Ú s t í n/L. - Neuvěřitelných 15 branek padlo v sedmém kole extraligy dorostu, když do Ústí zavítala Plzeň. Ta do té doby vyhrála jen jednou, a tak je pro ní vítězství 6:9 úspěchem. To pro Ústecké je tato ztráta již sedmou v řadě, dorostenci se krčí na posledním místě tabulky s nulovým počtem bodů s celkovým skóre 15:31. Utkání měli po většinu času v moci hosté, ale ke konci zápasu se přestali koncentrovat a nechali Ústecké, kteří dali 3 branky během 3 minut, závěr alespoň zdramatizovat.
so 24. 9. 2005
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Škoda Plzeň
6:9 0:3, 2:4, 4:2

Branky a nahrávky: 24. Karel, 32. Jirkovský (Šrámek, Forman), 49. Hemiš (Karel, Kočí), 52. Rubeš (Místecký), 54. Šrámek (Šimon), 55. Jarkovský (Místecký, Rubeš) - 6. Kubalík (Boháč, Trojan), 7. Kubalík (Stránský), 15. Kubalík (Stránský), 22. Trojan (Boháč), 23. Novák (Pitule), 31. Stránský (Kubalík), 34. Stránský (Zeman), 43. Trojan (Stránský), 49. Pitule (Stránský, Boháč). Rozhodčí: Turčan - Šerý, Vitík. Vyloučení: 10:11, navíc Kubalík (PLZ) 10 min NESP. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 25:40 (6:13, 8:15, 11:12. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6, 2:8, 3:8, 3:9, 6:9.

Ústecký Slovan s.r.o.: Dědek (16. Voráček, 40. Dědek) - Sak, Šimon, Husák, Šulc, Víla, Tyle, Prokš - Šrámek, Hemiš, Jirkovský - Karel, Tůma, Rubeš - Místecký, Řídel, Kočí - Forman, Jarkovský.

HC Škoda Plzeň: Dvořák - Pour, Boháč, Rutta, Špiler, Zeman, Chudý, Andrle, Růžička - Trojan, Kubalík, Stránský - Urbánek, Heřmánek, Pánek - Novák, Šamlot, Pitule - Kovář, Dušek, Šimek.

Komentář

Utkání nezačalo zrovna tak, jak se patří. Už po 21 sekundách putoval na trestnou lavici hostující Kubalík za nafilmovaný pád a v 5. minutě na druhé straně Husák za krosček. Zatímco při prvním vyloučení se oba týmy teprve rozkoukávaly, při druhém už se začaly tvořit dějiny. V čase 5:25 totiž trest ukončil gólem Kubalík, který lehce dorazil Boháčovu střelu od modré – 0:1. Domácí ještě nestačili zjistit, že inkasovali, a rázem červené světlo za jejich zády svítilo znovu. Stránský nabil opět Kubalíkovi a ten se nemýlil – 0:2. Poté se rodící se brankostroj Plzně zastavil a v 11. minutě hráli domácí přesilovku 5 na 3. V ní nebezpečně střílel Jirkovský a po něm doráželi Forman se Šrámkem. Do konce přesilové hry už ale domácí nic dalšího nevymysleli. Ve 14. minutě se nebezpečně dral před bránu Pitule, ale Dědek mu v poslední chvíli vyrazil kotouč z hole. Další slovo měl opět hostující Kubalík, který projel celé hřiště a na konci své individuální akce prostřelil Dědka nad ramenem, čímž ho vyhnal z branky a sám dovršil hattrick – 0:3. V předposlední minutě střílel jedovatě Novák, ale čerstvý Voráček v brance se nenechal nachytat na švestkách.

Pět vteřin před koncem první třetiny byl vyloučen domácí Kočí a jeho trest se přesunul i do druhé části, v níž střílel nebezpečně nejdříve Mrkvička a poté už šel Kočí zpět do hry. Hosté totiž využili druhou přesilovku, když Boháčovu asistenci přetavil v gól Trojan - 0:4. Ihned po buly vyjel na zteč Pitule, postavil se za brankovou konstrukci, několika pohyby zmátl obránce a poté naservíroval Novákovi, jenž se nemýlil – 0:5. Nad zimním stadionu začaly lítat blesky, které alespoň na chvíli uklidnil Karel, jenž korigoval ve 24. minutě. Před polovinou utkání hráli pak domácí přesilovku 5 na 3 a mohli snížit na rozdíl tří branek, jenže co se nestalo, Kubalík se zmocnil puku a před brankou přihrál Stránskému, který upravil na 1:6. Zanedlouho se ke slovu dostali domácí, Forman vybojoval puk u modré, posunul po mantinelu na Šrámka a ten neprodleně nastřelil na Jirkovského, který jen tečoval nad rameno Dvořáka – 2:6. Jenže hosté znovu odskočili, když v přesilové hře střílel Zeman a dorážel Stránský - 2:7.

Ihned ze začátku třetí části zvýšil po přihrávce Stránského Trojan, ale poté úřadovali hlavně domácí, i když lepším týmem na hřišti nebyli. Plzeňským ale šestigólový náskok evidentně připadal dost vysoký, a tak trochu polevili. To se začalo nevyplácet ve 49. minutě, když Karel míchal za bránou a jeho pas přetavil v gól Hemiš - 3:8. Hosté opět stav vrátili a na 3:9 upravili Pitulem, jenž předvedl překrásný bekhendový blafák. Ale ani to nesebralo z plachet vítr Ústeckým, které probral třetí gól. V čase 51:40 načli svou tříminutovku, když v závaru šťastně dotlačil puk za čáru Rubeš - 4:9. O 2 minuty později kombinovali v útočném pásmu Šimon se Šrámkem, který si po několika přihrávkách a stahovačkách, kterými eliminoval tři hráče, nabruslil na střed hřiště a zamířil do horního rohu – 5:9. Na hřišti byla znatelná nervozita, která obklopila hráče Plzně a zároveň „slina“ domácích. A o to znatelnější byly tyto pocity v čase 54:21, když využila přesilovky trojice Rubeš, Místecký a zakončující Jarkovský - 6:9. Na začátku 57. minuty byl ještě ke všemu vyloučen plzeňský Špiler a nechybělo moc, aby toho žlutomodří využili k dalšímu snížení, které by nejspíše z konce udělalo ještě western. Nestalo se tak a hosté si odvezli zaslouženě tři body za vítězství 6:9.

Sdílet článek na sociálních sítích

Dorost

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže