Ú s t í n/L. - Ústecký Slovan je blízko postupu do čtvrtfinále. Na domácím ledě přehrál Kadaň 4:0 a je už jediné vítězství od vysněného cíle. K důležité výhře pomohl bezchybným výkonem i brankář Michael Petrásek, který vychytal čisté konto a v sérii s Kadaní se tak stalo již podruhé!

Petrásek vychytal shut-out hned v úvodním klání v Kadani při výhře 1:0, ve třetím zápase vypjaté série se mu to povedlo hned podruhé! Slovan vyhrál o čtyři branky a je už jen jediný krok od postupu do čtvrtfinále.

„Jsme spokojení. První třetina byla poměrně nervózní, ale bylo důležitý, že jsme neinkasovali a z prvních dvou šancí jsme hned vstřelili dvě branky. A od druhé třetiny jsme to už měli pod kontrolou,“ kvitoval mladý brankář.

Oba zápasy na kadaňském ledě provázela velmi vyrovnaná koncovka, v obou případech vyhrálo Ústí a posléze Kadaň rozdílem jediné branky. V Ústí ale byl o dost lepší domácí Slovan, což se projevilo i na výsledku. „ Kadani nevyhovuje naše větší hřiště, Kadaň hraje tvrdě a na svém ledě nás dohrávala a neměli jsme tam tolik šancí. A povedené přesilovky nám tentokrát hodně pomohly,“ komentoval Petrásek.

Petrásek si připsal v play-off již druhé čisté konto! A že se na domácím ledě občas musel natahovat, aby některé slibné šance Kadaně zlikvidoval. „Vychytané čisté konto potěší, ale důležité je vyhrát sérii s Kadaní a vyhrávat zápasy. I kdybych dostal gól nebo dva, ale vyhráli bychom, tak bych byl spokojený,“ tvrdil.

Kdy mu bylo v zápase nejhůře? „Na konci zápasu měla Kadaň velkou šanci, střela do betonu a ještě dorážka téměř do prázdné branky, ale spadlo mi to do lapačky. Možná ještě v první třetině při jednom zákroku mi spadl puk do lapačky ani jsem nevěděl jak. Jinak jsem to měl pod kontrolou,“ pochvaloval si Petrásek.

Ústí vede v sérii 2:1 na zápasy a už v pátek může rozhodnout o svém postupu. „Nesmíme si to připouštět. Chceme a uděláme všechno proto, abychom sérii ukončili už v pátek a nemuseli hrát rozhodující zápas v Kadani,“ uzavřel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže