Ú s t í n/L. - Pět utkání, pět proher. Taková je aktuální bilance Slovanu. Všichni věřili, že v zápase proti poslední Kadani se dokáže odrazit ode dna k lepším výsledkům, ale ani toto utkání se ústeckým hokejistům nepodařilo. Zkraje druhé třetiny sice srovnávali skóre na 2:2, ale další dvě branky dávali opět jen domácí. Za Slovan se dvakrát trefil David Merta.
st 22. 11. 2017, Zimní stadion Kadaň
SK Trhači Kadaň
Ústecký Slovan s.r.o.
4:2 2:1, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky:10. Dufek (Kůs, Szathmáry), 11. O. Procházka, 37. Szathmáry (Kadeřávek), 43. Kůs (Hejcman) – 14. D. Merta (P. Kousal), 22. D. Merta (Vrdlovec). Rozhodčí: Tomáš Zubzanda, Michal Kostourek – Ondřej Malý, Miroslav Šimán. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Střely na branku: 39:21. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

SK Trhači Kadaň: Pavlát – Trefný (C), R. Černý, Blaha, Buchtela, Kadeřávek, Szathmáry, Šesták – J. Müller, Kůs (A), Dufek – Chrpa, Chlouba (A), Hlava – Flynn, Hejcman, O. Procházka – Krejčiřík, Tupý.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup – Hes, Bernad, M. Vágner (C), Husák, Kurka, M. Zdvořáček – Vachovec, Roubík (A), Smolka – D. Merta, Vrdlovec (A), P. Kousal – Severa, Najman, Navarra – Sladkovský, Jandus.

Komentář

Kadaňští začali zostra a hned po několika sekundách se do zakončení tlačil Kůs, jenž minul branku. Po něm zkoušel štěstí Chlouba, našel jen vyrážečku brankáře Soukupa. Ve 4. minutě se poprvé osmělili hosté, šanci 2 na 1 ale pokazil Kousal. Za Trhače odpovídal Hlava, jehož samostatný únik ústecký brankář zneškodnil.

V 10. minutě našel Kůs přesnou přihrávkou Jana Dufka, který kotouč umístil do odkryté branky. Ještě veseleji bylo na kadaňském stadionu o půldruhé minuty později, kdy si v pravém kruhu našel puk Ondřej Procházka a vymetl šibenici ústecké klece. Domácí nadále pokračovali v aktivní hře, Hlava trefil boční síť.

Ve 13. minutě putoval na trestnou lavici Buchtela a hosté trestali. Pavlát neudržel Kousalovo nahození, ke kotouči se probojoval David Merta a zblízka překonal kadaňského gólmana. V závěru první třetiny mohl dvougólový náskok domácím vrátit Dufek, to by ale musel z mezikruží po Kůsově výzvě trefit branku.

Začátek druhého dějství patřil Slovanu. David Merta nachytal kadaňskou defenzivu v nedbalkách, srovnal si puk a tvrdou ranou na vyrážečku svým druhým gólem srovnal skóre. Ve 25. minutě zahodil slibnou šanci Hlava, který nedokázal vyražený puk po Kadeřávkově střele dostat do branky. Na druhé straně hledal Vrdlovec Kousala, jenž z dobré pozice minul.

Gólem neskončila ani šance Hejcmana, jehož našel přesnou přihrávkou Kůs. Hejcman netrefil puk zcela ideálně a branku o kousek minul. Na další branku si tak kadaňské publikum muselo počkat do 37. minuty, kdy se trefil Šimon Szathmáry. Domácí zadák se na modré opřel do puku a dokázal najít skulinu nejen mezi hradbou těl před Soukupem, ale i jeho betony. O několik sekund později měl na trestnou lavici zamířit domácí Flynn, jeden z ústeckých hráčů ale přiznal, že se nejednalo o nedovolený zákrok, což tribuny ocenily potleskem. Ústečtí mohli záhy na gesto fair-play doplatit, Hlavova dělovka z kruhu se ovšem zastavila na tyči.

Zatímco úvod druhé části patřil Slovanu, na začátku třetí části pro změnu udeřili Trhači. Kadaň využila přesilové hry po faulu Roubíka a znovu odskočila o dvě branky. Hejcmanovu střelu Soukup vyrazil pouze na hůl Jaroslava Kůse, jemuž nečinilo problém doklepnout jej do odkryté klece. Trhači byli i nadále aktivnějším týmem a snažili se náskok ještě rozšířit. Blízko k tomu měl Chlouba, který po Hlavově výzvě pádil na Soukupa, ale v zakončení selhal. V 58. minutě putoval na trestnou lavici Chlouba a Slovan zahájil své více než dvouminutové power-play. V něm všechny ústecké šance zneškodnil Pavlát, cenné tři body tak zůstaly v Kadani.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (Trhači Kadaň): „Myslím, že jsme utkání neskutečným způsobem odbojovali. Kluci se dobře připravili, bylo vidět, že mají velkou chuť. Dominik Pavlát chytal poprvé mezi dospělými od začátku a kluci mu pomohli. První deset minut byl trochu nervózní, ale po našem prvním gólu se uklidnil a měli jsme v něm jistotu. Kluci ukázali charakter a dali najevo, že jsme schopní odehrát dobrá utkání. Do puntíku jsme plnili taktické pokyny a zaslouženě vyhráli.“

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí n/L): „Moje hodnocení bude stručné. Opět jsme předvedli trapný výkon, kterému chyběly důraz i spousta dalších věcí. Táhne se to s námi už nějaká čtyři kola. Trénujeme v malém počtu a kluci odchází i fyzicky. Nemáme šťávu.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže