České Budějovice/Ústí n/L. - Jelikož play-off už nebude záležitostí Českých Budějovic ani ústeckého Slovanu, měl vzájemný souboj doslova záchranářský punc. Slovan ale neuspěl, prohrál 2:5. Za Motor se prosadili někdejší hráči Ústí, Rok Pajič s Danielem Boháčem.
so 8. 2. 2014, Budvar Aréna
ČEZ Motor České Budějovice
Ústecký Slovan s.r.o.
5:2 1:0, 3:2, 1:0

Branky a nahrávky: 3. Chmelíř (Ondřej), 31. Chmelíř (Kuchejda), 34. Vaniš (Ferebauer, Chmelíř), 39. Pajič (Boháč, Kotalík), 60. Daniel Boháč (Kotalík) – 35. Roubík (Baránek), 40. Dostálek (Hanzl). Rozhodčí: Bejček - Šperl, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 075. Střely na branku: 50:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela - Pavlíček, Kotaška, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř, Prokop – Kotalík, Pajič, Daniel Boháč – Melka, Skuhravý, R. Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, A. Přibyl, Ferebauer – Švec. Trenéři: Petr Rosol, Radek Bělohlav st.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek – Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Vobořil, K. Černý, Smetana, Vaněk – P. Přeučil, V. Meidl, Pořický – D. Tůma, Roubík, Rod – Baránek, M. Hanzl, Vávra – Dostálek, D. Merta, Kuchynka - Videlka. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

Komentář

Začátek utkání se nesl ve znamení náporu Českých Budějovic. Domácí vlétli na hosty jako uragán. Už po pětadvaceti vteřinách prověřil hostujícího gólmana Daniel Boháč, který právě v Ústí začal ročník této sezony. Ve třetí minutě už jsme byli svědky první branky utkání, o kterou se zasloužil střelou od modré čáry Lukáš Chmelíř - 1:0. Jihočeši i nadále ostřelovali ústeckou svatyni ze všech pozic, ale Petrásek už puk za svá záda do konce první části nepustil. Slušelo by se i říci, že čtvrtinu třetiny se ocitl v ohni střel. Budějovičtí pálili jednu střelu za druhou. Hosté se první střelou v utkání prezentovali až v osmé minutě, kterou zaznamenal Milan Vobořil, ale Kůdela s jeho pokusem neměl žádný problém. O minutu později měli Budějovičtí možnost přesilové hry, kterou však nevyužili. Za celou dobu si vypracovali pouze dvě střelecké příležitosti, ale ani jedna za Petráskova záda nespadla. Motor s přehledem kontroloval vývoj první části. Poměr střel vyzněl jednoznačně lépe pro Jihočechy. Domácí ohrozili Petráska celkem šestnácti střeleckými pokusy, Ústečtí vyzkoušeli Kůdelu jen šestkrát. První dějství skončilo za stavu 1:0. Budějovičtí fanoušci byli s výkonem svého týmu nadmíru spokojeni.

Do druhého dějství vstoupili domácí ve stejném tempu jako v prvním. Nechyběl jim důraz před bránou, ani velké množství střeleckých příležitostí. Ve čtyřiadvacáté minutě Ivo Kotaška orazítkoval pravou tyč Petráskovy branky. O pár minut později si Lukáš Chmelíř vypracoval hned dvě střelecké pokusy za sebou, které ovšem za zády Petráska neskončily. Ale o pět minut se už Lukáš Chmelíř mohl radovat. Při hře čtyři na čtyři dostal nabito od Davida Kuchejdy a střelou golfovým úderem do pravého horního rohu Petráskovy brány se trefil podruhé v zápase a Motor se tak dostal už do dvoubrankového vedení – 2:0. Zhruba dvě minuty po českobudějovickém úspěchu se do výhodné šance dostal hostující Tomáš Rod, ale Kůdela ho bravurním zákrokem vychytal a držel tak domácím dvoubrankový náskok. Za minutu Jihočeši odskočili ústeckým Lvům už do tříbrankového vedení. Jiří Ferebauer poslal přesnou přihrávku Marku Vanišovi, který se prokličkoval ústeckou obranou a nechytatelnou střelou do pravého horního rohu zvýšil budějovický náskok – 3:0. Po malé nepozornosti domácí obrany hosté snížili. K puku se dostal Jaroslav Roubík a střelou pod víko poprvé překonal Kůdelu – 3:1. Jihočeši byli při chuti a Petráska znovu zasypali sprškou střel. Po velkém tlaku domácích se k puku dostal Rok Pajič, který doslova protlačil puk za záda ústeckého gólmana – 4:1. Za necelou minutu už hosté znovu korigovali. Martin Hanzl přihrál Vlastimilu Dostálkovi, který střelou nad pravý Kůdelův beton snížil náskok domácích – 4:2. Po konci druhé části oba celky odcházely do kabin za stavu 4:2.

Z hokejek Motoru opět pálilo mnoho střel. Největší příležitost v poslední části si vytvořil Roman Vráblík, ale jeho střelu Petrásek zalehl svými zády. V 51. minutě se hezky uvolnil Aleš Kotalík, ale střelou golfovým úderem nedokázal Petráska překonat. O dvě minuty později si hosté vytvořili slibný střelecký pokus. Střílející Pořický se branky nedočkal. Zanedlouho se Václav Skuhravý probil obranou Ústí, Petrásek s velkým množstvím štěstí odvrátil hrozbu budějovického forvarda. Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, ale budějovické vítězství pečetil gólem do prázdné brány Daniel Boháč - 5:2.

ČEZ Motor tedy zvládl duel s ústeckými Lvy a zvítězil v poměru 5:2. Nutno říci, že domácí vyhráli zaslouženě.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): "Prvních 38 minut jsme hráli výborně a Lvy k ničemu nepustili. Svojí lehkovážností jsme ale dostali dva góly, které jsme si prakticky dali sami. V poslední třetině byli hosté lepší a my jsme se báli o výsledek. Tohle se nám nemůže stávat."

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Do zápasu jsme vstoupili bojácně a pustili domácí do tlaku. Už v posledních pěti utkáních děláme pořád ty samé chyby, které soupeř dnes potrestal."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže