Poslední zápas ligy juniorů se odehrál v neděli 19.3.2017 na ledě Slovanu. Soupeřem žlutomodrých byl tým RT Torax Poruba. Domácí mířili za tříbodovou výhrou, té se jim podařilo po napínavém souboji dosáhnout, a tak skončili druzí. Celý zápas provázela skvělá domácí atmosféra a hráči se výhrou 5:3 rozloučili s uplynulou sezónou.
ne 19. 3. 2017, Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
HC RT TORAX Poruba 2011
5:3 1:1, 1:0, 3:2.

Branky a nahrávky: 3. Kopta (Hucek, Balcar), 28. Dörner, 49. Kopta (Žďánský, Veselý), 55. Kopta, 59. Amirov (Kopta, Loukota), 4. Korec (Gola), 41. Korec (Hranoš, Malát), 54. Ščurek (Kurnik).
Rozhodčí: Horinek, Gabriel, Zmeškal.
Vyloučení: 4:7.
Diváci : 206.
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.

Ústecký Slovan s.r.o.: Kosina, Loukota, Opočenský, Balcar, Hucek, Vytejček, Moucha, Tomáš, Kopta, Amirov, Veselý, Batryn, Zdvořáček, Trmal, Žďásnký, Dörner, Magasanik.

HC RT TORAX Poruba 2011: Zavadil, Gola, Štěpán, Korec, Dang, Malát, Kutiš, Ščurek, Široký, Slíž, Vilček, Jendruš, Prokeš, Veselý, Bialoň, Hranoš, Bijota, Prepsl, Bernát, Kurnik.

Komentář

Do první třetiny vstoupil Slovan úspěšně. Ve 3. minutě se totiž domácím podařilo dostat k bráně Poruby, zmást gólmana a vstřelit první gól utkání. Postaral se o něj Kopta, asistovali mu Hucek s Balcarem. Hosté se ale nezůstali dlouho pozadu - Korec prokličkoval ke svatyni domácích a srovnal skóre na 1:1. V dalších minutách domácí zřetelně tlačili na Zavadilovu branku, stejně tak se snažila prosadit Poruba a měla několik šancí, které vypadaly pro žlutomodré velmi kriticky. Úvodní třetina proběhla bez vylučování a skončila za vyrovnaného stavu.

Ovšem do druhé třetiny vstoupili domácí v oslabení, kterému úspěšně odolávají. Později proběhla kvůli potyčce na ledě hra 4 na 4, při které se tým Slovanu chopil puku a dovezl ho až k bráně hostí. Podařilo se zvýšit na 2:1, gól vstřelil samostatně Dörner. Později dostali domácí příležitost pojistit si vedení v přesilové hře, ta ale nebyla využita. Následně hrála přesilovou hru i Poruba, ta se náhle změnila v další hru 4 na 4. Poslední minuty třetiny byly pro Ústí rizikové, hosté si pohrávali s pukem u Kosinovy branky, k žadnému zvratu ale nedošlo.

Krušné chvíle pro Slovan přinesl až úvod poslední třetiny. Po pár minutách srovnal hráč Poruby Ščurek na 2:2. V dalším průběhu hry měli žlutomodří šance na branku v podobě dvou oslabení Poruby. Ani jedna přesilová hra nebyla využita, bezprostředně po té druhé však Kopta vstřelil gól, kterým opět dostal Ústí do vedení. Nahráli mu na něj Žďánský s Veselým. Ačkoli domácí stále tlačili na soupeře, Ščurkovi se podařilo vyrovnat a dát tak hostím naději na výhru. Za stavu 3:3 pokračovala hra v napjaté atmosféře, kterou prolomil Kopta svým třetím gólem, který vstřelil samostatně. Domácí neusnuli na vavřínech, zabrali a pár minut před koncem utkání potvrdili svoji výhru pátým gólem. Trefil se Amirov, kterému pomohli Kopta s Loukotou.

Po skončení zápasu následovala velká radost domácích hráčů i fanoušků. ,,Začátek sezóny byl těžký'', přiznal kapitán týmu Jakub Loukota. ,,Hlavně když jsme viděli, kolik se nás sešlo. Na tréninky jsme chodili v osmi hráčích. Nakonec se to ale dobře vyvinulo a dokázali jsme to otočit. Když přišli kluci z Děčína, sešlo se nás víc, i na zápasy a dalo se to uhrát. Můžu být rád, že kluci přijeli a pomohli nám. Sezóna skončila parádně.''

Ohlasy trenérů

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Samozřejmě jsme rádi, že jsme poslední zápas zvládli a vyhráli jsme ho s Porubou 5:3. Byli jsme hodně produktivní. Když se vrátím k tomu prvnímu zápasu s Třebíčí, tam jsme hráli na 1:1, góly jsme nedali. Potom jsme jeli do Poruby, to byl dobře rozehraný zápas, vedli jsme 4:3. Dostali jsme špatný gól v oslabení. Potom jsme hráli opět s Třebíčí, tam to bylo také dobře rozehrané, ale za stavu 2:2 jsme dostali špatný gól na 3:2. Dneska jsme konečně prorazili střeleckou smůlu a byli produktivní. V prvních třech zápasech jsme si vytvářeli velké množství šancí, ale produktivita byla špatná. Dneska se to zlepšilo, dali jsme pět branek.
Klukům jsme řekli, že ten poslední zápas je o motivaci. O srdci a o bojovnosti. Naši kluci bojovali, i Poruba bojovala. Nikam se samozřejmě postupovat nemůže, ale na druhou stranu kluci hrají za klub, za Ústí, nebo za Porubu - reprezentují jak porubský, tak ústecký klub. Také si myslím, že přišlo dost lidí a že ten zápas byl pěkný.

Bahník Miroslav (HC RT Torax Poruba): V tomto utkání jsme již od začátku tahali za kratší konec, ale vždycky jsme se dokázali zvednout a stav vyrovnat. Ve třetí třetině nastal v naší hře totální kolaps, nezvládli jsme ji zejména po stránce disciplíny, kdy jsme měli snad pět vyloučených, což nakonec rozhodlo o tom, kdo poslední utkání vyhraje. Síly díky mnoha oslabením rychle ubývaly a soupeř si zřejmě za vítězstvím šel o něco více, k čemuž bych mu chtěl pogratulovat. Zápasy v kvalifikaci byly rozhodně všechny velmi kvalitní, žádný hráč nedal nikomu nic zadarmo. Zrušení Ligy juniorů ze strany svazu je ale dle mého názoru velká chyba a krok zpátky, protože ta utkání těch špičkových celků z této soutěže opravdu měla své parametry.

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže