Ú s t í n/L. - Již šest zápasů v řadě dokázal Slovan na svém ledě porazit kladenské Rytíře. K poslední výhře stačil ústeckým hokejistům jediný gól. Střelce vítězné branky jsme po zápase vyzpovídali.

Dnes jste zařídil vítězství nad Kladnem.
Dnes jsme vítězství zařídili celé mužstvo, protože se nám podařilo dobře bránit a udržet jejich střelce. Sice tam nějaké šance měli, ale myslím, že v rámci hokeje je to normální. Hokej bez šancí neexistuje. Dobře nás podržel Suky (Jakub Soukup - pozn. red.), takže dnes to byl super výkon.

Je to cenné vítežství porazit Kladno, protože oni jsou letos rozjetí?
Teď bych ani nechtěl specifikovat Kladno, ale to, že se nám nedařilo venku. Pro nás bylo důležité vyhrát doma. Ať by to bylo jakékoliv vítězství, tak pro nás bylo důležité. To, že to bylo Kladno, jo bonus navíc.

Jaké to pro vás je po tom zranění? Dnes to byl pátý gól, k tomu čtyři nahrávky, ale víme, že jste schopen větší sbírky.
S výkonem jsem spokojený, myslím, že se to stále trochu zvedá. I když jsme v minulých zápasech měli hodně šancí, nemyslím teď konkrétně sebe, ale i kluky z lajny, akorát nám to tam teď přestalo padat. Za to, že jsem dnes ten jeden gól dal, jsem ale rád.

Cítíte, že po tom zranění ramene to chvíli trvá, než se do toho opět dostanete?
Ten začátek byl určitě nepříjemný, teď už si myslím, že jsem stoprocentně zdravý. Teď jde jen o to, to na té hokejce zklidnit a začít hrát a nahrávat a bude to dobré.

Takže se dá očekávat, že se ta bodová žeň opět vrátí?
No, tak to nevím. Mně se zdá, že každý rok je to těžší a těžší. Já budu rád, když budeme vyhrávat, budeme nahoře a půjdeme do playoff.

Teď vás s Honzou Klozem v lajně roztrhli. Jak jste to vnímal?
Vždy je potřeba udělat nějaký impuls. Tam nejde držet něco do nekonečna. I když si myslím, že nám to třeba šlapalo v pohodě, ale o to nejde. Tam jde o ten impuls celému mužstvu, a to se prostě dělat musí. Když se prohrává, něco se udělat musí. Udělalo se to, vyhrálo se, takže je to dobré.

A bavili jste se o tom? Nikde přece není psáno, že za čtrnáct dní zase nebudete hrát spolu…
Přesně, o tom to není. Jsme starší, zkušení hráči, takže tomu rozumíme. Nejsme naštvaní, že nás někdo roztrhl. O tom to fakt není. Jak už jsem říkal, šlo o to, dát tomu mužstvu impuls. Zkusit něco nového, což se dnes povedlo.

Myslíte, že z vás má už Kladno nějaký komplex?
To bych neřekl. Každý zápas je jiný. Za stavu 0:0 měli spoustu šancí, kdyby dali první gól oni, tak třeba vyhráli.

Pro vás je teď asi důležité se trochu rozjet, udělat nějakou sérii.
Chtělo by to. Vždycky vyhrajeme každý druhý zápas, tak by to chtělo urvat alespoň tři zápasy po sobě. Teď máme sice těžší soupeře, ale musíme bodovat. Bodovat a držet se v té horní polovině tabulky, což máme i za cíl a bude to dobré.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže