerem. A i ten se v brance zapotil. Strážcem ústecké klece byl po celých šedesát minut ostřílený Michael Petrásek. „Pety podal super výkon. V první třetině podle mého názoru stav 4:0 neodpovídal, protože Šumperk měl hodně šancí a my jsme hořeli ve vlastní třetině. A i tam nás Pety hodně podržel. Proto mě mrzí, že jsme mu nepomohli k nule a dvěma slepenými góly jsme mu to pokazili. Na druhou stranu si myslím, že by si Šumperk také nezasloužil odjet bez vstřelené branky,“ nešetřil chválou pětadvacetiletý útočník.

Hej Slovane, Slovane….

Ačkoli zimní stadion zrovna nepraskal ve švech, přítomní fanoušci podporovali Lvy do poslední minuty a jejich podpora byla slyšet. A toho si všiml i ústecký excelentní střelec Tomáš Rod: „Pro nás byla atmosféra dobrá. Je samozřejmě jasné, že nemůže být stejná, jako když přijde 1500 lidí. Naopak jsme čekali, že přijde ještě míň lidí. Ale na druhou stranu ti fanoušci, kteří přišli, chtěli přijít, dali nám přednost před nároďákem a fandili. My jsme opravdu spokojení. Doufám, že jsme je pobavili a jsem rád, že viděli tolik gólů, protože by bylo takové smutné, kdyby to zrovna dneska byl bezbrankový zápas. Upřímně si těch lidí vážíme,“ poděkoval tímto písecký rodák ústeckým fanouškům.

To chce klid…

Ústecká kabina neměla zrovna jednoduchou pozici. Čekalo ji poslední kolo základní části a cílem přesto bylo ještě utržit body pro výhodnější pozici. A ve středečním utkání si žlutomodří tři body skutečně zasloužili. „Při pohledu na tabulku jsme šli do zápasu s tím, že potřebujeme zvítězit nebo alespoň bodovat, abychom byli zase trochu klidnější. Do druhé a třetí třetiny už se nám šlo samozřejmě líp. Problém je v tom, že my se někdy zbytečně uvolníme, myslíme si, že nám projde úplně všechno nebo si začneme až moc věřit a z toho také pramenily ty dva góly. Někdy prostě od té hry, která funguje, ustoupíme a všichni chceme být spielmachři,“ ani po vyhraném zápase nešetří kritikou Tomáš.

Oko za oko, bod za bod…

Středeční výhrou ale Slovan se Šumperkem ještě neskončil. Oba celky se potkají v play –out. A i v tam se bude hrát o velmi důležité body. „Je jasné, že to u nich teď budeme mít těžší, tím, že jsme jim tam dneska tak nasypali. Oni teď budou mít speciální motivaci. Speciální taktiku na Šumperk rozhodně nemáme, stejně jako u každého jiného soupeře studujeme přesilovky, ale nic jiného. Myslím, že se i nadále budeme připravovat stejně jako doposud, sezóna běží dál. Zvládneme to, aniž bychom se namočili k tomu třináctému místu. Do prvního zápasu už tuhle sobotu půjdeme s tím, že vyhrajeme. Musíme zase získat náskok, aby se nám hrálo líp,“ má jasno ústecká opora.

Pět protínajících se kruhů

Olympiáda hýbe světem a nejinak je tomu u profesionálních sportovců. Ti to totiž mají přímo v krvi. „Olympiádu jako takovou určitě sleduju. V kabině jsme tipovali výsledky hokejové reprezentace. Podle těch tipů to vypadá, že jsme ve výhru moc nevěřili. Já jsem si myslel, že to bude remíza a rozhodne se s nimi klasicky na nájezdy. Ale to mi asi neklaplo. Hru jsme zahlídli na kostce, vždycky když jsme šli na led. Ale v kabině jsme to samozřejmě nijak nesledovali, musíme se soustředit na vlastní zápas,“ vysvětlil Tomáš Rod.

autor fotografie: Miroslav Rosendorf

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže