Ú s t í n/L. - Úvodní barážový zápas Slovanu vyšel. V domácím prostředí hostil Přerov, který porazil 2:0 a získává první body. Za Ústí se trefili Matěj Harkabus a Tomáš Čermák. Spolehlivý výkon předvedl gólman Jakub Khůn.
pá 23. 3. 2018, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
HC ZUBR Přerov
2:0 0:0, 2:0, 0:0

Branky a nahrávky: 31. Harkabus (Dörner, Gottfried), 36. Čermák (J. Tůma). Rozhodčí: Vokřál – Krátký, Kotlík. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0.

Ústecký Slovan s.r.o.: Khůn – Stuchlý, Šešina, Mareš, Štěpánek "C", Opočenský "A", Magasanik, Polata – Gottfried "A", Harkabus, Dörner – Zich, Čermák, Tůma J. – Šindelář, Janoušek, Dohnal – Bláha, Matloch, Tůma V.

HC ZUBR Přerov: Kocák – Kopeček, Tischer, Svozil, Vohrabal, Kudela "A", Pehula, Nestrsa, Vlček – Kuba, Skopal, Navrátil, Ministr, Tamoczy, Wolf, Frolek, Mynář, Knápek, Šimanský "A", Gorás "C", Komačka.

Komentář

První třetina skončila bez branek. V úvodních deseti minutách byli aktivnější hosté, ale poté začali přebírat iniciativu zápasu domácí, kteří si vytvořili několik nebezpečných šancí i za přispění domácího útočníka Matěje Harkabuse.

Druhou třetinu ovládli domácí hokejisté. Ve 31. minutě se prosadil Matěj Harkabus, který překonal v před brankovém prostoru Kocáka poprvé – 1:0. Druhou branku přidal Tomáš Čermák ve 36. minutě, když se zmocnil odraženého kotouče, který zasunul za bezmocného Kocáka.

Třetí třetinu domácí strávili více v oslabení, které dokázali ubránit a po právu vítězí po brankách Harkabuse a Čermáka 2:0 a připisují si, tak tři body do tabulky

Ohlasy trenérů

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Úvod zápasu byl hodně opatrný. Ve druhé třetině se ukázalo, že jsme poctivě trénovali a začali jsme soupeře přehrávat. Ve třetí třetině jsme si zápas zbytečně zkomplikovali vyloučeními. Hráči na ledě nechali všechno, za což jim spolu s Vlastou Davídkem děkujeme.

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme vstoupili značně nervózně, což se nám bohužel linulo i celým dalším průběhem hry. Taková věc se stane, nicméně je potřeba v těchto situacích předvést více poctivé pracovitosti. To nám chybělo. Soupeř byl lepší, padal do střel a hrál na hranici možností sebeobětování.
Sdílet článek na sociálních sítích

Starší dorost

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže