M o s t - Po úspěšném derby s Mostem trenér A-týmu Slovanu Miroslav Mach shrnul středeční duel a přiblížil co mužstvu pomáhá k lepším výkonům. Osvětlil silné stránky týmu a hlavě ví, co potřebuje aby se probojovali do play-off.

Po zápase s Mostem úleva? Zvládli jste vybojovat tři v této situaci dost důležité body…
V této situaci jsme museli vyhrát, ale bylo to pro nás hodně těžké. Za ty tři body jsme hrozně rádi. Do půlky zápasu jsme byli jasně lepší, pak jsme dostali gól a rozklepali jsme se, ale i tak jsme to dobojovali. Každý bod má pro nás teď cenu zlata.

Utkání bylo ukázkový příklad probíjení se do play-off…
To asi jo, ale ještě musíme zlepšit obranu a vyhrávat třeba na dva góly.

Kluci prý dostali vynadáno po zápase s Kadaní…
Něco v kabině proběhlo, ale to tak je po každém špatném výkonu, že se musí třeba zvýšit hlas. Kluci si to vyříkali a myslím, že dnes to začalo i fungovat.

Na druhou stranu je pozitivní že se po takové „facce“ mužstvo probere…
Mužstvo má jádro a charakter. Kluci se pak vždycky zvednou a chtějí hrát a s chutí dál bojovat.

Jak to nakonec urvat, když je do konce už jen několik zápasů?
Já jsem to nějak počítal a potřebujeme ještě 16 bodů.

Opět bodovala převážně první lajna, zajistila tři góly, stojí to na ní?
Je to o ní. Jsou tam kvalitní kluci, kteří dokážou nastartovat i ostatní. Když se nedaří první lajně, náš výkon pak padá.

Tomáš Rod pomáhal v Pardubicích, dostával poté nějaké volno na oddych?
Já si myslím, že Tomášovi to hodně pomohlo, že byl v Pardubicích, kde viděl, jak se hraje extraligový hokej. Byl unavený, říkal nám to i sám, tak jsme mu dali volno a já si myslím, že podává velmi kvalitní výkon.

V několika zápasech ztrácíte vedení v krátkém herním „výpadku“...
Takový je hokej. Bojíme se o vítězství, tak chceme hlavně bránit a bráníme špatně. Nejdůležitější je pro nás, že jsme proti Mostu vyhráli.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže