Ú s t í n/L. - V rámci 41. kola odehrál Slovan na domácím ledě duel proti Třebíči. V první třetině nasadil domácí tým rychlé tempo a dostal se do vedení 2:0. V druhé třetině přidal Slovan ještě jeden gól. Třebíči se podařilo snížit na konci druhé třetiny po proměněné přesilovce. Slovan už stav ve třetí třetině udržel a z domácího zápasu tak bere 3 body.
so 20. 1. 2018, Zimní stadion Ústí n. L.
Ústecký Slovan s.r.o.
SK Horácká Slavia Třebíč
3:1 2:0, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 5. Kružík (M. Zdvořáček, Merta), 19. Gengel (Vl. Brož), 31. Najman (T. Jandus) – 40. P. Kratochvíl (Dolníček, R. Erat). Rozhodčí: Martin Grech, Tomáš Luczków – Richard Coubal, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 683. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Ústecký Slovan s.r.o.: Volke – M. Zdvořáček, Weinhold, Vaněk, Bernad, Vl. Brož, Kurka – L. Volf, Gengel, Navarra – Macek, T. Jandus, M. Chalupa – Melka, Davídek, Najman – Severa, D. Merta, Kružík.

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Spurný, Půža, Čejka, Nedbal, Kaláb, D. Mikyska, Hort – Paták, R. Erat, Dolníček – Mlynář, Kusko, T. Havránek – P. Kratochvíl, Jan Wasserbauer, Ferda – Süss, Kristl, Gajarský.

Komentář

V prvních minutách zápasu se týmy oťukávaly. Hra se přelévala ze strany na stranu a vyznačovala se množstvím nepřesností. Jako blesk z čistého nebe přišla první branka domácích. Na začátku 4. minuty se po Zdvořáčkově nahrávce prosadil Daniel Kružík - 1:0. Vzápětí měli šanci hosté, ale domácí brankář byl bezchybný. V 9. minutě se domácí usadili v útočné třetině a svým pohybem donutili hosty faulovat. Ti se ale bez větších problémů ubránili. Ve 14. minutě se v útočné třetině domácích hokejisté obou týmů přetahovali u mantinelu o puk tak dlouho, až to rozhodčí vyhodnotili jako zdržování hry. Hra pokračovala ve čtyřech na obou stranách. Minutu před koncem třetiny vyhráli domácí vhazování v útočné třetině a Ladislav Gengel tečoval Brožovo nahození do pravého horního rohu Vejmelkovy svatyně - 2:0.

Na začátku druhé třetiny dohrávali domácí hokejisté přesilovku, ale nejnebezpečnější akci při ní představil hostující Dolníček. Ve 23. minutě byla po šanci hostí k vidění hromadná strkanice před Volkem. Tempo hry se znatelně zrychlilo a po další šanci hostí ve 25. minutě si zahráli přesilovku také hosté. Ve 28. minutě vyrazil Volke střelu Kratochvíla a při dorážce do prázdné branky trefil hostující hráč pouze tyčku. V polovině utkání napřáhl z velkého úhlu Ondřej Najman a Vejmelka pouze promáchnul - 3:0. Vzápětí stříleli od modré hosté, ale Volke s přehledem kryl. Ve 33. minutě hráli hosté v početní výhodě, při které dokázali hokejisty Slovanu dostat pod tlak, ale branku z toho nevytěžili. Snížení se Horáci dočkali na začátku poslední minuty druhé třetiny. V přesilovce se dobře umístěnou střelou trefil Petr Kratochvíl - 3:1.

Třetí třetinu zahájilo zakázané uvolnění domácích hokejistů. Vzápětí se navíc provinili podražením, ale soupeř se v přesilovce prosadit nedokázal. Ve 45. minutě se do velké šance dostal Kristl, domácí brankář však změnu stavu nepřipustil. Vzápětí dokázal Volke zlikvidovat i nájezd hostujícího hráče. Ve 48. minutě se málem zblízka prosadil Kusko. O 2 minuty později měl velkou šanci při střele z otočky Gengel, Vejmelka svůj tým zachránil hbitým rozklekem. Vzápětí na druhé straně domácí obrana zametla puk téměř z prázdné brány. Od 52. minuty hosté zrychlili tempo a donutili domácí hráče faulovat. Přesilovka se jim ale nedařila, navíc jim do brejku ujel agilní Gengel. Necelé 3 minuty před koncem měli hosté velkou šanci a vzápětí se na druhé straně neprosadili ani domácí. Minutu před koncem třetí třetiny ještě obětavě zabránil Volf přihrávce hostí do brejku.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Já jsem narozdíl od kolegy maximálně spokojený. Z našeho mužstva včera onemocněli dva obránci, takže jsme naší sestavu opět látali, ale přijel k nám Kurka z Boleslavi. Věděli jsme o síle soupeře, o jeho výsledcích v poslední době, i o jeho postavení v tabulce. Kluci to dneska vyhráli opět svou bojovností. My nemáme takovou hokejovou kvalitu, takže jí musíme nahrazovat tímto způsobem. Kluci to teď plní a my si toho vážíme. Doufáme, že nám to vydrží co nejdéle. Budeme bojovat do konce a když budeme hrát takový hokej, tak tady budou spokojení lidé a i když se do play-off nedostaneme, budeme vědět, že jsme pro to udělali všechno.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Mně se dnešní utkání nehodnotí dobře, protože po tom, co jsme odehráli poslední zápas v Benátkách, jsme vstoupili do tohoto utkání a i přesto, že jsme kluky upozorňovali, že musíme hodně věcí změnit, jsme už první třetinu prospali. Měli jsme horší pohyb a nevyhrávali jsme osobní souboje. Soupeř byl v tomhle lepší a zaslouženě vedl 2:0. Ve druhé třetině jsme se teprve po třetí inkasované brance začali dostávat do zápasu a tím bylo snížení na 3:1 v přesilovce, kterou jsme sehráli velice dobře. Potom se střídaly hluché pasáže s těmi lepšími. Třetí třetinu jsme hráli to, co jsme si představovali, a to v dobrém pohybu i v soubojích. Nevím proč, ale najednou to šlo. Nebyli jsme ale efektivní v koncovce, domácí gólman všechno viděl a všechno pochytal. Jakákoliv akce byla zakončená, on ji viděl a my jsme neměli předbrankový prostor. Takže domácí zaslouženě vyhráli.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže