Ú s t í n/L. - Slovan měl na ledě Frýdku-Místku pomalejší rozjezd. Už v páté minutě dostal první gól. Odpověděl na něj až v první půlce druhé třetiny. Ve třetí třetině už jen zvyšovali svůj náskok. Zápas skončil 1:3. Slovan tak sebral Frýdku-Místku tři důležité body na jejich případný postup do play-off, ale ještě se bude hrát pár zápasů. Slovan v tomto zápase hrál zajímavý a produktivní hokej.
so 13. 1. 2018, Hala Polárka
HC Frýdek-Místek
Ústecký Slovan s.r.o.
1:3 1:0, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 5. Kofroň (Mikulík) – 27. Gengel (Bernad, Vl. Brož), 52. Vl. Brož (Severa), 59. D. Merta (M. Vágner). Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Vojtěch Fiala - Tomáš Měkýš, David Otáhal. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1409. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Frýdek-Místek: Strmeň – Bartko, Haman, Adámek, Pastor, Matyáš, Piegl, Zahradníček, D. Stránský – J. Kalus, Bajtek, Štumpf – Kofroň, Mikulík (C), Kvasnica – Franek, Pechanec, Klimša (A) – Przybyla, Kafka.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup – Bernad, Vl. Brož, M. Vágner (C), M. Zdvořáček, Vaněk, Weinhold, Mlčoch – Melka, Gengel (A), Davídek – D. Merta (A), L. Volf, Kružík – Macek, Severa, M. Chalupa – Navarra, Najman, T. Jandus.

Komentář

První třetina nabídla fanouškům v Polárce kromě slibných šancí i domácí branku. Již pět minut po úvodním vhazování se o jásot domácích příznivců postaral David Kofroň, který po přihrávce od Milana Mikulíka, vystřelil kotouč pod horní tyč. Do slibné šance se o dvě minuty později dostal Antonín Pechanec společně s Danielem Štumpfem, kdy se dostali do přečíslení dva na jednoho. Pechanec dobře přihrál na Štumpa, ale Jakuba Soukupa nepřekonal - 1:0.

Frýdecko-místecký celek mohl uskočit soupeři o dvě branky díky Danu Przybylovi, který skvěle vybojoval puk a vyslal jej na Davida Klimšu, jenž osamoceně vypálil z kruhu, ačkoli se mu nepodařilo přesně zamířit a minul. První polovina druhé dvacetiminutovky nebyla pro Frýdek-Místek tolik příznivá. Ve dvacáté šesté minutě došlo k vyloučení na straně domácích a o minutu později vyrovnal Ladislav Gengel, který tečoval za záda Jana Strmeně. Ten s touto střelou nemohl vůbec nic dělat. Po zbytek třetiny zůstalo skóre neměnné a oba celky odcházely do kabin za stavu - 1:1.

V závěrečné periodě mohli David Klimša poslat Frýdek do vedení, jenže Soukup skvěle zasáhl a nebezpečnou dorážku zneškodnil. V padesáté druhé minutě se po vhazování v pásmu domácích do rány opřel Vladimír Brož, jehož střela dokázala projít úplně vším a zastavila se až o síť za Strmeňovými zády. I když se rysi snažili skóre vyrovnat hrou v šesti při oslabení soupeře, Soukup byl neprůstřelný. V padesáté deváté minutě definitivně o vítězi rozhodl David Merta, když poslal kotouč do prázdné brány. Frýdek-Místek se nyní nachází na desáté příčce a play-off se mu začíná pomalu vzdalovat - 1:3.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Frýdek-Místek): Zápas nám vůbec nevyšel. Neproměňovali jsme šance, které jsme si vytvořili. Dostali jsme pak jednoduché góly. Tak, jak jim se to tam odrazilo, nám se to vůbec neodráželo. Samozřejmě nás to neomlouvá. Tak, jako když uděláš chybu vzadu, je to stejná chyba, jako když netrefíš prázdnou bránu nebo nedáš vyloženě šanci. Teď máme na sobě takovou deku, kterou potřebujeme shodit a dostat se tam, kde jsme byli. Když jsme hráli skvělý zápas proti Benátkám, proti Vsetínu. S posledními zápasy ve Třebíči a teď s Ústím nemůžeme být spokojení. Musíme najít tu cestu, abychom se dostali tam, kde jsme byli.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): My jsme sem dneska přijeli s nejmladším týmem v historii. Hráče jsem upozorňoval, že když budou bojovat a bruslit, dá se vyhrát s každým. Ti hráči mě přesvědčili, že když to budou dodržovat, všechno půjde. Hrozně si toho cením a před celým mužstvem smekám. Ty tři body jsme si zasloužili.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže