Rádi bychom fanoušky ústeckého hokeje (a nejen je) informovali o aktivitách ústeckých sportovců, kteří jsou kromě svého profesního a sportovního života ochotni věnovat svůj volný čas a energii pomoci handicapovaným dětem. A tím vlastně i ukázat, že být sportovcem neznamená v dnešní době vždy jen honbu za úspěchem a penězi, jak si někteří myslí, ale jít ostatním příkladem. V tomto případě v nezištné pomoci těm nejpotřebnějším. Řeč je o brankáři, charitativní akce v Praze se totiž již druhým rokem zúčastnil Honza Dlouhý.

Uplynulou sobotu 8. 7. 2017 proběhl na výstavišti v Praze-Holešovicích druhý automobilový sraz upravených aut, supersportů a drift speciálů. Výstava práce automobilových nadšenců s mezinárodní účastí byla organizována znovu pod názvem „Street Connection 4Charity“ a proti běžným „tunning srazům“ se vyznačuje jako jediná akce v České republice tím, že spojuje své aktivity s charitativní činností.

Protože je jedním z hlavních organizátorů těchto akcí i odchovanec ústeckého hokeje a současný hráč Slovanu brankář Jan Dlouhý, není překvapením, že byl finanční výtěžek z první akce v roce 2016 poslán na sever Čech. Akce uspořádaná v Praze na Smíchově vynesla na podporu činnosti Speciální základní školy Pod parkem částku ve výši 21.200 Kč.

Výtěžek z letošní akce v Holešovicích byl určen v plné výši na pomoc handicapovaným dětem, které potřebují finanční pomoc na terapii, lázně i pomůcky, které by jim ulehčily život. Jonášovi (8), Šimůnkovi (8), Elišce (10) a Lucince (5) z Nadačního fondu Upřímné srdce v Ústí nad Labem byl předán šek s neuvěřitelnou částkou 29.800 Kč. Osobně ho převzal s opravdovým nadšením zakladatel nadačního fondu, Matěj Prošek.

,,Ještě než jsem dostal řidičský průkaz, tak už jsem se o auta zajímal víc než ostatní. Je to další věc, která mě po hokeji baví a naplňuje. V tomto směru jsem chtěl někam patřit a nemít cizí reklamu na svém autě, tak jsem si vymyslel svoji skupin. Chtěl jsem pořádat srazy a výstavy. Těch slušných akcí během léta moc není, tak jsme to s kluky chtěli založit na kvalitě, výjimečné lokalitě a nějakému nápadu, který tu doposud nebyl. Napadlo nás, věnovat výtěžek ze vstupného na charitu. Snažíme se každý rok vybírat jinou organizaci. Ten první rok byl hrozně těžký, jelikož člověk ani pořádně neví, co všechno je k tomu třeba. Protože akce probíhá venku, tak pořadatel nikdy neví, jaká bude účast. Já sám za špatného počasí také nikam nejezdím. Může se tedy stát, že tyto akce jsou hodně prodělečné," je si vědom možných problémů Dlouhý.

,,Jako pořadatel jsem si akci moc neužil. Není čas trávit s přáteli více času. Je tam tolik známých lidí, že kdybych se měl u každého zastavit na pět minut, tak tam budu týden. (smích) Příští rok je ještě za dlouho, může se toho hodně změnit a třeba na to změním názor i já sám. Zatím to nevypadá, že se do dalších akcí tohoto typu budu pouštět. Jak už jsem psal výše, je to strašně nevděčné a i když jsem strašně rád, že jsem/jsme mohli pomoci těmto dětem, tak i přesto, že ty částky nejsou malé, tak jim to určitě pomůže, ale rozhodně je to nespasí," přibližuje své pocity z akce a další působení Jan Dlouhý.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže