Aktuálně osmý celek tabulky budou v pondělí hostit ústečtí hokejisté na domácím ledě. A půjde o hodně. Do konce základní části zbývá Slovanu odehrát šest utkání a Benátky jsou stále ještě jedním z adeptů, kteří společně s Ústím bojují o přímý postup do play off. Případnou tříbodovou výhrou nad Středočechy by se Slovan mohl tomuto cíli výrazně přiblížit. Nenechte si ujít pondělní bitvu, která startuje na Zimním stadionu v Ústí nad Labem v 18:00 hod.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Benátky nad Jizerou

Údaje před
47. kolem

Porovnání v 1. – 46. kole
16-8-6-16
celková bilance
16-4-9-17
6.
postavení v tabulce
8.
133:143
skóre
113:127
70
získané body
65
Zdeněk Doležal (17+20) – 37 b.
nejproduktivnější hráč
Josef Mikyska (13+15) – 28 b.
Zdeněk Doležal – 17
nejlepší střelec
Josef Mikyska,
Jan Víšek – oba 13
Daniel Vrdlovec – 22
nejvíce asistencí
Josef Mikyska – 15
574
trestné minuty
579
Petr Přindiš – 85 TM
nejtrestanější hráč
Tomáš Havlín – 65 TM
Jakub Soukup – 91,91 %;
Martin Volke – 90,43 %
úspěšnost brankářů
Filip Novotný – 93,21 %;
Ondřej Bláha - 92,69 %;
Tomáš Halász – 90,37 %
Jakub Soukup – 2,83;
Martin Volke – 3,25
průměr inkasovaných branek
Filip Novotný – 2,26;
Ondřej Bláha – 2,78;
Tomáš Halász – 2,99
2,89
průměr vstřelených branek
2,46
31,35
průměr střel na branku
29,30
30
góly v přesilovkách
28
14,35 %
využití přesilovek
15,47 %
3
góly v oslabení
5

Benátky pod lupou

HC Benátky nad Jizerou

  • Rok založení: 1934
  • Klubové barvy: bílá, modrá
  • Trenér: Jiří Čelanský
  • Asistent trenéra: Antonín Nečas

V novém roce jsou středočeští hokejisté výsledkově jako na houpačce. V lednu zaznamenali už pět výher, oproti tomu ale museli zároveň čelit i čtyřem porážkám. Po šňůře tří proher v řadě jsou Benátečtí v současné chvíli naladěni na vítěznou vlnu. Z posledních tří zápasů brali celkem osm bodů a v tabulce se stále snaží dotáhnout na šestou příčku, která by jim zajistila přímý postup do play off. Tu ale momentálně obývají právě hráči Slovanu, kteří mají na osmý celek tabulky náskok pěti bodů. Navíc žluto-modří si budou chtít duelem s Benátkami udobřit domácí publikum, před nímž v posledních dvou zápasech padlo nejprve s Litoměřicemi 0:5 a následně s Prostějovem 1:6.

Kádr Benátek

Před koncem přestupového období se celek Středočechů žádnými posilami pochlubit nemůže, naopak. Brankář Roman Will, který letos oblékl benátecký dres v pěti utkáních už bude do konce sezóny působit jen v extraligovém Liberci. Hokejisté z města nad Jizerou přišli také o sílu v útočných řadách, a to konkrétně o Adama Chlapíka. Teprve dvaadvacetiletý forvard musel z blíže neznámých zdravotních důvodu ukončit svoji hráčskou kariéru. V Benátkách okusil seniorský hokej a byl na svůj věk velmi platným hráčem, který zasáhl celkem do 14 utkání, v nichž nasbíral devět kanadských bodů.

Vzájemné duely

Souboje mezi ústeckým Slovanem a Benátkami se v letošní sezóně nesou v duchu prodloužení. Ve třech vzájemných utkáních nerozhodla o vítězi základní hrací doba. A nejen to! Všechny tři zápasy skončily po šedesáti minutách hry nerozhodným stavem 3:3, přičemž pokaždé se z výhry radovali nakonec hosté. Dvakrát tedy slavili zisk dvou bodů ve venkovním prostředí ústečtí hokejisté a v jednom případě brali pouze bod na domácím kluzišti.

“Vyhrát za tři body jsme si asi nezasloužili. I dva body z Benátek jsou výborné. Doufám, že na tento výkon navážeme také v domácím prostředí a protáhneme sérii neporazitelnosti,” zhodnotil první vzájemné utkání s Benátkami ústecký trenér Mach.

Zisk dvou bodů proti Středočechům nezatracoval kouč žluto-modrých hokejistů ani ve druhém utkání proti Benáteckým v letošní sezóně. “Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, i když ve druhé třetině jsme měli více brankových příležitostí než domácí tým. V koncovce jsme trošku dřevění. Při naší neúspěšné sérii venku jsou pro nás dva body zlaté. Sice jsme bod ztratili, ale i dva body jsou super,” řekl bezprostředně po zápase.

V poslední vzájemném souboji proti Benátkám Slovan v nastaveném čase tentokrát padl, a to v domácím prostředí. “Začali jsme hůř, ale potom jsme nějaké šance měli. Na začátku druhé třetiny jsme vypadli z tempa a dostali jsme tam dva góly. Potom jsme opět nějaké šance měli, ale horko těžko to doháněli. Dvakrát jsme mohli ještě přidat gól, ale nedokážeme to tam dát,” lamentoval v pozápasovém hodnocení trenérů Miroslav Mach.

46. kolo z pohledu obou celků

  • ČEZ Motor České Budějovice – HC Slovan Ústí nad Labem 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)
    Branky a nahrávky: 3. Fronk (Vlček, Fillman), 15. Čermák (Pavlin, Vak), 18. Chovan (Nouza), 42. Chovan (Mucha), 44. Vak (Pavlin, Pýcha) – 46. Macek (Kasík, Z. Doležal).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Husák, Vágner (C), Kasík (A), Macek, Zdvořáček, Málek – Dalecký, Roubík (A), Gengel – Doležal, Vrdlovec, Merta – Moučka, Kusý, Navarra – Markulinec, Komárek.
  • HC Benátky nad Jizerou - HC Frýdek-Místek 3:2pp (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
    Branky a nahrávky: 15. Hrabík (Plutnar, Černoch), 47. Víšek (Pospíšil), 62. J. Mikyska (Pospíšil, Kolmann) – 20. Franek (Jaroš, Klimša), 60. Marek Růžička (Jank, Chmielewski).
    Sestava HC Benátky nad Jizerou: Halász – Mikliš, Kočí, Jandus, Kolmann, Plutnar, Havlín, Pastor – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Hrníčko, Chrtek, D. Špaček – Černoch, Hrabík, Prokeš – Pospíšil, Volf, Bittner.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže