Ú s t í n/L. - Těžký soupeř čeká na Ústecké Lvy v semifinále první ligy. Je jím houževnatý tým BK Mladá Boleslav, který se představí ve Lví aréně v neděli 27.února od 17:00 hod. Druhý duel je pak na programu hned další den v pondělí 28.února od 18:00 hod. Série s Boleslaví slibuje urputný hokej o každý centimetr ledu a o možné vyrovnanosti napovídá dosavadní bilance obou týmů. Oba brali po dvou vítězstvích, přičemž Boleslavští jedno z nich uhráli až v prodloužení. Případný pátý rozhodující souboj by se odehrál v sobotu 5.března opět na ústeckém zimním stadionu.
Porovnání týmů v play-off

3-0-0-0-0 celková bilance 3-0-0-0-0
1-0-0-0-0 zápasy venku 1-0-0-0-0
2-0-0-0-0 zápasy doma 2-0-0-0-0
13:5 skóre 9:2
0 utkání se shotoutem 1
V.Jankových; 4b (3+1) nejproduktivnější hráč J.Kadlec, M.Morava; 3b (2+1)
V.Jankových; 3 nejlepší střelec J.Kadlec, M.Morava; 2
D.Pazourek; 2 nejvíce asistencí M.Holý, Z.Toužimský; 2
T.Sýkora; 6 nejtrestanější hráč V.Kubinčák; 16
L.Sáblík – 91,80% úspěšnost brankáře L.Mensator – 95,65%
L.Sáblík - 1,67 průměr inkas. branek L.Mensator – 1,33

BK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav si před sezónou vytkla smělé cíle a lze konstatovat, že postupem do semifinále play-off je i splnila. Tým se do soutěže rozjížděl pomaleji, ale postupně začal nabírat slušnou formu. V průběhu roku se v Boleslavi nedobrovolně střídali trenéři, když Miloslav Hořava povýšil na místo trenéra extraligového Znojma. Jeho pozici pak zaujal ještě vloni hráč Jihlavy Petr Kaňkovský, který v Boleslavi působí i jako sportovní manažer, a s přehledem tým dovedl do play-off.
Ještě v průběhu základní části se Boleslav výrazně posílila, když do mančaftu získala gólmana Mensatora (K.Vary) a forvardy Kubinčáka (Litvínov), Ondřeje (Znojmo) a Nouzu (Písek). Výsledkem bylo jasný postup z prvního kola play-off. V tom si poradili s berounskými Medvědy 3:0 na zápasy a mohou se tak těšit na další šelmy – Ústecké Lvy. Ti nejsou ze soupeře příliš nadšení, což reprezentovala i slova Patrika Finka. ”V kabině jednoznačně převládá touha utkat se s Hradcem a já s tím plně souhlasím. Celou sezonu hrají otevřený hokej. Navíc budou mít v nohách pátý zápas. Daleko kratší dobu na odpočinek. To by byl pro ně velký handicap. Jednoznačně si přejeme Hradec”, upředdnostňoval Fink Hradec před Boleslaví. Doufejme, že si Lvi s houževnatým a nepříjemným poradí a zahrají si ve vytouženém finále.

Vzájemné zápasy

2004/2005
Boleslav - Ústí 2:1p
Ústí - Boleslav 4:3
Boleslav - Ústí 5:4
Ústí - Boleslav 4:1

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík – Štěpánek, Drábek, Kočí, Jan Kudrna, Mazanec, Pavlas, Vála, Klobouček - Jankových, Sýkora, Kudrna - Fink, Pazourek, Švík - Hodek, Pavliš, Barus – Buďa, Koudelka, Šaffer.
Mladá Boleslav: Mensator – Morava, Klimeš, Toužimský, Holý, Kivoň, Derner, Brincko - Nouza, Hradecký, Kadlec – Ondřej, Kubinčák, Říha – M. Krupka, Havel, Kameš – L. Krupka, Oliverius, Metlička

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže