Ú s t í n/L. - V minulém zápase hokejisté Slovanu po dvou vítězných zápasech klopýtli, když nestačili v prodloužení na Prostějov. Ve středu už je ale čeká 50. kolo WSM Ligy, ve kterém na domácím kluzišti přivítají Slavii Praha. Tento bývalý extraligový tým v posledním měření sil Ústí zdolalo rozdílem dvou branek. Jak zápas dopadne tentokrát se přijďte přesvědčit do ochozů zimního stadionu. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00 hod.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Údaje před
50. kolem

Porovnání v 1. - 49. kole
19-3-5-22
celková bilance
22-7-6-14
9.
postavení v tabulce
4.
166:170
skóre
160:126
68
získané body
86
Jaroslav Roubík (32+40) – 72 b.
nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák (22+22) – 44 b.
Jaroslav Roubík – 32
nejlepší střelec
Miloslav Čermák – 22
Jaroslav Roubík – 40
nejvíce asistencí
Nathan Robinson – 28
761
trestné minuty
637
Daniel Sobotka – 88 TM
nejtrestanější hráč
Nathan Robinson – 50 TM
Jakub Soukup – 91,19 %;
Martin Volke – 88,51 %
úspěšnost brankářů
Dominik Frodl – 100,00 %;
Alexandr Hylák – 92,86 %;
Tomáš Král – 91,42 %
Jakub Soukup – 3,02;
Martin Volke – 4,64
průměr inkasovaných branek
Dominik Frodl – 0,00;
Alexandr Hylák – 2,32;
Tomáš Král – 2,62
3,39
průměr vstřelených branek
3,27
34,49
průměr střel na branku
36,59
48
góly v přesilovkách
38
17,98 %
využití přesilovek
15,02 %
6
góly v oslabení
6

Sešívaní pod lupou

Slavii se v poslední době příliš nedaří. Z posledních pěti klání vyšli ze zápasu pouze dvakrát jako vítězové, jednou až po samostatných nájezdech. V tabulce WSM Ligy se nachází na čtvrtém místě, na třetí místo Jihlavy ztrácí šest bodů. Naopak za svými zády drží přerovské Zubry, kteří ztrácí na červenobílé už jen pět bodů. Nejúspěšnější je pro pražské hráče leden, ve kterém nashromáždili nejvíce bodů do tabulky.

V zatím posledním odehraném kole hráli Slavisté na ledě v Edenu s Litoměřicemi. Litoměřičtí se dostali do vedení už ve druhé minutě první třetiny. Ve druhé dvacetiminutovce přidali další zásah, potom se již ale rozjeli i sešívaní, kteří vývoj zápasu otočili čtyřmi brankami v řadě. V poslední části už ale diváci sledovali opět jiný hokej, neboť se Litoměřičtí tlačili čím dál tím více do brány, z čehož pramenili dva góly v síti Slavie. Zápas nerozhodlo ani prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se ujali až nájezdy ve třetí, respektive čtvrté sérii. Rozhodující nájezd zaznamenal v páté sérii domácí Nathan Robinson, který zařídil svému týmu o druhý bod.

Komu se daří

HC Slavia Praha

  • Rok založení: 1900
  • Klubové barvy: červená a bílá
  • Výkonný ředitel:
    Vladimír Pitter
  • Trenér: Milan Razým
  • Asistent trenéra: Jan Srdínko

Nejproduktivnějším hráčem sešívaných je Miloslav Čermák (22+22), který v devětačtyřiceti zápasech nasbíral čtyřicet čtyři bodů za dvacet dva gólových příspěvků a stejnou porci asistencí. Čermák se může navíc pyšnit označením nejlepšího střelce svého celku.

Druhým v pořadí produktivity Slavie je s dvaačtiřiceti body Nathan Robinson (14+28), který své spoluhráče zazásoboval osmadvaceti nahrávkami, ke kterým přidal čtrnáct přesných zásahů. Robinson se řadí na dvorního nahrávače ve svém celku a zároveň se dělí o devátou příčku v počtu nejvíce asistencí v rámci celé WSM Ligy se čtveřicí Jan Kloz, Jan Rudovský, Jan Milfait a Jaroslav Kalla.

Nejproduktivnější dvojici doplňuje na třetím místě týmových statistik Jaroslav Markovič (17+21), který odehrál z celé trojice nejméně zápasů - třiačtyřicet. Markovič se prosadil v sedmnácti případech, ke kterým přidal jednadvacet přesných přihrávek.

V bráně dostává prostor trojice brankářů Hylák, Frodl, Král. Největší porci zápasů odchytal Alexandr Hylák, který zasáhl do třiačtyřiceti zápasů, v nichž si připsal 92,86% úspěšnost zásahu, průměrně obdrží 2,32 góly. O třicet dva méně zápasů má na svém kontě Tomáš Král. Tento třiadvacetiletý brankář vykazuje úspěšnost zákroků 91,42%, přičemž za svá záda průměrně propustí 2,62 puků. Zcela nejlepší statistiky má Dominik Frodl, který si připsal tři starty, ale má odchytaných pouze dvacet minut, během kterých ani jednou neinkasoval.

Vzájemná střetnutí Ústí a Slavie v letošní sezoně

Ve středu čeká obě mužstva poslední vzájemný zápas v základní části letošní sezóny, do jejíž konce schází poslední tři zápasy. Zatím má lepší zápasovou bilanci Slavia Praha, která zvítězila ve dvou měření sil, zatímco Slovan jen jednou.

V prvním vzájemném zápase si Slavisté s radostí zastříleli. Úvodní dvacetiminutovka patřila jasně Pražanům, Habal musel ze své brány lovit hned pětkrát puk. Druhé dějství už bylo mnohem vyrovnanější, oba celky vstřelily po jedné brance. V poslední části přidali hráči bývalého extraligového klubu ještě jednu branku. Sešívaní si hned na úvod sezóny připsali vysokou výhru 7:1 na vlastním ledě.

To ve druhém vzájemném zápase už tolik branek k vidění nebylo. Ve 24. kole zajížděli Pražané na led Ústí. První třetina patřila právě domácímu Slovanu, který dostal již v šestnácté sekundě vstřelil úvodní branku. To bylo ale z pohledu domácích vše. Ve druhé třetině Slavisté otočili vývoj zápasu dvěma brankami a jelikož ve třetí třetině již nikdo neskóroval, i tentokrát se radovali z vítězství Pražané.

Zatím poslední měření sil proběhlo v Praze v Edenu. Pro Slovan to byl parádní zápas, neboť po dvaadvaceti letech slavil vítězství nad Pražany. Výhra se ovšem nerodila lehce. Na první branku museli diváci čekat do patnácté minuty, ve které se prosadil Jan Kloz. Ve druhé části se trefili jedenkrát nejprve hosté, v jejím závěru také domácí. Pojistku v podobě dvou branek přidali Ústečtí během posledních dvaceti minut. Naopak Slavisté našli recept na Soukupa už pouze jednou v samém závěru zápasu, z čehož pramenila výhra Slovanu v poměru 4:2.

49. kolo z pohledu obou celků

  • HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice 5:4sn (0:1, 4:1, 0:2 – 0:0 – 1:0)
    Branky a nahrávky: 24. Mikulík (Krstev, Tuominen), 25. Vas (Hruška, Markovič), 29. Markovič (Robinson, Hruška), 33. Bahenský (Hruška, Kašpařík), rozh. náj. Robinson. - 2. Kopta (Šulc, Nedvídek), 23. Přeučil (Doležal, Bílek), 44. Horna (Švagrovský, Kalla), 55. Švagrovský (Toman, Kalla).
    Sestava HC Slavia Praha: Hylák – Krstev, Přindiš, M. Hruška, Pavlin, Kolařík, Růžička, Hraško – Mikulík, Tuominen, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Bahenský, Kašpařík, Ondráček – Tejral, Šafránek, Čermák – Andres.
  • LHK Jestřábi Prostějov – HC Slovan Ústí nad Labem 5:4p (1:2, 1:0, 2:2 – 1:0)
    Branky a nahrávky: 9. Zachar (Drtina, Kolář), 34. Zachar (Venkrbec, Luňák), 50. Šlahař (Krejčík, Husák), 55. Venkrbec (Husák, Protivný), 64. Luňák (Protivný, Venkrbec) – 5. Tenkrát (Melka), 18. Chalupa (Roubík, Smetana), 43. Tůma (Roubík, Kloz), 49. Roubík (Tůma, Kloz).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Chalupa, Smetana, Vl. Brož, M. Vágner, Bernard, Holomek, Macek – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Čurda, Kuchler – Křivohlávek, Melka, Merta – Janák.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže