Ú s t í n/L. - V rámci 34. kola odehrál Slovan utkání na domácím ledě proti týmu HC Slavia Praha. Po první třetině byl stav vyrovnaný - 1:1. Pak Slavia ale přitlačila a odskočila Slovanu o dvě branky. Ve třetí třetině si Slavia pojistila vítězství gólem do prázdné branky a z Ústí tak odjíždí se ziskem tří bodů.
st 27. 12. 2017, Zimní stadion Ústí n. L.
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Slavia Praha
2:5 1:1, 1:3, 0:1

Branky a nahrávky: 9. Smolka (Roubík, Melka), 40. Vrdlovec (Husák, Severa) – 3. Z. Doležal (Endál, Kolařík), 33. L. Krejčík (Šafránek), 37. Barák (Kasík, Šafránek), 39. Nedvídek (Šmíd, Endál), 59. Račuk (J. Holý). Rozhodčí: Tomáš Veselý, Libor Veinfurter – Jan Toman, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 546. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Ústecký Slovan s.r.o.: J. Dlouhý – Šenkeřík, Vl. Brož, M. Vágner, Husák, Hes, Bernad, M. Zdvořáček – Melka, Roubík, Smolka – D. Merta, Vrdlovec, Severa – Kuběna, L. Volf, T. Jandus – Navarra, Macek, Najman.

HC Slavia Praha: Frodl – Pohl, J. Holý, Barák, Kasík, Ryzák, Kolařík, Šmíd – J. Doležal, Račuk, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek, Kubica – Endál, Nedvídek, Z. Doležal – Šmerha, Furch, M. Ondráček.

Komentář

Do první třetiny vstoupili aktivněji hosté, jejichž snaha brzy vyústila v první branku do sítě Slovanu, kdy po střele Lukáše Endála dorazil puk do branky Zdeněk Doležal. V deváté minutě se Slovan dostal do početní výhody, kterou bleskově využil Pavel Smolka po nahrávce Roubíka zpoza brány. Zbytek třetiny byl v režii domácích,ale jejich tlak nestačil na přidání další branky - 1:1.

V první polovině druhé třetiny byly k vidění tři přesilovky, ale žádná nevedla k vedoucí brance. Tu nakonec vstřelila Slavia při přesilovce Slovanu, když Lukáš Krejčík na podruhé dorazil puk za záda Dlouhého. Zanedlouho se Slavia prosadila znovu, tentokrát při vlastní početní výhodě prostřelil brankáře domácích Jindřich Barák a o pár chvil později zvýšil náskok hostů tvrdou ránou Lukáš Nedvídek. V závěru třetiny ještě stačil stáhnout vedení hostů Daniel Vrdlovec, a tak druhá třetina skončila v poměru - 2:4.

Třetí třetina již nenabídla moc atraktivní hokej. Vylučovalo se na obou se stranách, ale ani tak nebylo vidět mnoho střel, které by mířily mezi tři tyče. Až ke konci zápasu se domácí odhodlali k závěrečnému odporu, který byl podpořen přesilovkou a odvoláním Dlouhého z brány. Ale ani to nestačilo ke snížení a poté co Marek Račuk pojistil vítězství Slavie do prázdné branky bylo o stavu utkání rozhodnuto. Zápas skončil - 2:5.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem) – „My jsme do toho zápasu vstoupili špatně. Chyběl nám tam pohyb, prohrávali jsme osobní souboje, v těch nás Slavia jasně přehrávala. My jsme pak začali hrát dobře, když jsme dali vyrovnávací gól, od té doby jsme hráli dobře celou tu třetinu, tam jsme mohli o jeden dva góly odskočit. Druhá třetina byla od nás hodně špatná. My jsme si celý zápas prohráli našimi přesilovkami, protože ty nám vůbec nešly. Posledních deset minut zápasu jsme měli pět šest šancí, takových skoro tutových. Výborně jim však zachytal gólman. Nás to o to víc mrzí, že přišlo hodně diváků, ale Slavia si to asi zasloužila vyhrát.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha) – „Určitě jsme rádi, že si odvážíme z Ústí tři body. Myslím si, že jsme podali dobrý výkon, měli jsme dobrý pohyb. Jediný, čeho se pro příště vyvarovat, jsou zbytečné fauly. Samozřejmě známe kvalitu soupeře, který má výborné hráče, kteří ty přesilovky umí využít. Povedlo se nám to z větší části ubránit, ale příště nám to nemusí vyjít.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže