Ú s t í n/L. - V pondělí se Slovan utká s atraktivním soupeřem. Ve svém druhém domácím mistrovském utkání bude hostit Karlovy Vary – ještě v loňském roce účastníky nejvyšší soutěže. Dokáží žlutomodří ukázat, kdo je na zimním stadionu v Ústí doma, nebo se prosadí karlovarští? Zápas můžete sledovat od 18:00 hodin.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem - HC Energie Karlovy Vary

Údaje před
4. kolem

Porovnání v 1. -3. kole
1-1-0-1
celková bilance
1-1-1-0
8.
postavení v tabulce
5.
11:10
skóre
9:5
5
získané body
6
Daniel Vrdlovec – 5 b.
nejproduktivnější hráč
Matic Podlipnik – 3 b.
Daniel Vrdlovec - 3
nejlepší střelec
Matic Podlipnik - 2
Lukáš Volf - 3
nejvíce asistencí
Vladimír Sičák - 2
32
trestné minuty
30
Patrik Husák - 10
nejtrestanější hráč
Václav Skuhravý - 6
Martin Volke – 93,24%;
Jakub Soukup – 86,11%/
úspěšnost brankářů
Filip Novotný – 93,42%
Martin Volke – 2,42
průměr inkasovaných branek
Filip Novotný – 1,58
4
góly v přesilovkách
3
26,67 %
využití přesilovek
18,75%
1
góly v oslabení
0

Karlovy Vary byly odsouzeny k propadu do 1. ligy i přesto, že jejich poslední extraligový zápas pro ně skončil výhrou. Podle trenéra celku měla na předchozí sezónu velký vliv četná zranění a oslabení týmu. Bude se letos karlovarským dařit lépe? V této sezóně dosud odehráli tři zápasy – z toho dva vítězné na domácím ledě. Ve druhém kole byli hosty ve Vsetíně, kde prohráli v prodloužení 3:2. V jejich posledním zápase proti Třebíči ale skórovali 5:1.

HC Energie Karlovy Vary

  • Rok založení: 1932
  • Klubové barvy: zelená, černá
  • Trenér: Martin Pešout
  • Asistent trenéra: Tomáš Mariša

Zajímavostí je, že karlovarský brankář Filip Novotný je momentálně 5. nejúspěšnějším hráčem WSM ligy. Těsně za ním, na 6. místě, se drží ústecký Martin Volke. Výraznými hráči Energie jsou především Matic Podlipnik, Vladimír Sičák, ale také Tomáš Rachůnek nebo Václav Skuhravý.

Podle slov karlovarského trenéra Martina Pešouta je cílem především play-off. Značná šance na úspěch se Západočechům naskytne právě díky posílenému útoku.

Vzájemné zápasy

Abychom zjistili, kdo byl v dosavadních vzájemných zápasech úspěšnější, musíme se vrátit do sezóny 2007 – 2008. Slovan byl tehdy extraligový a potýkal se s mnoha náročnými soupeři, mezi ně lze řadit i Karlovy Vary. S karlovarskými proběhla před deseti lety celkem čtyři mistrovská utkání. Pro západočechy byla úspěšná dvě z nich, stejně tak pro žlutomodré. Obě vítězství však Slovan vybojoval na domácím ledě.

3. kolo z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem – HC Benátky nad Jizerou (2:1, 0:0, 0:1 – 1:0)
    Branky a nahrávky: 14. D. Merta (Macek, L. Volf), 17. Vl. Brož (Bernad, Vrdlovec), 64. Roubík – 11. Wiencek (Z. Král, Havlín), 47. Z. Král (Hrabík).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Bernad, Husák, Vl. Brož (C), M. Vágner, M. Zdvořáček, Hes – Dufek (A), Roubík, Melka – L. Volf (A), Vrdlovec, D. Merta – P. Kousal, Najman, Gengel – Macek, Severa, Mical..
  • HC Energie Karlovy Vary – SK Horácká Slavia Třebíč 5:1 (2:1, 2:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 4. T. Rachůnek (Balán), 20. Krejčí (Sičák, Vachovec), 24. O. Beránek, 29. Balán (Krejčí), 41. Podlipnik – 29. Horký (R. Erat, Dolníček)
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: F. Novotný (Závorka) – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Šafář – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Kverka, Stloukal, Gríger – Vachovec, Skuhravý (C), Gorčík – O. Beránek, Davídek, Kohout.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže