Ú s t í n/L. - Zápas, který se odehrál 21.10.2016 na ústeckém ledě, začal pro domácí velmi nadějně. První třetinu ukončili za stavu 2:0, ale i přesto měli hosté v průběhu dalších dvou třetin zápasu navrch. Juniorka tak prohrála 5:6.
pá 21. 10. 2016, ZS Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Klášterec nad Ohří
5:6sn 2:0, 1:2, 2:3 - 0:1

Branky a nahrávky: 6. Hucek (Kopta, Žďánský), 12. Tomáš (Amirov, Navarra), 34. Kopta (Veselý, Žďánský), 51. Navarra (Amirov, Tomáš), 58. Amirov (Kopta, Navarra) - 35. Haluška (Benda), 37. Macháček (Šmejc, Strunz), 52. Kudláček (Kopica), 52. Šmejc (Týr), 55. Srunz (Týr), rozhod. náj. Hřebíček . Rozhodčí: Místecký - Janíček, Kurtin. Vyloučení: 0:3. Bez využití:. Diváci: 66. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5, 5:5, 5:6.

Ústecký Slovan s.r.o.: Kosina - Loukota, Zdvořáček, Opočenský, Hucek, Vytejček, Tomáš, Kopta, Amirov, Brňák, Drha, Leitner, Trmal, Žďánský, Nvarra, Veselý,

HC Klášterec nad Ohří: Khün - Kopica, Týr, Spiegl, Pěnkava, Nerad, Bittner, Dejmek, Šmejc, Haluška, Kšikal, Videv, Zlámal, Kudláček, Hřebíček, Benda, Páleník, Strunz, Macháček

Komentář

Ze začátku první třetiny oba týmy soupeřily o puk, úvodní minuty zápasu vypadaly nejistě. Snaha se ale vyplatila v 5. minutě hráči domácích, Huckovi, kterému asistovali Kopta a Žďánský. V dalším průběhu hry bylo vidět odhodlání hostí vyrovnat, jako další ale skóroval opět hráč Slovanu. Pár vteřin po skončení ústecké přesilové hry se trefuje Tomáš s pomocí Amirova a Navarry.

V následující třetině byla hra obou mužstev dravější. Jak klášterečtí, tak ústečtí hráči měli několik šancí. Ani přesto se ale Slovanu nepodařilo využít další přesilovou hru. Třetí gól žlutomodrých padl až ve 34. minutě. Postaral se o něj Kopta, ke kterému se puk dostal přes Veselého a Žďánského. Za okamžik se hostím podařilo díky hráči Haluškovi snížit stav na 3:1. Jejich další gól na sebe nenechal dlouho čekat, klášterecké skóre tentokrát zvýšil Macháček.

Do třetí třetiny oba týmy nastupovaly ve vyhrocené situaci. Ústeckým se nepodařilo využít ani jejich třetí přesilovou hru. Teprve v 51. minutě zvýšil náskok žlutomodrých Navarra, s asistencí Tomáše a Amirova. Hned nato ale skórují hosté, konkrétně Kudláček. Další brankou, kterou si připsal Šmejc, se jim podařilo vyrovnat. Pět minut před koncem základní hrací doby dostal tým Klášterce nad Ohří do vedení Strunz. Těsně před koncem třetiny ale ústečtí zabrali a podařilo se jim na poslední chvíli vyrovnat. Důležitou branku vstřelil Amirov, kterému pomohli Kopta a Navarra.

Následovaly samostatné nájezdy. Při první sérii nebyla vstřelena ani jedna branka. Na začátku druhé série nájezdů jel Hucek za Slovan, do soupeřovy brány se mu ale puk vstřelit nepodařilo. Povedlo se to ale hráči hostí Hřebíčkovi, čímž dovedl tým Klášterce k vítězství 6:5.

Ohlasy trenérů

Merta Jiří (HC Slovan Ústí nad Labem): ,,Dneska se nám zápas nepovedl, do utkání jsme vstoupili vlažně. Hned při prvním střídání nás soupeř zamknul, dvě minuty nás přehrával. A od toho se odvíjel celý zápas. Podali jsme velmi špatný výkon a soupeř byl jednoznačně lepší ve všech činnostech.''

David Suk (HC Klášterec nad Ohří): ,,Začátek utkání se pro nás nevyvíjel tak, jak jsme si představovali. Juniorský hokej je všelijaký, každou chvilku má navrch někdo jiný. Kluci od druhé třetiny předvedli, že mají chuť, dali do toho srdíčko a podařilo se nám zápas dohrát do vítězného konce.''
Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže