V minulém kole podlehl Slovan Chomutovu těsně 1:2. Ukázal však, že je schopný hrát vyrovnaný zápas i s nejlepším týmem první ligy a předkolo play-off by si zasloužil. Momentálně se drží na desátém místě, které jako poslední tuto možnost zajišťuje. V sobotu 24. 1. ho čeká tabulkově bližší soupeř. Zajíždí na led osmého Havířova, se kterým letos zatím ve všech třech zápasech bodoval. Uvidíme, zda si body přiveze i tentokrát. Zápas začíná v 17:00.

Tváří v tvář: AZ Havířov vs. HC Ústí nad Labem

Údaje před 47. kolem

Porovnání v 1.-46. kole
21-4-3-18
celková bilance
18-1-5-22
8.
postavení v tabulce
10.
133:125
skóre
134:148
74
získané body
61
Antonín Pechanec (13+17) – 30 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (31+27) – 58 b.
Marek Loskot - 16
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík – 31
Tomáš Jiránek - 18
nejvíce asistencí
Tomáš Rod – 34
588
trestné minuty
712
Jan Maruna – 42 TM
nejtrestanější hráč
Ladislav Gengel – 53 TM
Lukáš Daneček – 92,53 %;
Petr Matoušek – 89,81 %;
Miroslav Svoboda – 89,94 %;
Peter Hamerlík – 91,84 %
úspěšnost brankářů
Michael Petrásek – 90,64 %;
Martin Volke – 92.06 %
Lukáš Daneček – 2,34;
Petr Matoušek – 3,12;
Miroslav Svoboda – 3,18;
Peter Hamerlík – 2,00
průměr inkasovaných branek
Michael Petrásek – 3,16;
Martin Volke – 3,02
2,89
průměr vstřelených branek
2,91
34,15
průměr střel na branku
31,04
35
góly v přesilovkách
40
15,02 %
využití přesilovek
19,51 %
5
góly v oslabení
4

Havířov pod lupou

Havířov se šest kol před koncem základní části nachází na osmém místě. Předkolo play-off má už téměř jisté, protože na desáté Ústí má náskok třinácti bodů. Rád by se však určitě ještě popral o play-off, na které momentálně ztrácí pouze dva body. Aktuálně má čtyřiasedmdesát bodů za jednadvacet výher, čtyři výhry v prodloužení a tři prohry v prodloužení.

V minulém kole se AZ utkal s Benátkami, které jsou jeho tabulkovým sousedem. Ve druhé třetině prohrával Havířov 0:2. V polovině třetí třetiny ještě dokázal snížit na rozdíl jednoho gólu, ale Benátky si zápas pohlídaly a připsaly si všechny tři body.

Předčasně ukončený zápas

AZ Havířov

  • Rok založení: 1928
  • Klubové barvy: bílá, modrá a černá
  • Prezident: Jaroslav Mrowiec
  • Trenér: Jan Daneček
  • Asistent: Tomáš Potěšil

Zápas sedmatřicátého kola mezi domácím Prostějovem a Havířovem musel být před třetí třetinou předčasně ukončen. Hosté prohrávali 0:3, což asi neunesli fanoušci, kteří je jeli povzbudit. Zaházeli ledovou plochu pyrotechnikou, dostali se do sporu s pořadatelskou službou a vzduchem létalo vše, co měli po ruce. Kromě odpadkových košů a umyvadel, také dřevěné desky.

Nejednalo se však o skalní fanoušky, ale o lidi, kteří se tam podle slov obou trenérů přijeli jen poprat. Po dohodě s oběma týmy hlavní rozhodčí zápas předčasně ukončil. Disciplinární komise rozhodla o pokutě 40000 Kč pro Jestřáby za nezvládnutí pořadatelské služby a potvrdila výsledek 3:0 za konečný.

Vzájemná střetnutí Havířova a Ústí

AZ se Slovanem čeká poslední vzájemný zápas v rámci základní části. Dvakrát bralo vítězství Ústí a jednou Havířov. První dvě utkání byla vyrovnaná. Rozhodl pouze jeden gól, který ve druhém utkání padl až v prodloužení. Zajímavé je, že od roku 2003 spolu hrály tyto dva týmy devětadvacet zápasů a Havířov se radoval pouze šestkrát.

V prvním zápase padlo devět gólů a hned šest z nich viděli diváci na ústeckém zimním stadionu v první třetině. Slovan se v poslední části dostal do vedení 5:2, ale soupeř nic nevzdal a snížil na 5:4. Vyrovnat už nestihl a tři body zůstaly v Ústí.

Druhé utkání začalo Ústí výborně. Na začátku druhé třetiny vedlo už 3:0, ale ani takový náskok nestačil. Havířov zabojoval. Čtyři minuty před koncem dvěma rychlými góly vyrovnal a vynutil si prodloužení. V tom byl úspěšnější a vybojoval si dva body.

Ústí zvítězilo i ve druhém domácím zápase. Tentokrát probíhalo utkání lépe pro Havířov, který šel dvakrát do vedení o jednu branku. Slovan pokaždé srovnal a dokonce se dostal do vedení o dva góly, což si už dokázal pohlídat.

46. kolo z pohledu obou celků

  • HC Benátky nad Jizerou – AZ Havířov 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 20. Pabiška (Jonák, Vařecha), 24. Plodek (Niko, Víšek) – 52. Maruna (Valenta, Fořt).
    Sestava AZ Havířov: Matoušek (Daneček) – Krisl, Foltýn, Valenta, Stuchlík, Ostrčil, Graca, Bahounek, Bezuška – Jiránek, Šlahař, Loskot – Tomi, Fořt, Maruna – Sztefek, Pechanec, Klimša – Chmielewski, Repe, Matějek.
  • Piráti Chomutov – HC Slovan Ústí nad Labem 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 17. Gajovský (Hřebejk, D. Kaše), 49. Květoň – 44. Kolafa (Roubík, Holomek).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (Lavinger) – Kolafa, Holomek, Brož, Vágner, Grin, Smetana, Zdvořáček – Rod, Roubík, Tůma – Merta, Kloz, Baránek – Vávra, Gengel, Pořický – Hanzl, Suchan.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže