Ú s t í n/L. - Ústečtí starší dorostenci se probojovali mezi nejlepší tři týmy Regionální ligy staršího dorostu, díky čemuž se dostali do baráže o extraligu juniorů. O sezóně staršího dorostu hovoří trenér Jiří Merta.

Jak hodnotíte úvod sezóny?
Ve starším dorostu zůstalo několik hráčů ročníku 1999 a 2000, ti byli doplněni o hráče ročníku 2001. Před začátkem letní přípravy jsme spolu s Vlastou Davídkem dávali kádr dohromady. Suchá letní příprava se nám povedla, měli jsme kvalitní tréninky, což se projevilo během sezóny. V první části soutěže jsme odehráli 16 zápasů, o první místo v tabulce jsme bojovali s týmy PZ Kladno, Kadaň a Karlovy Vary B. Během tohoto období kluci velmi dobře přistoupili k tréninkům, pracovali a ve druhé fázi sezóny tyto soupeře poráželi.

Z prvního místa jste postoupili do nadstavbové skupiny…
Jednalo se o skupinu, ve které bylo dvanáct týmů a největšími soupeři byly týmy PZ Kladno, Kadaň a Třemošná. Právě Třemošná disponovala hráči ročníku 99, navíc měla hráče z Plzně, kteří jsou kvalitní. Pokud proti sobě hraje v souboji hráč ročníku 01 a 99, tak rozdíl je veliký.

V nadstavbové skupině jste prohráli tři zápasy, byla to velká komplikace?
První prohra přišla s Kladnem. Do tohoto zápasu jsme měli špatný vstup, nechali jsme se dvakrát vyloučit a dostali jsme dva góly. Sice se nám podařilo srovnat, ale pak jsme inkasovali smolnou branku a bylo po zápase. Nehráli jsme špatně, ale soupeř měl víc štěstí. V Příbrami jsme vedli po čtyřiceti minutách 4:0, závěr zápasu jsme nezvládli a prohráli na nájezdy. Prohráli jsme vinou vlastních chyb. Tato porážka nás mrzela minimálně měsíc, soupeři jsme darovali dva body. A právě o tyto body jsme tvrdě bojovali až do konce nadstavby. Ve Zbraslavi jsme prohráli spornou brankou.

Jaké byly cíle před sezónou?
S panem Davídkem jsme měli tajný cíl dostat se do baráže o extraligu. Od začátku sezóny jsme hráče upozorňovali, že cesta to nebude snadná, protože v této soutěži je 72 mančaftů. V nadstavbě byl každý zápas důležitý, svědomitě jsme trénovali a připravovali se.

Soustředíte se spíše na ofenzivu nebo defenzivu?
Máte šikovné hráče, kteří dokáží šance proměnit, na druhou stranu jsme mnoho příležitostí nepřetavili v góly. Dbali jsme na to, aby všechny pětky hrály dobře do obrany, chtěli jsme dostávat co nejméně branek. Gólů jsme sice dali hodně, ale kvalitativní rozdíl mezi týmy je v této soutěži obrovský.

Co očekáváte od baráže?
Já bych chtěl říct, že sezónu budeme hodnotit jako úspěšnou bez ohledu na baráž. Dostali jsme se mezi nejlepší tři týmy v soutěže, kterou hraje přes sedmdesát mužstev. Rozhodně to nebude jednoduché, Přerov i Jablonec mají kvalitní tým, budeme chtít udělat co nejlepší výsledek. Hráči reprezentují jednak sebe, ale také klub a město, proto chtějí odvést maximální výkon.

Jak vypadají poslední tréninky před baráží?
Pracujeme na součinnosti pětek, věnujeme se přesilovkám i oslabením. Kluci dělají některé věci automaticky, což je dobře.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže