Ústí nad Labem - Mise splněna, něco podobného si mohou po základní části první hokejové ligy říct hokejisté i vedení Slovanu Ústí nad Labem. Prvotním cílem byla záchrana v lize, následně tajným snem předkolo play-off. To se podařilo, a tak v neděli začne v Kadani série předkola mezi domácím klubem a Slovanem. Tento článek přináší poněkud jiný pohled na soupeře žlutomodrých.

Podle tabulkového postavení po dlouhodobé části jsou favority hráči Kadaně, kteří se v tabulce umístili na sedmém místě. Ústečtí skončili na desáté pozici. Historie mnohokrát ukázala, že výsledky v základní části je věc jedna, věcí druhou jsou vyřazovací boje. Samotní hokejisté velmi často hovoří o tom, že play-off je úplně jiná soutěž. Oba soupeři oficiálně hrají předkolo, ale jedná se pro ně v podstatě o play-off, neboť i prohra v této sérii znamená konec sezóny.

Rozhodovat budou maličkosti, rozdíl mezi oběma týmy je po dvaapadesáti zápasech pouze šest bodů, což při takové porci je de facto zanedbatelné. Důležitá bude hra při nestandartním počtu hráčů. Přesilových her odehrála Kadaň 246, vstřelila v nich 41 branek. Úspěšnost využití přesilových her má 16,67 %. V tomto ohledu je Slovan lepším týmem. Kadaň se 253 krát bránila přesilové hře soupeře, hrála tedy oslabení. Úspěšnost ubránění oslabení má Sportovní klub 84,98 %. Ústí má úspěšnost oslabení nižší. Oslabení umí lépe Kadaň, přesilovky zase Ústí.

Statisticky má Kadaň lepší útok než-li obranu. Soupeř Slovanu v základní části vyprodukoval 1820 střel na branku soupeře (průměr 35 na zápas); střel na branku Kadaně mířilo celkem 1512 (průměr 29,09 na zápas).

Pamětníci bitvy o všechno

Je tomu už hodně dlouho, kdy se v Ústí nad Labem hrálo o přímý postup do nejvyšší soutěže. 10. a 11. dubna 2007, tehdy ještě ve Lví aréně, začalo finále I. hokejové ligy. Začala série mezi Ústím a Chomutovem, jejíž vítěz postupoval přímo do O2 extraligy. Nyní čeká hokejisty Ústí nad Labem a Kadaně „jen“ předkolo, nicméně důležitost této série je nepochybná. Jen vítěz může dál pokračovat v boji o pohár pro mistra první ligy, poraženému sezóna končí. V týmu Slovanu i Kadaně jsou hráči, kteří moc dobře vědí, jak vypadají vypjaté okamžiky. Ve žlutomodrém dresu si na bitvu o vládce severu Čech pamatuje Jan Kloz, v černožlutém trikotu (tehdy ve službách Chomutova) tuto zkušenost mají Jiří Charousek, Petr Jíra a Jakub Trefný.

Hráče čeká pořádný boj, fanoušky bitva v hledišti. Ať vyhraje ten lepší.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže