Velmi těžce hledám slova odpovědi na invektivy pana Bzury vůči ústeckému hokeji a naposledy (v mailu Ústeckému deníku) vůči panu Vejlupkovi. Těžce proto, že se mi příčí brodit se změtí polopravd a pololží pana Bzury, smíchaných s občasnými pravdami a šikovně zaobalených do krásných řečí „co by bylo, kdybych mohl“, které nakonec žádný z jím nastolených problémů neřeší a jen zanechávají pocit špíny a nekalosti pohnutek druhých.

Nemohu se rovnat brilantním kritikům politických demagogů a společenských neřádů typu Karla Čapka, ani nemám schopnosti humorné a přitom kritické nadsázky nad společenskými a politickými poměry, jak to uměl Jaroslav Hašek, abych panu Bzurovi brilantně či humorně odpověděl na jeho neustálé kritizování jiných. Nemám také dost znalostí o osobách a sportech napadaných panem Bzurou, ale vím toho dost o ústeckém hokeji a zejména o panu Vejlupkovi.

Pepa Vejlupek je můj přítel, už 20 let. Dost dlouho na to, abych ho dobře poznal v pracovním, společenském i osobním životě, se všemi jeho kladnými i ostatními vlastnostmi. K těm kladným řeknu jediné, jsem rád, že jsem ho poznal, mohl jsem se o něj opřít kdykoliv jsem to potřeboval. A má-li nějaké osobní slabiny „hoď do něj kamenem, kdož jsi bez viny“.

A proto jako přítel se jej musím zastat. Zde si troufnu říci, že Pepa Vejlupek pro Ústí nad Labem udělal nezištně mnohem více, než většina občanů města, včetně jeho zastupitelů. Pepa Vejlupek řadu let shání prostředky a pomáhá při organizaci nejrůznějších společenských a sportovních akcích. Je i jeho zásluhou, že PORTA v Ústí pořád žije. Je to on, kdo mě každý rok už spoustu let přesvědčuje o smysluplnosti sponzorství ústeckého hokeje. Je to on, kdo vyhledává místa pro dětská hřiště, která pak s jeho organizační pomocí budujeme. Všechno, co pro město dělá, dělá ne proto, aby z toho něco měl, ale proto, že chce pomoci. A hlavně proto, že ho to i baví. Dělá to bez halasu v novinách, na internetu, na stranických sjezdech, na zastupitelstvu města, v hospodě, či na ulici. Bohužel, o ten se mu občas postarají jiní. A protože většinou neudělali nic, tak pouze kritizují.

Pane Bzuro, slovo je velmi mocné a často mění svět, povzbuzuje, ale je také způsobilé velmi ublížit. Dnes už jsem ve věku, abych velmi dobře chápal, že nelze změnit věci k lepšímu, pokud tuto změnu postavíme na demagogii, těžící z neznalosti a na nejnižších lidských pohnutkách, pomluvách, pokrytectví, zášti, závisti a jim podobných. Moje zkušenost mi říká, že ti co chtějí, hledají způsoby, ti co nechtějí, hledají důvody a ti co nic neumí, kritizují. Vím, že tento svět je velmi nedokonalý, ten Váš, podle mých zkušenosti a s odkazem na úvod, nebude o nic lepší. Jinak byste odpověděl na položené otázky namísto napadání jednoho z podepsaných.

A nakonec poznámka pro odstranění pochybností. Pád akciové společnosti ústeckého hokeje nezavinil pan Vejlupek, ale město, které v době kdy a.s. majoritně ovládalo, připustilo její zadlužení, ale také já a všichni další s významným akciovým vlivem v hokeji. My všichni, kteří jsme svou nedůsledností, nechali management klubu, za naše peníze a s našimi penězi dělat si, co uzná za vhodné. Josef Vejlupek se snažil hokej v Ústí zachránit, proto se na moji žádost angažoval v představenstvu společnosti. Bohužel bylo již příliš pozdě.

Milan Hagan, podnikatel
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže