Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté nastoupili k domácímu zápasu proti Kladnu. Slovan bojující o přímý postup do čtvrtfinále ale po porážce 2:6 neuspěl. Žlutomodří nastoupivší v unikátních retro dresech se nevyrovnali s velmi tvrdou hrou Rytířů a za řady hraničních zákroků hostujícího celku odjeli z ledu poraženi. Diváci alespoň mohli ocenit bitku Husáka s Ulrychem ze třetí třetiny.

Do branky Slovanu nastoupil po delší době na domácím ledě Martin Volke, porážce ale nezabránil. "Musíme ve zbývajících třech zápasech získat několik bodů a vrátit se do elitní šestky v tabulce," burcuje zkušený gólman.

S Kladnem jste prohráli 2:6. Jak utkání hodnotíte?
Byl to těžký soupeř. Rytíři mají silové a čtyři vyrovnané formace. Nehráli jsme úplně špatně, ale Kladno bylo hodně důrazné v brankovišti a tam nás přetlačilo. To jsme si nepohlídali a Kladno to silově urvalo dorážkami před brankou.

Ani vstup do utkání se příliš nepovedl...
Hned na začátku utkání jsme dostali gól po buly, David Tůma do toho plácl a skončilo to v brance. Nepokryli jsme si buly, to byla škoda. Pak jsme dokázali vyrovnat, ale v průběhu zápasu vedlo Kladno už 4:1 a bylo těžké utkání otáčet.

Hned úvodní branku zaznamenal David Tůma, váš spoluhráč z minulé sezóny. Je specifické, když na vás střílí hokejista, jehož dobře znáte?
To je hokejový život. Vloni pálil za Ústí, pak dostal nabídku z Kladna, kterou pochopitelně využil. David je rozdílový hráč a střelec, což opět potvrdil.

Ve třetí třetině diváci viděli bitku mezi Husákem a Ulrychem. V závěru utkání jste se také pustil do strkanic na brankovišti. Kladno hrálo velmi důrazně, že?
To je základ hokeje, hodně střílet, tlačit se do branky a gólmanovi znepříjemnit situaci. Mohli jsme si dojít pro nějaké fauly a pak je potrestat. Moc to ale nevyšlo.

Na domácím ledě jste chytal po delší době. Předtím jste ale dostal prostor v Přerově a Havířově. Jak jste tedy připraven do branky?
Připravený jsem a je samozřejmě na trenérech, kdo bude chytat. Všichni brankáři musíme být připraveni do branky a v případě potřeby zasáhnout do hry.

Většinu sezóny se vám dařilo na domácím ledě, kde jste patřili k nejlepším v lize. Poslední domácí duely ale po výsledcích 0:5, 1:6, 0:1pp a 2:6 dost situaci obrátily...
Předtím jsme prohrávali venku a vyhrávali doma, teď se situace obrátila. Z venku jsme něco přivezli a doma prohráli. Na domácím ledě se nám ale celkově hraje dobře, fandí diváci, cítíme podporu. Snad se to zase zlepší a příště vyhrajeme i na domácím ledě.

Jak vnímáte situaci v tabulce?
Do konce základní části zbývají tři zápasy, ve hře je devět bodů. Musíme bojovat a vejít se zpátky do elitní šestky v tabulce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže