Ú s t í n/L. - Ústecký Slovan povzbuzen vítězstvím 1:0 nad Kladnem nyní nastoupí na ledě soupeře. A to v Praze, v hlavním městě se totiž představí proti pražské Slavii. Úvodní buly bude vhozeno v pondělí 14. listopadu od 18:00.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Údaje před
24. kolem

Porovnání v 1. – 23. kole
8-4-3-8
celková bilance
9-7-0-7
8.
postavení v tabulce
4.
71:76
skóre
58:62
35
získané body
41
Jan Kloz (13+9) – 22 b.
nejproduktivnější hráč
David Šafránek (13+7) – 20 b.
Jan Kloz – 13
nejlepší střelec
David Šafránek – 13
Daniel Vrdlovec – 14
nejvíce asistencí
Jan Pohl – 9
282
trestné minuty
262
Jakub Soukup – 91,23%;
Martin Volke – 91,25%
úspěšnost brankářů
Dominik Frodl – 94,49%
Jakub Soukup – 3,05;
Martin Volke – 2,85
průměr inkasovaných branek
Dominik Frodl – 1,8

Slavia pod lupou

Slávisté letos zažívají velmi rušnou sezónu a dočkali se velké publicity, o kterou snad ani nestáli. Pražany začaly po úvodu sezóny sužovat finanční problémy a největší opory klubu musely odejít jinam. Změny v kádru měly za následek drtivou porážku 0:13 v Prostějově. Po několika divokých dnech, kdy nikdo nevěděl, kdo za "Sešívané" bude hrát, se ale Pražané sehráli a zkonsolidovali. V posledních týdnech předvádí velmi kvalitní výkony a v tabulce se vyhoupli na solidní čtvrté místo.

Slávisté mají slušnou formu, vyhráli čtyřikrát v řadě. Postupně skolili Třebíč, Most, Kadaň a Frýdek-Místek. Naposledy přetlačili nováčka soutěže na jeho ledě 4:3 v prodloužení a ukázali, že i přes značné oslabení v sestavě se s hokejisty z Edenu musí letos počítat.

„Jeli jsme do Frýdku s tím, že chceme navázat na poslední výsledky a přivézt si do Prahy body, nakonec se nám podařilo vyhrát, sice až v prodloužení, ale myslím, že to byly těžce vydřené dva body,” okomentoval po utkání pro hc-slavia.cz souboj s Frýdkem-Místkem střelec vítězné branky David Šafránek.

Proti oslabené Slavii má Ústí šanci. Také ale musí čelit faktu, že v novodobé historii porazil Slovan pražskou Slavii pouze jedinkrát, a to v minulém ročníku po prodloužení. Červenobílí tak rozhodně nejsou oblíbeným ústeckým soupeřem.

Komu se daří

HC Slavia Praha

  • Rok založení: 1900
  • Klubové barvy: bílá a červená
  • Trenér: Milan Razým
  • Asistenti trenéra: Jan Srdínko

Nejproduktivnějším hráčem Slavie je David Šafránek. Tento útočník dosud nasbíral dvacet kanadských bodů (13+7). Produktivní je i Jaromír Kverka či zkušený Antonín Dušek. Ve slávistickém týmu nalezneme i exústeckého ofenzivního beka Jana Pohla. V útoku pak působí Jiří Rys, který vloni v Ústí hostoval z Mladé Boleslavi a po sezóně zamířil právě do Prahy

Vzájemná utkání Ústí a Slavie

Ústeckým se historicky proti Slavii příliš nedaří. Prohráli i letošní první vzájemný duel na domácím ledě, byť to bylo těsným výsledkem 1:2 po prodloužení. Tehdy na ústeckém ledě podržel Pražany zkušený gólman Alexandr Hylák, který ale mezitím odešel do extraligové Plzně.

23. kolo pohledem obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem - HC Rytíři Kladno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 27. Roubík (Melka).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Bernad, M. Vágner (C), Kasík, Vl. Brož, Zajíc, Přindiš, Husák – Z. Doležal, Roubík, Melka – Dalecký, Vrdlovec, J. Kloz – Loskot, Gengel, Moučka – Markulinec, Macek, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.
  • HC Frýdek-Místek - HC Slavia Praha 3:4pp (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)
    Branky a nahrávky: 34. Chmielewski (Jašek, Zahradníček), 44. Klimša (D. Stránský), 54. Kanko (Jašek, Adámek) – 17. Endál, 44. M. Kadlec (Jankovský, J. Novák), 51. Rys (Pohl, Kubica), 64. Šafránek (Pohl).
    Sestava HC Slavia Praha: Polívka – Pohl, Knot, Kolařík, Holý, Bača, J. Novák – Kubica, Šafránek, Rys – Jankovský, Dušek, Endál – Schleiss, Kverka, M. Kadlec – Tejral, Tulačka, Kružík
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže