Ústí nad Labem - V zápase 17. kola WSM Ligy hostili ústečtí hokejisté v rámci severočeského derby Litoměřice. Úvod zápasu se vydařil lépe Stadionu, který si vypracoval v zahajovacím dějství dvoubrankové vedení. Ve druhé třetině se Slovanu podařilo skóre vyrovnat a na začátku třetí dvacetiminutovky jít ve vlastním pětiminutovém oslabení do vedení. Při stejném vyloučení Vladimíra Brože, který inkasoval vyšší trest, Litoměřice stanovily vyrovnaný stav zpět. O prémiovém bodu pro Stadion rozhodl v prodloužení Ondřej Procházka.
so 22. 10. 2016, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Stadion Litoměřice
3:4pp 0:2, 2:0, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 34. Roubík (Vrdlovec, J. Kloz), 35. Dalecký (Gengel, Přindiš), 42. D. Merta (Poulíček, Husák) – 11. Hanták (Miškář, Barák), 15. Pletka (M. Ondráček, Smetana), 45. Frühauf (Hanták, Šulc), 63. O. Procházka (Plášil). Rozhodčí: Luczków – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 2:4, navíc Brož (UNL) 5 min. + OK [VRAŽ]. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 373. Střely na branku: 37:34 (11:15, 9:7, 16:11 - 1:1). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4. Zakázaná uvolnění: 3:6. Ofsajdy: 2:5. Vyhraná vhazování: 39:33 (14:11, 14:7, 11:13 - 0:2). Nejlepší hráči: Jan Kloz - Ondřej Kacetl.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup – Vl. Brož, Kasík, Husák, M. Vágner, Bernad, Přindiš, Zajíc – Vrdlovec, Roubík, J. Kloz – do 61. Z. Doležal, Poulíček, D. Merta – Dalecký, do 40. Loskot, do 40. Moučka – do 45. Macek, Melka, Gengel. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

HC Stadion Litoměřice: Kacetl – Barák, Smetana, J. Šulc, Jebavý, Frühauf, Plášil, do 40. Piegl – Paločko, do 40. Valášek, Jaroslav Kalla – M. Ondráček, Hanták, Pletka – Miškář, R. Pilař, O. Procházka – Švagrovský, Rubeš, O. Kopta I. Trenéři: Miloš Říha ml., Daniel Tvrzník.

Komentář

Hostující Stadion vstoupil do utkání velice aktivně a vytvořil si několik slibných příležitostí. Velkým varováním byl pokus Valáška, který trefil pouze boční síť Soukupovy branky. To neplatilo v 11. minutě, kdy se prosadil osamocený Filip Hanták, který překonal Soukupa poprvé - 0:1. O čtyři minuty bylo ještě hůře. V předbrankovém prostoru zůstal volný Václav Pletka a poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Do druhé části vstoupil Slovan pozorněji a přineslo to své ovoce. Ve 34. minutě si vyjel Jaroslav Roubík od hrazení a přesnou střelou prostřelil Kacetla - 1:2. O minutu později bylo na ústeckém zimním stadionu ještě veseleji. Střelou na vzdálenější tyč se prezentoval Jan Dalecký - 2:2. Deset vteřin před koncem druhé třetiny atakoval Vladimír Brož u mantinelu Valáška a vysloužil si trest 5 min. + osobní trest do konce utkání.

Hosté vstupovali do třetí třetiny s přesilovou hrou, která trvala přes čtyři minuty, ale to domácím vůbec nevadilo. Patrik Poulíček vyslal do úniku Davida Mertu, který si poradil s Kacetlem a rozjásal žlutomodré ochozy - 3:2. Stadion nesložil zbraně a ještě v té samé přesilové hře vyrovnal. Od modré čáry se trefil Peter Frühauf - 3:3. Ke konci třetí třetiny dostal výhodu přesilové hry domácí Slovan, ale nedokázal ji využít.

V prodloužení měli více ze hry hosté a v 63. minutě přišlo rozhodnutí. Ondřej Procházka se schoval za domácí obranu, dostal přesný pas a na konec si poradil i s domácím brankářem - 3:4.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): "Utkání jsme si prohráli v první třetině, která byla nejhorší za letošní sezónu. V kabině byla bouřka, neboť s hokejem to nemělo nic společného. V derby se musí hrát na krev, ale my se s nikým nesráželi, nic jsme si nepřipravili. Litoměřice nás přebruslovaly, měly pohyb a větší touhu po vítězství. Zvedli jsme se ve druhém dějství, kdy jsme hru vyrovnali včetně skóre. Zabrzdilo nás nesmyslné vyloučení na pět minut + do konce zápasu, i když paradoxně jsme šli v oslabení do vedení a Jaroslav Roubík mohl přidat další branku. V závěru třetí třetiny jsme měli k dispozici přesilovku, scházelo nám i trochu štěstí, puky se k nám neodrážely. Co se týče prodloužení, hráče jsme si při herní situaci tři na tři špatně rozebrali a soupeř nás potrestal. Diváků bylo hodně, ceníme si toho, ale na derby by mohlo přijít alespoň dva tisíce fanoušků."

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): "Z naší strany jsme odehráli výbornou první třetinu. Jedná se o hokej, kterým bychom se chtěli prezentovat, a to hodně forčekingu, hodně pohybu. Hráče jsme o první přestávce nabádali, abychom ve hře takto pokračovali, začali jsme ale být pasivní a chtěli zbytečně bránit výsledek, za což jsme byli potrestaní. Poslední část byla o hlavách, nervech. Poté, co jsme ve vlastní přesilovce inkasovali branku, jsme dokázali rychle vyrovnat. Když bych měl zápas shrnout, k vidění bylo vyrovnané derby, které si diváci museli užít a zaplaťpánbůh za cenné dva body. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří nám vytvořili téměř domácí atmosféru, přijelo jich hodně."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže